BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
moje splanie jest okrutnie wysokie
Autor Wiadomo
mareczek
[Usunity]

Wysany: 2006-02-21, 15:42   moje splanie jest okrutnie wysokie

witam wszystkich!!! mam od jakiegos miesiaca bmw e 28 520i niestety ciagle bardzo duzo pali w miescie ok 20 litrow gazu na trasie 15-17. wczesniej było jeszcze gozej bo z 25 nie zchodziło okazało sie ze przepływka sie zatarła zapewne od wystrzałów naprawiłem to ale niestety i nie jest dobrze wymieniłem tez sonde okazało sie ze ona raczej nie ma nic wspulnego gdyz mam instalacje LPG 1 generacji, byłemna analizie spalin i regulacji gazu ale niestety za wiele nie pomogło powiedzieli mi ze to jest wina zapłonu badz dopływu gazu wymieniłem swiece wyregulowałem zawory teraz zostały mi jeszcze 2 rzeczy mianowicie przewody wysokiego napiecia lub dopływ powietrza nie wiem juz sam od czego zaczac jest mozliwe ze jeszcze cos moze byc winne mojemu spalaniu????pomuzcie bo juz niemam siły na ten samochud z góry dzieki

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-02-21, 15:47   

jeszcze filtr gazu i parownik mogą byc do wymiany i regeneracji

mareczek
[Usunity]

Wysany: 2006-02-21, 17:03   

a co z parownikiem jak go sprawdzic??? jest jakas mozliwosc domowym sposobem? i ile kosztuje ok ten filterek????

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-02-21, 17:09   

filtr gazu chyba z 5 zlotych i chwila roboty...
a o parowniku gdzies bylo niedawno..

mgr inż. Jędrek ;)

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-02-21, 19:17   

mozliwe ze masz mikser z bardzo malym przeswitem i silnik ssie tyle gazu... a jak autko przyspiesza? bardzo jest mulaste? I jaka jest predkosc maksymalna... porownaj predkosc to jaka mozesz rozpedzic swoja bestie z ta katalogowa a wyjdzie jaka masz moc...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-02-21, 19:34   

jakub - nie każ chłopakowi jechac na hamownię z powodu wysokiego spalania

proponuję na prawdę wymienić filtr gazu - gazownik nie powinien za wszystko Cię jakoś strasznie skasować (30 zł, to max ... ale oni lubią tak czasem po maxie :? )

a regeneracja parownika, to przede wszystkim wymiana membran

co do miksera, to faktycznie tez można sprawdzić, ale w związku z tym mam takie pytanie - czy to autko zawsze tyle paliło? ... i czy od dawna je masz?
czy kupiłes juz zagazowane?
pzdr

mareczek
[Usunity]

Wysany: 2006-02-22, 15:31   

dzieki wszystkim za pomoc dzisiaj wymieniłem przewody wysokiego napiecia i jest kolosalna róznica jakby nie ten samochud ma leprze przyspieszenie nie szarpie i płynnie chodzi podczas jazdy ale niestety niewszystko jest takie kolorowe na wolnych obrotach na jałowym biegu autko drży a wiec to jeszcze nie wszystko trzeba dalej szukac!!!! :D i tak jest dobrze!!!! jesli chodzi o ato to mam je jakis mieciac i kupiłem z gazem instalka ma juz jakies 5 latek troche jezdziła na taxi ale gosciu potracił człowieka i zrezygnował z pracy niestety w 2000r było sprowadzone a co do spalania to kiedy ja kupiłem ciagle tak było!! Niemam pojecia ile pali benz bo po to kupiłem autka na gaz zeby taniej sie jezdziło a nie poto zeby lac benzyne za 3.70 zł za litr na benz tylko odpalam i rozgrzewam silnik jakies pierwsze kilometry potem to juz tylko gaz wiadomo cena robi swoje pozdrawiam wszystkich i prosze o jakies racjonalne wytłumaczenie dlaczego jest tak a nie inaczej z moim samochodzikiem :D

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-02-22, 20:45   

hm...moja tez chyba duzo pali...ale to w duzej mierze zalezy jak jezdzisz...zauwaz ze silniczek jaki masz nie jest jakims mega powerem a 5-ki troche waza. wiec ten silniczek musi troche wyslku wlozyc w rozpedzenie twojej furki a co za tym idzie musi byc spalanie na poziomie wiekszym niz przecietnym. sam mam 5-ke e34 z silnikiem 2.0 12V... i mnie tez malo nie pali...a na gazie jak jezdzilem to juz wogole masakra....kiedys mi wyszlo 19/100 LPG....tylko ze mam taka w miare ciezka noge....ale bez przesady oczywiscie :lol: ...pojezdz na benzynce...ja jezdze jakies pol roku juz ( olalem LPG ) i jestem zadowolony. mimo ze mam nie za tęgi silnik to calkiem przyzwoicie śmiga.a na gazie to był muł na maxa i w dodatku dozo palil. pozdrawiam.

jaqub 

Wysany: 2006-02-22, 22:18   

pamietajcie zeby przy przejsciu z lpg na benzyne zdemontowac sobie mikser bo zweza on bardzo dolot i psuje warunki pracy... po demontazu autko powinno lepiej jezdzic i mniej palic...

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-02-23, 08:52   

o kurcze....trzeba demontowac mikser? nie wiedzialem. nie jezdze na LPG wlasciwie nie jest ta instalacja mi potrzebna. mozna zdemontowac ja cala aby nie bylo po niej sladu?

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-02-23, 09:28   

pewnie ze mozna, ja z kumplem od siebie wytargalem wszystko... :)

mgr inż. Jędrek ;)

mareczek
[Usunity]

Wysany: 2006-02-23, 17:43   

mnie niestety niestac zeby jezdzi na benzynie a poza tym zauwazyłem ze moje auto ma leprzego kopa na gazie niz na benzynie nie mam pojwcia dlaczego tak jest

jaqub 

Wysany: 2006-02-23, 18:04   

co do demontazu miksera to jak auto dlugo jezdzilo na lpg i mialo stara gume dolotu to najlepiej kupic nowke w aso i poskladac odpowiednio ( na allegro widzialem nowe gumy drozsze niz w ASO)...
a u Ciebie Mareczku najprawdopodobniej auto lepiej idzie na lpg bo:
-przeplywka raczej jest szrot ( po wystrzalach)
-mikser zweza dolot
-prze przeplywke autko moze chodzic w trybie serwisom itd itp...

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2006-02-23, 19:07   

U mnie gdy tylko spalanie wzrastalo ponad przecietne zawsze pomagalo wymienienie filtrow powietrza i gazu. Powymieniaj wiec te filtry i upewnij sie ze z przeplywka wszystko ok. Uszczelnij dolot i sprawdzi czy nie masz wycieku gazu. Jesli wszystko bedzie ok to powinienes sie zmiescic w 17/100 w miescie przy srednio zwawej jezdzie, a na spokojnie 14/100. W trasie powinienes sie miescic w 12. Mniej przy tym silniku i tej masie auta sie raczej nie da.

Zbychu 

Doczy: 29 Sie 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2006-02-26, 21:07   

A co do tematu parownika to raczej sie go nie regeneruje. Polecam wymianę na nowy z zapasem mocy, czyli do twojego silnika parownik powyzej 140hp.

jaqub 

Wysany: 2006-02-26, 22:33   

Zbychu napisa/a:
A co do tematu parownika to raczej sie go nie regeneruje. Polecam wymianę na nowy z zapasem mocy, czyli do twojego silnika parownik powyzej 140hp.

do wiekszosci parownikow sa zestawy naprawcze w sklad ktorych wchodza elemnty ulegajace zuzyciu sie czyli membrana, uszczelki itp... a pisanie ze nie ma sensu regenerowanie parownika tylko wymiana na nowy to tak jak stwierdzenie ze nie ma sensu wymieniac oleju w silniku tylko lepiej zalozyc nowy...
koszt zestawu naprawczego ok 100pln a parownika od 2 do 4 razy wyzszy...

Zbychu 

Doczy: 29 Sie 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2006-02-28, 21:29   

Do mojego parownika zestaw naprawczy kosztuje 180 zł a nowy parownik 200. To jest sens się grzebać?

jaqub 

Wysany: 2006-02-28, 22:01   

Zbychu napisa/a:
Do mojego parownika zestaw naprawczy kosztuje 180 zł a nowy parownik 200. To jest sens się grzebać?

siakis dziwny ten Twoj parownik :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: