BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
warjacje e34 pomocy!!!!!
Autor Wiadomo
pako_76 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 17 Gru 2005
Skd: Pruszkow
Wysany: 2006-04-27, 01:03   warjacje e34 pomocy!!!!!

witajcie.. mam e34 ale nieraz dostaje takiej glopawki ze rece opadaja. malo tego gdy zjawiam sie w warsztacie to cyka jak zegarek... czy to zlosliwosc rzeczy martwych????????????

duchX
[Usunity]

Wysany: 2006-04-27, 07:41   

Super tylko powiedz mi czy ten temat powstal zeby sie wyzalic czy chcailes pokazac jaki jestes wsciekly na to auto bo raczej z tresci tematu nie jestem ci w stanie nic pomodz

(moim zdaniem do off)

pako_76 

Doczy: 17 Gru 2005
Skd: Pruszkow
Wysany: 2006-04-27, 10:38   

x_e_o_n napisa/a:
Super tylko powiedz mi czy ten temat powstal zeby sie wyzalic czy chcailes pokazac jaki jestes wsciekly na to auto bo raczej z tresci tematu nie jestem ci w stanie nic pomodz

(moim zdaniem do off)
ok xseon masz racje. jest w mojej e34 silnik m50 24v mam wrazenie ze nieraz nie pracuje na wszystkie cylindry. a nieraz ma faze i strzela w kolektor poczym gasnie a gdy go odpale ponownie cyka bez zarzutow.bylem na warsztacie i nic nie dalo sie stwierdzic poniewaz wszystko cykalo jak nalerzy?jest tez w niej lpg nie wiem juz od czego zaczac? mysle ze ma to cos wspolnego z elektryka?

Qba 

Pomg: 1 raz
Doczy: 23 Maj 2004
Skd: Szczecin
Wysany: 2006-04-28, 09:43   

Dołączam sie do pytania, dodam ze u mnie na gazie ok, bardzo rzadko odroty podnoszą sie do ok 1000 ale jak sie zatrzymam to opadają i wskazówka obrotomierza wacha sie nieznacznie, generalnie po jakimś czasie sie stabilizuje, na benzynce zaś nieda sie jechać strzela, faluje i nie moge przyspieszać, podejrzewam przepływkę, lub ten oring który trzyma gumową rurę dochodzącą do kolektora moze jest nieszczelny, kilka strzałów juz było wiec mógł sie juz wyrobić. napisz pako dokładnie czy u Ciebie tez to tak wygląda, i jaką masz instalację

boolee34 

Doczy: 22 Mar 2006
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-05-02, 17:13   

Hej witam. Właśnie wszedłem na forum w poszukiwaniu odpowiedzi na nierówną pracę silnika na wolnych obrotach na benzynie. Tak jak u was koledzy na benzynie silnik trzesie sie jak galareta,a raz chodzi git. Jak jest zimny to potrafi strzelac w kolektor (na benzynie!!!) tak jak maluch. Nie wiem calkowicie o co chodzi. Jak silnik się nagrzeje to już nie strzela w kolektor, ale dalej występują problemy z wolnymi obrotami. Dodam ze na gazie jest ok (gaz mam sekwencje) w ogóle to mam uczucie ze na gazie ma lepszego kopa niz na benzynie. Wymienilem filtr paliwa (bo myślałem że może mało paliwa dostaje) ale to nic nie dało. Czy miał któryś z Was koledzy takie problemy i sobie z nimi poradził?

PAKO, weź może zmień tytul na np. Problemy z obrotami w M50 2,0i 24v

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-05-02, 17:15   

bole albo ktoraś cewka daje ciała albo przepływka :wink: odłącz na zimnym silniku przepływke i zobacz czy poprawi się praca silnika tylko nie dodawaj gazu bo zgaśnie :)

boolee34 

Doczy: 22 Mar 2006
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-05-02, 17:28   

Myślisz ze cewka. wtedy na gazie też by kulał. Ale ok jak silnik tylko przestygnie pójdę spróbuję i dam znac jaki efekt

Mirek

Doczy: 26 Gru 2005
Skd: Rz-ów
Wysany: 2006-05-02, 20:54   

Podejzewam czujnik fazy rozrzadu!!nie ma sekwencji wtrysku-szaleje zaplon a to tluczenie czy jak mowisz cykanie to praca wtryskiwaczy-gdy nie ma sekwnecji wtryski układ przechodzi w tryb pracy wtrysku jednoczesnego-najlepiej podlacz komputer tak to tez ciezko powiedziec!!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: