Amerykanie chcieli M5 507 KM z mechaniczna skrzynia biegów i Niemcy im cos takiego na rynek puscili. Teraz jest opcja - mozna kupić M5 z 6 biegowym manualem.
Niestety nie wyszło to Amerykańcom na dobre.
Ponieważ brak kompa sterującego pracą sprzęgła w wersji manualnej sprawił, że konstruktorzy nie poradzili sobie z buksowaniem kół tylnej osi podczas energicznego ruszania.
Jedynym wyjsciem była ingerencja w systen DSC (ESP inaczej). Ale nie ma tak łatwo, ponieważ w wersji z SMG jest on w pełni wyłączalny i pozwala chocby na jazdę bokiem!!!! to tu w manualu nie ma tak pięknie, można DSC wyłączyć, ale nie w pełni (wersja dla głupich amerykańców).
Jak widac manual zaszkodził M5 bo permanentni fani jazdy bokiem tym autem nie pohasaja....
Ale M5 manual nie trafi do europy! Na szcęście!
[ Dodano: 2007-02-08, 15:09 ]
widzę że żadnego patafiana nie zainteresował temat na tyle, żeby go skomentować, lepiej oglądać podłoge u kirka w kuchni
_________________ Weteran
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-02-08, 15:02
Łukasz napisa/a:
widzę że żadnego patafiana nie zainteresował temat na tyle, żeby go skomentować, lepiej oglądać podłoge u kirka w kuchni
napisałeś kilka zdań i zaraz temat ... lecę dziś do kirka ..,. a Ty zapodaj linka do artykułu, bo ostatnio zapodajesz za dużo "ciekawych" historyjek
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-02-08, 15:22 Re: M5 po amerykańsku
Łukasz napisa/a:
[ Dodano: 2007-02-08, 15:09 ]
Łukasz ja czytam Twoje teksty- a nie komentuje, bo mnie te nowe auta wcale nie jarają, do salonów BMW zagladam tylko, zeby zamówic części, poogladać lachony, zajrzeć w witryny z firmowymi gadżetami i ew.luknąć co stoi starszego na placu przed serwisem... te nowe Bety są kompletnie do d.... i tyle...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Ponad miesiąc temu czytałem o tej M5 na amerykanski rynek. Gdzies tez byly fotki jednego egzemplarza. Nie wrzucałem tematu, bo byłem pewny ze ktoś to przede mną juz zrobił
Ukasz lubi byc w centrum zainteresowania jak nic
mnie tam sie nowe podobaja, ostatnio jak obliczylem sobie M6 cabrio nowka, kosztowalaby mnie jakies 770tys zl
ale pocieszam sie za za 10 lat, moze troche wiecej bedzie kosztowac z 50tys i wtedy moze moze
i nie wyzywaj nas od patafianow tylko napisz znowu o kims komu sie tempomat zacial..
ja ostatnio slyszalem o kims na siekierkowskim w wiadomosciach mowili, zacial sie tempomat przy 230 i szlabany na a4 musieli mu otwierac
mnie te nowe auta wcale nie jarają, do salonów BMW zagladam tylko, zeby zamówic części, poogladać lachony, zajrzeć w witryny z firmowymi gadżetami i ew.luknąć co stoi starszego na placu przed serwisem... te nowe Bety są kompletnie do d.... i tyle...
Święta racja, jestem dokładnie tego samego zdania. Kiedy miałem moje pierwsze BMW, a było to wspaniałe e30 to myślałem, że z czasem będę odmładzał beemki i dążył do posiadania tych nowszych, jednak stało się inaczej i gustuję w starszych modelach śmigiełek, te nowe może są i dobre ale nie mają porównania ze starszymi, nie mają tego niepowtarzalnego klimatu jaki towarzyszy starej beemce i koniec kropka.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
Czyli wnioskuje, ze ze mna bedzie tak samo Sosen. Ja poki co mysle, ze najpierw E30 potem E36 a potem wyzej i wyzej Ale zobaczymy co sie stanie jak juz kupie E30.