Wysłany: 2007-03-24, 19:50 [E36] Problem z tylnimi lampami od M3
Cześć.
Dostałem dziś pocztą lampki od m3 (org używane), wszystko fajnie bo lampki w dobrym stanie.. ale jest jedno ALE... nie świecą tak jak powinny... nie świeci stop w prawej lampie i nie świecą swiatła mijania w obydwu. Swieca kierunki, wsteczny i przeciw mgielne.
Zauważyłem pewną różnicę jeżeli chodzi o wtyczki w lampach... W prawej od m3 brakuje pinu który był w miejscu starych lamp, ale za to jest w miejscu gdzie w starych lampach go nie było.
Jezeli chodzi o "nowa" lampe to jest pełna (8 boców), a stara miała 7.
Czy spotkaliście sie kiedyś z takim problemami? Co można z tym zrobić.... bo oprócz tego ze lampy dobrze wygladaja, fajnie byłoby gdyby również świeciły...
Wysłany: 2007-03-26, 18:17
a zgadzaja sie wpiecia pinow (tzn czy pokrywaja sie przewody w kostkach?)?
ew sprawdz zarowki lub bezpiecznik bo mogles upalic bezpiecznik (mi tak sie robi jak podlaczam przyczepe przy wlaczonych swiatlach od wstecznego
....Mam nadzieję ,że zrobiłes tak jak Ci radzili na BMW Klub Polska
Bo radzili dobrze.Posprawdzaj co świeci , na których to jest pinach (te działające prawidłowo światła) ,nastepnie sprawdź który pin jest od którego nieświecącego światła i odpowiednio przełóż przewody (przelutuj) .........Sorry ale na odległość , jak już ktoś pisał ciężko doradzić......PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
a zgadzaja sie wpiecia pinow (tzn czy pokrywaja sie przewody w kostkach?)?
Po części..
jaqub napisał/a:
ew sprawdz zarowki lub bezpiecznik bo mogles upalic bezpiecznik
Sprawdzane..
henry napisał/a:
odpowiednio przełóż przewody (przelutuj)
Chodzi o to aby wyciagnać jakimiś szczypcami końcówki przewodów z kostki i dopasować pod układ lamp?
P.S.
A jak zrobić aby pozycje i swiatła do lamp swieciły sie razem.... teraz świeca mi sie tylko pozycje... a nie chciałbym mostkować, łaczyć przewodów itp... nie było tak w oryginale, wiec napewno da sie to zrobić bez "sztukowania"... pytanie tylko jak?