BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
w e30 is silnik z e36 is
Autor Wiadomo
Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-02-28, 01:00   w e30 is silnik z e36 is

witam ostatnio zmienilem u mnie silnik moj poprostu umarl znalazlem z e36 zalozylem go na starym kompie i przeplywce i chodzi o niebo lepiej od starego mam jednak kompa od e36 no i przeplywke moje pytanie to czy bedzie lepiej jak zaloze tego kompa ze36 czy zostac na tym co jest :help:

jackx 

Pomg: 16 razy
Doczy: 07 Sty 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-02-28, 07:20   

co do przepływki to są one wszystkie takie same i nie ma znaczenia czy założysz od M40 1.8 czy od M42 1.8 czy od M43 1.8 z tym ze ten od M43 ma inne oznaczenia ale chodzi i mozna trafić egzemplaz mlody rocznikowo czyli nie przechodzony. ( ja taki mam) Na przyszłośc jak padnie Ci przepływka i będziesz musiał kupic druga nigdy nie mów że potrzebujesz do IS-a bo od razu cena rośnie :| . Wszystkie przepływki z silników 1.8 sa takie same ( no z wyjatkiem M10).

Z komputerem z tego co wiem to jest tak że zalezy jaki silnik kupiłes ( chodzi oczywiscie o Is-a) bo w E36 były montowane dwa różne ( rózniły sie kolektorem dolotowym i troszke pokrywa zaworów) jeżeli kupiłes dokładnie taki sam tzn. taki sam dolot to nic nie musisz zmieniać, wszystko bedzie latac ale jak masz IS-a z innym kolektorem to podobno juz jest inny komputer i nie powino rabotac tak jak na lezy. Nigdy tego nie sprawdziłem( nie miałem okazji i potrzeby) wiec moge się troszke mijac się z rzeczywistością. Może którys z kolegów to dokładnie przetrenował i sie wypowie.

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-02-28, 10:46   

masz racje kupilem ten z innym kolektorem ale zmienilem na ten co mialem bo byl nie kompletny po zmienieniu kolektora wszlo ze pokrywe tez musze mnienic bo nie pasowala A co z przeplywka moze zostac na stara czy ?? ?

jackx 

Pomg: 16 razy
Doczy: 07 Sty 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-02-28, 12:06   

przepływka może zostac stara jak i możesz załozyc tą z E36 to nie ma znaczenia, tak jak pisałem one są takie same w M40, M42 i M43 oczywiscie w silnikach 1.8.
jesli zmieniłes kolekor to zostaje twój stary komputer i stara wiązka ele.
a po za tym jesli wszystko dobrze pracuje to nie ma co wiecej kombinować tylko rure prostowac non stop :lol: :lol:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: