Witam. Muszę wymienić przednią szybę bo jest pęknięta ale nie bardzo wiem jak zdjąć listwy wokół szyby może ktoś z was zdejmował te listewki i podpowie mi jak to zrobić
U mnie beta tez ma skaze na szybie i wszedzie każa mi się udać do profesjalnego zakładu wymiany szyb i dać zamiennik bo orginalnie jest klejona do ramy i nie idzie jej wymienić samemu. Do tego oczywiście nówka uszczelka. Aha i jak będziesz wymieniał na zamiennik to proponuje cyknąć pare fotek przed i po a najlepiej i w trakcie wymiany żeby nikt ci pózniej nie zarzucił że betka jakiś wypadek miała czy coś.
Wiem że szyba jest klejona.Pracuje właśnie w warsztacie, który zajmuje sie wymianą szyb w samochodach i mogę wymienić ją sam ale jeszcze w E34 tego nie robiłem i dlatego pytam się o te listewki dokoła szyby w jaki sposób je się zdejmuje bo nie chcę ich zniszczyć
Czołowa szyba zielona z paskiem razem z wymianą kosztuje 450zł w tym 100zł to klej i robocizna,a co do tych listew to mocowane są na zatrzaski i wystarczy je podważyć do góry i powinny wyjść.Dowiedziałem się tego już z innych źródeł.Pozdrawiam.