Wysany: 2006-08-20, 22:27 Cięzko zamykające się drzwi
Jak w temacie... smaru jest tyle ile potrzeba ( tak mi się wydaje - widać że jest ) - jeszcze nie wiem, może do środka zawiasu - odkręcić go i przesmarować;
psikałem WD przy zawiasach, jak również na tym elemencie przy słupku i tylnim błotniku. Nie pomaga...
Możliwe że mi siadły drzwi? Od kierowcy w miarę OK, bo często używane, ale reszta to szkoda gadać. Namęczyć się trzeba żeby otworzyć i zamknąć
Witam, przypuszczalnie drzwi od kierowcy opusciłyby sie najbardziej wskutek uzywania ( trzaskania). Myślę, że reszta po prostu sie zastała, nie żałuj wd40 i towotu może same sie "rozruszają"
Kup jakis dobry, moze silikonowy albo inny, ale dobry jakosciowo.
Wd40 sie nie zaleca do pracujacych elementow. Kiedys nim zapsikallem lancuch w rowerze, to sie potem dowiedzialem ze nie po to jest WD. Tym to co najwyzej sie zapieczone sruby psika (choc w tescie auto swiata wygrala coca-cola ) . Bo rozpuszcza smary i inne syfy ale nie smaruje dobrze, a po jakims czasie wyparowuje i dopiero jest lipa.
a gdzie jeszcze mozna wd lub smaru wcisnac bo mi strasznie drzwi skrzypia ale tylko w pozycji polotwarte:) nakladalem tam juz smaru i co sie da ale dalej skrzypia
_________________ nie rób nic na siłę.weź większy młotek