Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2007-01-29, 14:16 [e30] Problem z odpalaniem...
Przeszukałem stare tematy ale nie znalazłem nic co mogłoby mi pomóc.
Otóż mam problem z uruchamianiem silnika (m20b25). Przypadek jest o tyle dziwny, że samochód zazwyczaj zapala za pierwszym razem (nawet jak jest zimny) jednak jeśli z jakiegoś powodu nie uda się go uruchomić za pierwszym razem to później jest to niemal niemożliwe. To samo dzieje się na ciepłym silniku.
Kolega Ubott (big thx) podsunął mi pomysł żeby podać trochę gazu poprzez spięcie "+" z cewki od gazu i akumulatora-po takim zabiegu nie ma bata żeby nie zapalił (sprawdzałem wielokrotnie).
W czym więc tkwi problem? W instalacji gazowej czy benzynowej? Pompa paliwa jest ok, bo samochód normalnie jeździ na benzynie. Podczas kręcenia rozrusznikiem czuć paliwo więc wtryski leją.
Już mi ręce opadają, nie chce za każdym razem odpalać samochodu na kabelek...
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2007-01-29, 14:43
Myślałem o tym, bo chyba trochę za szybko mi paliwo z baku ucieka, a podczas kręcenia rozrusznikiem wyraźnie czuć paliwo. Jeszcze niedawno autko paliło bez problemu. Z czasem coraz trudniej było go odpalić aż do stanu dzisiejszego...
Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-01-31, 03:15 ]
Nikt nie ma pomysłu co może być przyczyną moich problemów? Trochę lipa odpalać przy ludziach dumne BMW za pomocą kabelka