Wysany: 2006-05-23, 14:50 maska silnika ustawiona za blisko szyby
jak w temacie.
Jest cofnięta w strone szyby tak ża obciera o wycieraczkę pasażera
Mam pytanie - jak ustawić maskę?
Śruby znajdują sie pod osloną światel - jak zdjąć tą oslonę - czy koniecznie trzeba demontować zderzak - E34 525i 1988
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Dziękuję za pomoc ale na pewno to nie to ponieważ wyraźnie widać że maska jest cofnięta.
- nie "licuje się" z blotnikiem (różnica ok 4-5 mm)
Aha to chyba ze tak.Nie pamietam jak jest w e34 przykrecona maska do nadwozia ale napewno cała prowadnica przykrecona jest do nadwozia dwiema srubkami cały ten uchyt pozniej jest (chyba) przykrecony 2 srubkami (na strone) do maski i tu trzeba wyregulowac.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Do tego wlaśnie doszedlem a że jestem jeszcze bardzo niedoświadczony to wolę zapytać.
Ale do tych śrób jest dostęp od strony grila. Jak to zdemontować
Czy trzeba demontować zderzak
Do tego wlaśnie doszedlem a że jestem jeszcze bardzo niedoświadczony to wolę zapytać.
Ale do tych śrób jest dostęp od strony grila. Jak to zdemontować
Czy trzeba demontować zderzak
A po co??otwierasz maszke i masz cały zawias trzymajacy maske widac go na dzien dobry,srubki mocowania do nadwozia sa na wierzchu a srubki trzymajace maske moga byc pod mata.
Od strony silnia widać trzpień śruby w kwadratowej nakrętce - to mocowanie do nadwozia
Glówka tej śruby jest dostępna pod grilem od strony zderzaka.
Czy mogę zluzować te "kwadratowe nakrętki" i w ten sposub rególować maskę.
I powstaje drugie pytanie - jak wyrególować wtedy zamek maski - on chyba również dostępny jest od strony grila.
Nie wiem jak jest w E34, ale w E30 maska otwiera sie w ten sam sposob i zawias jest przykrecony z jednej strony przykrecony do maski a z drugiej do pasa przedniego, popuszczasz srubki laczace go z maska i mozesz ja przesuwac/przekrecac (w niewielkim zakresie, ale moze wystarczy).
W mojej e34 uszy łączące z maską są fabrycznie przyspawane więc pozostaje jednak regulacja na śrubach od strony grila.
I ponawiam pytanie jak zdemontować grill a szczególnie te plastiki przy lampach aby dostać się do tych śrób.