Wysany: 2006-08-28, 15:07 Alternatywa na korki w mieście :)
W lipcu zakupiłem sobie nowy skuter Keeway Hurricane 2006 rok (na tablice czwkałem ponad 20 dni, uroki Białołęki). Produkt chiński sprawuje się w mieście bardzo dobrze, spalanie na poziomie 2,5l/100km nie stoisz w korku. Super sprawa dla kogos kto dużo km robi w mieście takim jak np. Warszawa. Niestety ma też dużo wad, jak np. w deszczu nie pojezdzisz, a sezon trwa powiedzmy od maja do października, ale tak czy owak warto super frajda i oszczedność. O kosztach zakupu nie bede pisal bo kazdy moze sobie sprawidzc na Alledrogo
Pojemność to cale 49,8cc moc 2,2kW Vmax 42km/h po prostej, dziś z górki osiągnałem 50km/h, ale to w zupełności wystarcza
No i kilka fotek mojego bzyka
Aha i najważniejsze ma tylni napęd
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
ma tylni naped ale jest za slaby zeby poszalec,porobic baczki albo postawic na kolo a jazda w dwie osoby to juz wogule super wolne tempo
jazda w nocy tym jest do niczego lampa sie nie skreca razem z kierownica ; nie cierpie tego
oto moje cudo 8) mam go od hmm ... osmiu albo dziewieciu lat ; v-max 85km/h solo i 75km/h w dwie osoby a najwiecej wiozlem szesc osob ; dwie dorosle osoby nie dawaly rady go utrzymac na asfalcie 8) tak sie kiedsy sprawdzalo czy ktos ma mocny motor ; to na tym silniku i na innych dwusuwach uczylem sie tjuningu do dzisiaj pamietam jak mnie palce bolaly od szlifowania tych malutkich kanalikow i pozbywania sie ich nie doskonalosci; obecnie jest rozkrecony na drobny mak i czeka az sie za niego wezme ale niestety brak czasu .. moze zima sie uda go poskladac i pomalowac
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Taki skuterek do miasta na lato to świetna sprawa.
Kręcić bąków czy stawać na kole raczej nie da rady
Ale widoki min kierowców gotujących się w autach stojąc w korkach gdy śmigasz między nimi i stajesz pierwszy pod światłami - bezcenne
A simson skuter to było moje marzenie za małolata, śmigałem wtedy Ogarem
Hehe....mialem Keeawaya jak i simsona... Huragan fajnie jezdzi...jak chcesz to mam kilka patentow na tuning tego chinskiego wynalazku... 8) Malo tego...ja jako osoba zdolna potrafilem spalic laka seryjnym huraganem...kwestia umiejetnosci a raczej pomyslowosci... Chcesz to tez powiem jak... Ja swoim zrobilem 1500km i nie mialem z nim zadnych problemow i naprawde polecam jak ktos czegos takiego szuka. Najlepsze w nim jest odpalanie z pilota...nie zle pompy sa z ludzi jak z daleka odpalasz a oni odskakuja...
_________________ Jadac lewym pasem zjawisko dlugich swiatel w lusterku jest mi obce...
Najlepsze w nim jest odpalanie z pilota...nie zle pompy sa z ludzi jak z daleka odpalasz a oni odskakuja...
Potwierdzam , tez to mam, ostatnio dzieciak sobie jakis usiadł a jak go odpaliłem z daleka z pilota to myslałem ze zaraz się zabije o jakies drzewo w czasie ucieczki
Panowie nie kupujcie skuterów bo to plastikowe kible. To coś jakbyście zamiast porzadną E30 latali cieniasem z laminatu i to w automacie Z całym szacunkiem Yoshi
Prawdziwa jazda jest na prawdziwych motocyklach.
Kilka fotek z ostatniego latania:
Z zalet praktycznych - większa moc niż pierdziki 50cc. Większy prześwit i większa głebokość brodzenia Lusterka wyżej niż lusterka osobówek. No i ten dźwieeek
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-08-31, 00:28
samson napisa/a:
Panowie nie kupujcie skuterów bo to plastikowe kible. To coś jakbyście zamiast porzadną E30 latali cieniasem z laminatu i to w automacie Z całym szacunkiem Yoshi
Z zalet praktycznych - większa moc niż pierdziki 50cc. Większy prześwit i większa głebokość brodzenia Lusterka wyżej niż lusterka osobówek. No i ten dźwieeek
zalezy kto co lubi , bo dla mnie cross to jak zwykle 325ix (jazda tylko w terenie) a ja lubie glebe wiec tylko scigacze 8)
tak - Jelito - to jest jedyny słuszny skuter - jedynej słusznej marki - no ale ma jedną podstawową wadę - trzeba mieć prawko kat. A.
A Yoshi-iemu chodzi o ekonomie jazdy i możliwośc jazdy na prawku B 8)
tak - Jelito - to jest jedyny słuszny skuter - jedynej słusznej marki - no ale ma jedną podstawową wadę - trzeba mieć prawko kat. A.
A Yoshi-iemu chodzi o ekonomie jazdy i możliwośc jazdy na prawku B 8)
po1. to można na 50cc jezdzic bez prawka trzeba miec 18lat lub karte motorowerowa albo A1
po2. BMW C1 kosztuje od chu... kasy a moj nowy kosztuj 3499zl jest roznica
po3. mialbym stracha zostawic C1 na ulicy a Keewaya nikt nie ruszy odpukac
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
u mnie w garazu stoi takie cos http://moto.allegro.pl/sh...?item=123201021 tylko ze mojego brata. razem z nim lecialem 250 km/h on sam 290 km/h. spalanie to jakies 6l/100km. juz nie dlugo bedzie moje bo on wyjezdza do Londynu. jedyne minusy kat.A i opony za szybko sie zurzywaja niecale 4tys na jedej oponie
u mnie w garazu stoi takie cos http://moto.allegro.pl/sh...?item=123201021 tylko ze mojego brata. razem z nim lecialem 250 km/h on sam 290 km/h. spalanie to jakies 6l/100km. juz nie dlugo bedzie moje bo on wyjezdza do Londynu. jedyne minusy kat.A i opony za szybko sie zurzywaja niecale 4tys na jedej oponie