BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Uszczelniacze chłodnic ??
Autor Wiadomo
Rekin_Poznań
[Usunity]

Wysany: 2005-10-29, 12:06   Uszczelniacze chłodnic ??

--------------------------------------------------------------------------------

Jakie macie doswiadczenia z uszczelniaczami chłodnic mam minimalny wyciek na łączu plastiku i aluminium (rano mi kapnie pare kropli płynu) i widze je na plastiku na dole a na goracym pewnie paruje

Mam nowy castrol płyn i czy warto do niego dodac jakis specyfik?
nie pozatyka on mi układu, nagrzewnicy itp?

Ogladałem w NORAUTO 2 rodzaje proszek i płyn mała buteleczka na układ.

Czekam na wasze opinie w tym temacie .Czy moze lepiej czasem łyka dolac i tak smykac I nie ryzykowac :roll:

kicha 

Pomg: 1 raz
Doczy: 22 Gru 2004
Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2005-10-29, 14:22   

Hmm ja bym nie dawal zadnego uszczelniacza, jak juz to sprobowalbym to naprawic (jest kilka firm co to robi ale koszt moze byc duzy) wiec Robert lepiej poszukaj uzywki w dobrym stanie i zaloz. Bo po co sie bawic co chwile w uszczelnianie czegos co i tak za jakis czas moze sie uszkodzic. A do twojego modelu to nie bedzie az taka droga uzywana chlodnica (cos kolo 150 zl powinna kosztowac chyba)

(oo=[][]=oo)
GG: 2905288

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2005-10-30, 11:27   

Ja kiedys uszczelnialem swoja proszkiem za chyba 8 czy 10 zl .. firmy k2 .. ale nazwy nie pamietam .. niestety nic nie pomoglo .. .. mialem stara chlodnice i wolalem wymienic np na urzywke lub chlodnice po regeneracjii .. Tym bardziej ze mieszkasz w poznaniu a tam czesci jest multum !! Ja kupilem na gieldzie poznanskiej chlodnice za 140 zl .. z gwarancja !! ! jesli chcesz namiary to prosze bardzo .. Zaznaczam ze to bylo jakis czas temu i nie wiem czy koles prowadzi jeszcze to sprzedaje ale masz mozesz zadzwonic i dowiedziec sie co i jak !!

Artykuły Motoryzacyjne "Damir"
Chlodnice do wszystkich modeli aut zachodnich Serwis Klimatyzacji
Borkowski Dariusz 55-011 Siechnice ul. opolska 4
tel 0602 457 715
Jak zaszwonisz to napisz czy aktualne czy nie .. pozdrawiam i zycze powodzenia

Szef_22

Doczy: 22 Lis 2004
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2005-10-30, 12:01   .

Pewnie,żadnego klejenia i spawania,używke kupić i bedzie git.Ja wyrwałem idelaną chłodnice od e28 m30b28 za 50 zeta.Wizyta na szrocie to podstawa.

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-11-01, 12:18   

dobra przekierowaliscie mnie do tego tematu no i co ciekawego niby tu jest??

Mam sypac jakies granulki do chlodnicy tak?? zamulic caly uklad najlepiej ekstra rozwiązanie... podziękuje :wink:

Macie jakies inne jeszcze propozycje????

Czy da rade wyjac ten plastik co jest przy chlodnicy i samemu to uszczelnic??

Sprawa jest dosyc pilna bo nie kapie mi pare kropli taka jak koledze tylko duzo wiecej :cry:

Uzywki nastepnej nie mam zamiaru kupowac jedna juz kupilem przez chwile bylo ok a teraz doopa

Moze macie jakies namiary gdzie tanio i dobrze naprawiaja w wawie chlodnice lub tanio sprzedaja??
Namiar na radzyminskiej sprawdze jutro dzięki Jacek :wink:

kicha 

Wysany: 2005-11-01, 12:30   

Pawle musze cie zmartwic ale tego plastiku niestety sie nie da naprawic gdyz jest to element nierozbieralny :? on jest fabrycznie jakos wciskany czy cos w tym rodzaju i jezeli on ulegnie uszkodzeniu to jest KICHA i trza wymienic chlodnice :(

(oo=[][]=oo)

Pawel-e30 

Wysany: 2005-11-01, 12:39   

hmmm zawsze mi sie wydawalo ze da rade to zdjac hmmmmm ale dales teraz do myslenia :lol:

kicha 

Wysany: 2005-11-01, 17:37   

Tez kiedys tak mi sie wydawalo jak widzialem ja na samochodzie :) ale po wymianie na nowa (uzywka) zauwazylem ze raczej jest to nie rozbieralne, tzn powiem tak jak to mowi przyslowie "Polak potrafi" wiec pewnie da rade sciagnac ,ale ponowne zalozenie bedzie juz niemozliwe. Kilku znajomych mi tez mowilo , ze jesli nawali ten plastik przy chlodnicy to kaplica bo to jest niewymienialna czesc. A szkoda przeciez moznaby to tak robic aby ten element moglbyc zdejmowany i zakladany wielokrotnie.

(oo=[][]=oo)

speed 
Michał

Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2005-11-01, 21:25   

W moim Fordzie ciekla chlodnica, nasypalem uszczelniacza i mi uszczelnil ... szkoda ze nie chodnice a nagrzewnice (chodnica cieknie do dzis) i zrobil to tak dokladnie ze nie mialem ogrzewania dopuki jej nie wyciagnalem i nie wymienilem. Po tym doswiadczeniu odradzam wszelkiego rodzaju uszczelniasze i inne tego typu wynalaznki.

Every man dies... But not every man really lives...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-11-02, 02:51   

ja uszczelnilem srebrnymi granulkami za ok. 4 PLNy kupionym na stacji benzynowej - 2 miesiace trzymalo dobrze, ale znowu zaczelo ciec - uszczelniacz jest dobry na krotka mete - jak napisal o takich metodach kiedys Lukasz - to druciarstwo

niestety jak cieknie z czesci aluminiowej, to jeszcze mozna sprobowac zaspawac, ale jak cieknie np. na laczeniu alu-plastik - trzeba wymienic chlodnice - taki lajf

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2005-11-02, 06:42   

Rekin a sprawdz czy leci dokladnie na laczeniu czy np tylko z aluminiowej scierzki .. z 2 lata temu zrobilem tak ze zamknolem obwod czili przecolem jeden kanalik i go poprostu zawinolem .. i tym sposobem pozbylem sie dziury .. Moze u Ciebie tez da sie to jakos wyciac i pozaginac ??
I napisz czy dzwoniłes do tego kolesia co dalem Ci namiary pozdro

Benek_Gliwice
[Usunity]

Wysany: 2005-11-02, 09:01   

Zapomnijcie o uszczelniaczach - to dziadostwo pozakleja wszystko poza właściwym miejscem przecieku. Znam przypadku, że pozatykały się kanały w głowicy - a koszt wymiany tego elementu jest duuuuuuuuży ... Po co nam większy problem?
Jak cieknie to wymienić!!

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-11-02, 11:23   

Pioter_W napisa/a:

niestety jak cieknie z czesci aluminiowej, to jeszcze mozna sprobowac zaspawac, ale jak cieknie np. na laczeniu alu-plastik - trzeba wymienic chlodnice - taki lajf

A ja sie z toba nie zgodze - mi wlasnie po zalaniu plynu zamiast wody na laczeniu aluminium z plastikiem zaczelo sie saczyc (wczesniej byla woda wiec nie widzialem - a teraz jest zielone to widac), juz myslalem o zakupie uzywki ale podjechalem do goscia ktory naprawia chlodnice - zajmuje sie tylko tym - stwierdzil ze nie ma zadnego problemu zeby odlaczyc plastik i uszczelnic - naprawe wycenil na 20 pln.

Pozdrawiam.

P.S. Jak zrobi to napisze czy mu sie udalo :D czy bedzie bity.

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-11-03, 06:23   

Kiedyś w nocy jakiś burak przedziurawił mi jakimś cienkim i ostrym narzędziem chłodnicę w 1.8 M10, a że byłem właśnie na wyjeździe to zasypałem tym proszkiem za 4zł i wlałem wody, żeby może jakoś dojechać do domu. Nie dość że dojechałem to jeszcze latałem ponad 1.5 roku, po czym sprzedałem beemkę i nic się nie wydarzyło. Dodam jeszcze że zmieniałem wodę na płyn i się nie rozszczelniło także nie wiem czemu tak jedziecie po tym czymś. Może i to nie jest rozwiązanie na długą metę i też zastosowałem je w doraźnym celu to jednak jak widać na załączonym obrazku nie jest takie złe.

e36 318ti compact szrotex

Pawel-e30 

Wysany: 2005-11-03, 18:24   

dzięki za niektórych wypowiedzi ale nie przydały się bo pomiędzy plastikiem a chłodnicą jest uszczelka którą się wymienia i to jest rozbieralne :P

Powiedziano mi że robią to tylko na odpowiedzialność klijenta bo przy składaniu zdaża się ze ten plastik pęka i chłodnica jest wtedy już do wyżucenia....

Koszt takiej operacji na radzyminskiej 50zl

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-11-12, 13:18   

hej - nawiazujac do poprzedniej wypowiedzi - gosciowi od chlodnic sie nie chcialo babrac (nie mial czasu) a mi byl pilnie potrzebny woz - rozlaczylem plastik od aluminium - napchalem takiej czarnej pasty (uzywaja tego w Scanii :D do uszczelniania i robienia powloki antykorozyjnej w ciezarowkach) zalozylem plastik docisnelem mocno - blaszki pozaginalem mlotkiem i srubokretem (przydalyby sie dlugie szczypce o budowie zblizonej do otwieraka do sloikow :D ) ale mlotek tez daje rade - z wierzchu takze wysmarowalem tym lepikiem i jest SUPER - nic nie leci, wszystko sie trzyma kupy - autem zrobilem juz ok 2 tys km i jak nowka. Jak znajde opakowanie po tym sztynksie to napisze jak sie nazywa - ale naprawde jest rewelacyjne.

Koszt naprawy to 6 pln (dwa piwka) i troche tego czegos ;d

P.S. Pod plastikiem jest uszczelka ale nie sadze aby mozna bylo ja gdzies dostac. W sumie nic nadzwyczajnego ale pewnie do kupienia tylko u producenta chlodnicy.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: