Na niektórych fotkach wygląda jakby dopiero co wyjechało z fabryki. Jeszcze tylko ta dokładka pod zderzak i będzie ideał. Naprawde bardzo mi się podoba
zima sie skonczy beda poprawki lakiernicze moze zmiana koncowki wydechu przod siadzie nizej dokladka iS'a albo przedni zderzak m-pakiet II ale raczej dokladka!i progi w kolorze nadwozia! fajnie obnizy optycznie autko!
praktycznie takie same! kolor ten i czarny najbardziej pasuje do e-30 coupe!!
jak bedzie wszystko zrobione tak jak planuje to wrzuce fotki!
Barabus Bardzo ladna E30 taka Mi sie marzy ale 325i lub 320i 8)
Ziut rowniez bardzo ladna E30
Co do koloru to podoba mi sie
PS.Zalozyl bym jeszcze tylko M-Technic II i jakies fele ladne, no i zawias jak najnizej 8) 8)
_________________ (OO=[][]=OO) Bayerische Motoren Werke
Brilantrot (czerwony ) jest według mnie najlepszy kolorek
Felgi juz są 17" BK RAcing model ALPINA, zamierzam jeszcze obniżyć tył, jakieś 40mm... bo przód juz jest wystarczająco, IS ma zbyt niko miche na mocniejsze gleby... już teraz mam problemy, ale zrobiłem płyte pod silnik z blachy aluminiowej. Z przodu myśle jeszcze o dokładce od ISa albo alpiny... reszta juz zostaje jak w oryginale. No moim marzeniem sa siedzenia RECARO z czarnej skóry ale nigdzie nie mogę znaleść.
Pozdro
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
felgi fajne! jakie sprezyny dales do przodu?? mam zawieszenie 80/60 i boje sie zalozyc!
a co do oslony aluminiowej to jak uderzysz mocno to nic nie pomoze!!
Co do sprężyn to mam APEX 40mm, ale wydaje mi się że poszło troche więcej, ale wydaje sie
Osłona aluminiowa nie jest może najmocniejsza, ale za to jak coś ją urwie to nie narobi bajzlu. Chodzi o to iz na forum ktoś pokazał jak zrobić osłone,. Moim zdaniem projekt jest super, tylko nikt nie wie że taka osłona z blachy 5mm waży przynajmniej 10 kg, a kto wie czy nie więcej !! Do tego jest tak mocna ze jak sie urwie i podwinie to może sporo nagrzebać ! Moja aluminiowa nie tyle ma mnie chronic przed poważnym uderzeniem co być takim czujnikiem przodu przy podjazdach i drobnych nierównościach. Ja bardzo dbam o auto więc wszelkie nierówności oraz przeszkody staram się pokonywać z zwiększoną ostroznością, i szczerze mówiąc nie miałem jeszcze okazji przy tym obniżeniu gdzieś zachaczyć.
barabus,wiem ze miales wczesniej ac schnitzery 16" a teraz masz 17" wiec atko poszlo napewno ci pare cm do gory.jak wiesz gdzie sa wystajace studzienki i inne bajzle to nie zachaczysz ale i tak przy tym powalonym silniku jakim jest m40(m42) zalozylbym oslone..tylko ze pomysl nad takim mocowaniem aby przy uderzeniu nie rozwalila innych bebechow.
Coś mi stukało aż mnie wkurzyło i sprawdziłem co To co zobaczyłem na kanale przeraziło mnie Ale szybko się pozbierałem, zrobiłem odpowiedni zakup i zabrałem się dziś z samego rana do roboty
A mianowicie okazało się że sworznie zewnętrzne sa tak wydupczone że aż auto mi znosi Nieprawdopodobne
Z uwagi na to iz jak juz zaczynam ten syf rozbierać postanowiłem zapobiegawczo wymienić pozostałe elementy, czyli:
- zewnętrzne sworznie wahacza przedniego
- wewnętrzne sworznie wahacza przedniego
- tuleje wachacza przedniego
- łączniki stabilizatora.
Wybrałem marke FEBI Bilstein
Dziś cały dzien zajął mi demontarz całych wahaczy, jutro jade do mojego zanjomego wycisnąć je na prasie bo nie mam ochoty sam z nimi walczyć
Tak przy okazji wymienie klocki... niedługo wiosenka, wałki przyjdą.... oh... mam już ciepło w galotach
Kurcze przejrzałem cały topic i nie zobaczyłem Twojej beci na Alpinach, czuję się oszukany
... no bo jeszcze moja bunia nie miała nowych butów na nogach Mozesz jedynie zobaczyć jakie będzie miała, cofnij sę na strone bodajże 3 lub 4 tego tematu i znajdziesz moje felunie
pozdro