Wysany: 2005-12-30, 21:55 Sobolewska 7 W-wa ..... naciągacz od diesla
Przestrzegam wszystkich przed kolesiem z Sobolewskiej 7 w W-wie ( niby speca od pomp wtryskowych i diesla ) . Oddałem mu samochód bo pompa wtryskowa mi się rozszczelniła i on jako jedyny stwierdził , ze uszczelni ją na samochodzie ( ciekła mi ropa z niej i wychodziło , że beti pali ok.20 l na 100 km ) . Faktycznie uszczelnił ją ładnie , nic nie cieknie ale nie wyregulował bo na samochodzie się nie da ( i pali mi w tej chwili 16 l na 100 ) , stwierdził , żebym zmniejszył dawkę elektronicznie i wtedy będzie mniej palić ( próbowałem ale okazuję się , ze jak zmniejszyłem dawkę to spadają obroty i potrafi mi zgasnąc przy hamowaniu - co podobno zależy od maechanizmu zapłonu pompy , który trzeba ustawić 95 stopni +- 3 ) . Oczywiście koles twierdzi , że zrobił wszystko ok. i że to nie wina regulacji tylko sterownika. Szkoda , kasa wyrzucona w błoto ( 350 pln ) . Z kolei aby wyregulować pompę trzeba ją wyciągnąć rozkręcić , sprawdzić , ustawić mechanicznie , uszczelnić ( to co robił tamten koleś ) i dopiero ewentualnie sprawdzić elektronicznie dawkę itd. i to kosztuje 350 pln . Niezły gość . pozdr neron
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
e36 318ti compact szrotex
ICEMAN992 [Usunity]
Wysany: 2005-12-31, 00:31
ja bym mu sklepał maske. u mnie we wrocku prawie wszyscy mechanicy mnie znają(sam jestem mechanikiem) i wiedzą ze niema zartów. jak ci coś niepasuje to zawsze zrób jazde na warsztacie i juz zaczną sie bać. jak udajesz ze sie nieznasz to myślą ze mozna cie naciągnąć a jak zaczynasz kozaczyć to zaczynają sie bać.
jak ci coś niepasuje to zawsze zrób jazde na warsztacie i juz zaczną sie bać. jak udajesz ze sie nieznasz to myślą ze mozna cie naciągnąć a jak zaczynasz kozaczyć to zaczynają sie bać.
to jest jedyny sposób zeby w pewnych sytuacjach wymóc porządany efekt. co do "klepania maski" to jednak bym nie polecał bo za glupote mozna 5-tke odbębnić