520i z roku 1991...
silnik: M50B20
diamantschwartz metallic w wersji shadow line...
alusy to Borbet A:z przodu 8,5x17'' opony 235/45ZR17
z tyłu 10x17" opony 255/40ZR17....
samochód jak widać obniżony-ale ile i na jakich teilach narazie nie wiem-w każdym razie prowadzi się wyśmienicie ...
wyposażenie:
klimatyzacja, wspomaganie kierownicy, ABS, "webasto"-czyli niezależne ogrzewanie postojowe, RADIO REVERSE RDS, dzielona tylnia kanapa, centralny zamek, mały OBC,
przednie białe kierunkowskazy In.Pro. (przy włączonych światłach świecą też w nich postojówki), zmieniony układ wydechowy - tylni tłumik jakiejś nieznanej mi f-my OSTEEL SPORT, bardzo ładnie brzmi (nie głośno!) i w środku(lekko basuje) i na zewnątrz(bas+świst zbliżony do tubodoładowanej benzyny), kierownica czteroramienna MOMO Benetton Formula...
zastanawia mnie ta naklejka-nie ma zadnego pilota do alarmu, może to tylko straszak na polskich bandziorów w Niemczech , obok dzwigni zmiany biegów też jest jakaś fotodioda, czy co to jest, też jakby jakieś zabezpieczenie...
...auto mimo tylko 2,0litrów i w dodatku sporego przebiegu i tych monstrualnych tylnich opon świetnie przyspiesza - nie wiem czy coś tam nie było grzebnięte, samochód kupiony od właściciela jakiegoś warsztatu samochodowego, ale nic napewno nie wiadomo - muszę spróbować się z jakąś inną 520stką
kolejna rzecz, która mnie zaskoczyła to niespotykanie mały zakres jaki trzeba pokonać zmieniając biegi - w żadnym aucie jakim jeździłem nie spotkałem się z czymś takim... może tam jest schort schifter - diabli wiedzą, z początku miałem duże problemy ze zmianą przełożeń...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2007-07-19, 13:08, w caoci zmieniany 2 razy
Chyba tez sobie z nudow jakas fure kupie
Ladna beemka. Widac ze swietnie utrzymana.
Kupiles dla siebie do zabawy czy na handel
Swoja droga kolekcjonerstwo fajne hobby
mnie to dziwi (miejsce aku)bo pierwszy raz to widze..mialem e34 525i z 93r i mialem go pod fotelem z tylu.. kolega mial e34 525i z 90r i tez mial z tylu pod fotelem..stad moje zdziwienie
gdzieś to było dobrze wyjaśnione, w jakich latach i w których wersjach silnikowych połozenie akumulatora ... nie siedze tak mocno w e34
alusy nie będzie trudno wypolerować, bo rant jest fabrycznie przepolerowany i pokryty clarem... też nie przepadam za owalnymi końcówami w samochodach BMW, ale ta akurat mi leży...
tia - na zblizeniu jest panel sterowania tzw.Webastem, tylko ze tu jest f-my Eberspacher...
ps.czy orientuje się ktoś ile ten samochód jest obnizony - wygląda tak jak chce i w końcu podjeżdżam pod dom nie wysadzając pasażerów po drodze, bo e30stką haczę wszystkim czym się da.... ?
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
U mnie tez jest w tym miejscu,nic nadzywyczajnego....czemu Cie to dziwi?
moze i nie widzialem wielu e34 od tej strony ale wszystkie ktore widzialem nie mialy tam aku... i wyglada on tu jakby go ktos na chwile postawil.... ogolnie calkiem ciekawe auto... nie powiem zeby mi sie jakos szczegolnie podobalo ale jest OKa!