Witam, przedstawiam kolejny samochód przygotowany do wyścigów i Klubowego Pucharu, BMW E30 320i. Jest to E30 316 z 1990r w której został wymieniony silnik. Samochód został przygotowany do wyścigów. Zmiany zaczęły się od kompletnego odelżenia samochodu, następnie zostały zamontowane fotele SPEED 3, kierownica SPARCO , pasy 4-punktowe, 3” LICO, shortshifter, boczki drzwi zostały zastąpione poliwęglanem, szyberdach został zastąpiony przez „zaślepkę” z włókna węglowego. Zawieszenie to amortyzatory Bilstein B8 i sprężyny H&R, felgi 15” ZENDER, opony YOKOHAMA A520 205/50/R15, z przodu jest zamontowana rozpórka z włókna węglowego i zrobiony dolot powietrza do filtra. W bagażniku zamontowana jest rozpórka aluminiowa. Wszystkie przeróbki były wykonane w firmie KSRmotorsport. Obecnie samochód wygląda tak:
Ostatnio zmieniony przez Andrzej540 2006-08-13, 21:10, w całości zmieniany 1 raz
ale to wnetrze to mogles zrobic ladniej - wywalic wszystkie wygluszenia, zmyc te "plastry miodu" i pomalowac ... wiem ze to ma jezdzic a nie wygladac ale dodalo by to napewno super uroku jak zrobione by to bylo tak starannie jak na zewnatrz
urbi częściowo ma rację wygłuszenia zostały wszystkie wywalone! co się tyczy śladów to sam to widzę i pewnie zmienię w przyszłym tygodniu ( jak poprawię to zmienię fotki ), postaram się uzupłenić braki w ospojlerowaniu itp. Muszę się jednak przyznać, że jak odebrałem samochód z KSR to byłem tak "podjarany" , że zrobiłem fotki i chciałem się pochwalić tym co już jest Mam nadzieję, że będę mógł już niedługo przedstawić zdjęcia "dopieszczonego" samochodu. Klika osób pisze o klatce. Raczej nie zamierzam jej wstawiać ( jest ciężka, droga, mam zamiar startować w zawodach amatorskich więc mam nadzieję, że nie będzie mi potrzebna ).
no domyślam się ale co to jest? Co to za urządzenie. To tak jak na pytanie: Co to jest stożek nie napisać : filtr powietrza, tylko: takie coś co poprawia moc....
Kocie, nie myl rajdow z wyscigami - to wbrew pozorom 2 zupelnie rozne swiaty.
A short shifter to mechanizm zmiany biegow w ktorym sa zmienione dlugosci poszczegolnych drazkow i katy miedzy nimi, dzieki czemu lewarek pokonuje krotsza droge, a zmiana biegow trwa minimalnie krocej (za to np synchronizatory dostaja bardziej po :cenzura:).
Na tym rysunku widac jak wyglada seryjny mechanizm, short shifter w skrocie rozni sie dlugosciami poszczegolnych elementow: