BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Nie wkręca się do odcinki?
Autor Wiadomo
--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-11-12, 16:35   Nie wkręca się do odcinki?

Problem dotyczy bmw mojego brata cytuje

patryk w-wa napisa/a:
Witam jestem nowy na forum i od razu z problemem wydaje mi sie ze to zła dawka paliwa jak na postoju wkrece go ma maxa tzn wcisne pedal do konca to zlapie odciecie i zaraz obroty troche spadaja nawet jak trzymam pedal caly czas do konca nie jest caly czas na odcieciu tak jakby czegos mu brakowalo jak puszcze zaraz gaz to nie ma rownych wolnych obrotów tylko skacza 500-1000 i po chwili wraca do normy i trzyma wolne równo dopiero ją kupiłem i władowalem juz sporo kaski wiec chwilowo nie moge oddac do mechanika ktory pewnie nic nie stwierdzi tylko kaski skasuje. Aha i przy przyspieszaniu czuc czasami ze nie ciagnie rowno nie jest to bardzo odczuwalne ale jednak jest. Jak na 5 przyspieszam to dochodzi do 180km/h i na bank poszedł by wiecej ale nagle zwalnia do 170 i znowy przyspiesza szału dostaje. SILNIK TO NIESTETY 1,6 M40 w przyszłosci bedzie IS ale to za jakies pół roku dopiero. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2005-11-12, 16:44   

To nie dochodzenie do odcinki kojarzy mi sięz wytartym wałkiem rozrządu, było jużo tym na forum. Niemiałem nigdy M40 wiec jesli sie myle prosze mnie poprawic ;)

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

Wojtek3344 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Wrz 2005
Skd: MILANÓWEK koło wawy
Wysany: 2005-11-13, 19:57   

ja miałem kiedys problem ztym ze jak przelaczylem na bezyne to przyspieszajac poszarpywał ale nabieral predkosci i co sie okazał wezyk paliwa był dziurawy (sparciał) i lapal lewe powietrze wymienilem i wszystko ok ale czy to bedzie u ciebie to niewiem pozdrowienia i czekam na twoja odpowiedz jak juz sie dowiesz powodzenia

patryk w-wa 

Doczy: 13 Lis 2005
Skd: Stolica
Wysany: 2005-11-13, 22:38   

Witam Panowie dajcie mi namiar na jakis dobry warsztat w Warszawie gdzie powiedza mi o co chodzi bo wymieniac pol silnika i dalej ma byc to samo to mi sie nie widzi przynajmniej niech mi to ktos zdiagnozuje moze po prostu slabe cisnienie paliwa jest czy cos bo wydaje mi sie ze to sa objawy zlej mieszanki moze pomierza mi cisnienie paliwa i przynajmniej jedna mozliwosc bedzie wyeliminowana bo na dzien dzisiejszy to moze byc wszystko.

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2005-11-16, 22:07   

To normalne objawy wyjechanej glowicy w m 40. Dwuch znajomkow mialo podobne objawy. Wymiana hydro regulatorow i walka powinna zalatwic sprawe. Niestety koszty niemale :cry:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: