BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
kupno e36 325TDS (grzechotnik)
Autor Wiadomo
MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-02-10, 19:06   kupno e36 325TDS (grzechotnik)

Na co zwrócić szczególną uwagę przy kupnie grzechotnika miałem kiedyś grzechotnika ale tylko trzy miechy i niezdązyłem się z nim zaprzyjaźnic i maske też otworzyłem może ze dwa razy.
chodzi mi o e36 325TDS '97 touring full opcja
Jak na razie zauważyłem pożółkłe wewnątrz klosze lamp przednich i zaparowany kierunek pozatym brak mi wiadomości jakie są mankamenty tego silnika (gdzie szukać wad, wycieków i innych bzdetów utrudniających późniejsza eksploatację).
Poza tym silnik odpalił przy srogim mrozie za drugim razem (auto obserwowałem od kilku dni nie jeżdżone było widzę je z okna w pracy)
silnik chodzi równo i jestem zdziwiony nic nie drży i nie trzeszczy tapicerka wszystko ok. podczas pracy zimnego silnika wewnątrz auta
prawie w każdym grzechotniku jakim siedziałem dobijało mnie drżenie wnetrza auta jakbym siedział na wibratorze oraz trzeszczenie deski czy plastików wyposażenia.
Wrażenia z jazdy cóż jestem przyzwyczajony do innych wrażeń :D słychać i czuć jak powyżej 2000 daje o sobie znać turbina nie chałaśuje ale ładnie słychać gwiżdże ale jest jakiś ospały w górnym zakresie liczyłe że powyżej 4 tys. bedzie szedł jak pocisk ale pewnie się mylę.
Szyby sie otwierają i zamykają bez zacić i oporów silniki nie jecza jakby miały paść cicho i szybko
Jak sprawdzić działenie i czy wogóle są poduchy?
można klimatronika ustawić tak bym ja miał +30 stopni a pasażer -30
pozdrawiam

sybir 
wiatr z dupy

Pomg: 5 razy
Doczy: 13 Pa 2004
Skd: ze wsi
Wysany: 2006-02-10, 19:55   

Musisz sprawdzić pompę wtryskową bo padają i są drogie, nawet regeneracja.
sie ma

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-02-10, 22:18   

podjedz z nim do WFK do Wejcherowa to ci go bardzo dokladnie sprawdza.

zenio80 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: szczecin
Wysany: 2006-02-11, 11:39   

właśnie pompa,ja też sie naciałem,ładnie odpalał w zimnie dopuki sie nie nagrzał.TD i TDSa
trzeba zagrzać i dopiero sprawdzac jak odpala.Niestety przy kupnie o tym niewiedziałem. :evil:

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-02-12, 11:31   

Właśnie właśnie o takie pierdoły uprzykrzające potem życie mi chodziło... jak np. to jak pali na rozgrzanym, co logiczne powinno być że rozgrzany pali lepiej prawda a tu zaskoczenie.
Właśnie Sarna może lepiej z nim podjechać WFK, mam też zaprzyjaźniony autoryzowany warsztat merca a włąściwie jego właściciela gdzie nie patrzą na starą betę jak na syrenkę

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-02-12, 12:53   

ja osobiscie polecam WFK - kolesie naprawde sa dobrzy a przy tym wcale nie kasuja ogromnych pieniedzy za uslugi.
A problem w paleniu na cieplo tdsa to brak w niektorych wersjach zaworka zwrotnego na wezyku pomiedzy filtrem a pompa, jak go zalozysz to pali jak laleczka :)

Mirek
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 26 Gru 2005
Skd: Rz-ów
Wysany: 2006-02-16, 23:47   

palenie na cieplym do mankament zarowno TDI jak i TDS!!!tutaj wplyw ma rozszcelniajaca sie sekcja tłoczaca (brak cisnienia przetlaczania) powoduje taki numer-pod warunkiem ze rozrusznik dobrze kreci!!!tutaj tez przyczynili sie ludzie piszac program do sterownika silnika!!mapa jest tak skonstruowana ze jest duza zaleznosc od temp paliwa-bardzo dobrze widac to na mapie wtrysku-przy temp paliwa ok 40 stopni potrzeba juz prawie 250 obr/minute zeby pompa dostala dawke rozruchowa!!!
w tym wypadku jezeli bezie ciezki rozruch na cieplym najlepiej wykonac cala diagnostyke silnika zeby naprawde wiedziec na cyzm sie stoi!!!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: