BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Sobolewska 7 W-wa ..... naciągacz od diesla
Autor Wiadomo
neron
[Usunity]

Wysany: 2005-12-30, 21:55   Sobolewska 7 W-wa ..... naciągacz od diesla

Przestrzegam wszystkich przed kolesiem z Sobolewskiej 7 w W-wie ( niby speca od pomp wtryskowych i diesla ) . Oddałem mu samochód bo pompa wtryskowa mi się rozszczelniła i on jako jedyny stwierdził , ze uszczelni ją na samochodzie ( ciekła mi ropa z niej i wychodziło , że beti pali ok.20 l na 100 km ) . Faktycznie uszczelnił ją ładnie , nic nie cieknie ale nie wyregulował bo na samochodzie się nie da ( i pali mi w tej chwili 16 l na 100 ) , stwierdził , żebym zmniejszył dawkę elektronicznie i wtedy będzie mniej palić ( próbowałem ale okazuję się , ze jak zmniejszyłem dawkę to spadają obroty i potrafi mi zgasnąc przy hamowaniu - co podobno zależy od maechanizmu zapłonu pompy , który trzeba ustawić 95 stopni +- 3 ) . Oczywiście koles twierdzi , że zrobił wszystko ok. i że to nie wina regulacji tylko sterownika. Szkoda , kasa wyrzucona w błoto ( 350 pln ) . Z kolei aby wyregulować pompę trzeba ją wyciągnąć rozkręcić , sprawdzić , ustawić mechanicznie , uszczelnić ( to co robił tamten koleś ) i dopiero ewentualnie sprawdzić elektronicznie dawkę itd. i to kosztuje 350 pln . Niezły gość . pozdr neron

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-12-30, 22:43   

Spal mu chatę hehe
to był żart :wink:

e36 318ti compact szrotex

ICEMAN992
[Usunity]

Wysany: 2005-12-31, 00:31   

ja bym mu sklepał maske. u mnie we wrocku prawie wszyscy mechanicy mnie znają(sam jestem mechanikiem) i wiedzą ze niema zartów. jak ci coś niepasuje to zawsze zrób jazde na warsztacie i juz zaczną sie bać. jak udajesz ze sie nieznasz to myślą ze mozna cie naciągnąć a jak zaczynasz kozaczyć to zaczynają sie bać.

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-12-31, 09:34   

To Ty ICEMAN992 terrorysta normalnie jesteś :lol:

e36 318ti compact szrotex

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-12-31, 10:41   

Sosen napisa/a:
To Ty ICEMAN992 terrorysta normalnie jesteś :lol:

Ta. Chyba trzeba się go bać :shock:

kubus 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 20 Lis 2005
Skd: WARSZAWA (CENTRUM)
Wysany: 2005-12-31, 11:35   

ICEMAN992 napisa/a:
jak ci coś niepasuje to zawsze zrób jazde na warsztacie i juz zaczną sie bać. jak udajesz ze sie nieznasz to myślą ze mozna cie naciągnąć a jak zaczynasz kozaczyć to zaczynają sie bać.

to jest jedyny sposób zeby w pewnych sytuacjach wymóc porządany efekt. co do "klepania maski" to jednak bym nie polecał bo za glupote mozna 5-tke odbębnić

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: