Wysany: 2006-02-04, 21:59 Cyjanopan na lakerze :((((
Wiem że to śmieszne i moja głupota ale może ktoś z was się z takim czymś spotkal...Wracam sobie dzisiaj do domu z wawy zjechalem z 2 pasmówki w Płońsku i jade drogą gdize 2 pasy i koleś Avensis trąca mi listerko odlatuje mi plastkik,znalzłem go zjechalem na stacje kupiłem klei i go przykleiłem zeby do domu wrocic z plastkiem autko stori pare minut przekonany że wyschło ruszam..okazuje się że nie wyschło a klei przy pędzie wiatru poleciał na drzwi...już nie mam pojęcia czym to zlikwidować...a na dodatek to ojca autko 530d z 2003 roku.. aż mi się płakać chce na myśl że będe musiał łatwić lakierowanie drzwi za swoją głupote ...może ktoś spotkał się z czymś podobnym i jest jakiś środek na pozbycie się tego koleju..
Z góry bardzo dziękuje.
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-02-04, 23:33
buahaha
lukasz moze znajdz jakis sposob na pozbycie sie siebie z domu
ale masz przechlapane,podskocz do jakiegos dobrego lakiernika itd ,moze maja jakies preparaty,specyfiki,pomysly na to.sam lepiej nie ryzykuj.dasz takiemu specowi z 50 zl i powinien ci pomoc
a wiec już wiem na pewno ze nic nieda się zrobić.... ten klei jest taki że wżera się pod lakier pozostaje malowanei drzwi do listwy... i do tego lusterka to przejażczka i głupota będzie ładnie kosztowała.
Dokładnie tak jak menel napisał jak sie na tym nie znasz to lepiej nie próbuj....
Bo trzeba byłoby to zetrzeć papierem wodnym,a później pastą polerską.....i śladu nie ma....nie powinien za to zawołać więcej jak 50zeta.....
w sumie to sam bylbys to w stanie zrobic , kup ksiazke zrob to sam i naucz sie jak naprawiac auto bo jak tak dalej pojdzie to w koncu zbankrutujesz a ojciec cie wydziedziczy hehe
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-02-05, 19:18
Butanol i inne takie niszczą cholernie lakier.....
Pastą Tempo możesz trzeć 2 tyg i nie zetrzesz....choć fakt w inny przypadkach jest bardzo dobra....
Ale tutaj tylko papier wodny i pasta polerska....
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-02-05, 19:23
moim zdaniem nie chce mi sie isc do garazu bo zimno ale papier 2000 troszke wody i zetrzesz tylko trzeba uwazac zeby nie przetrzec obok sladu po kleju ..... potem temp lub G3 i sladu nie bedzie gwarantuje a kazdy alkiernik Ci powie ze sie z tym nie da nic zrobic bo koszt polakierowania drzwii pewnie ze 300 powiedza a usuniecie klaeju koszt moze 30 pln i 20 min roboty .............. ale to twoje pieniadze i twoja sprawa
probowalem acetonem ,zmyawczem do paznokci papier 2000 z wodą.. NIC to chyba przenilo pod lakier z kolorem bezbarwny chyba juz zszedl i teraz niema co trzec bo i tak nic nie da....
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-02-06, 00:27
LuKaSzQ18 napisa/a:
probowalem acetonem ,zmyawczem do paznokci papier 2000 z wodą.. NIC to chyba przenilo pod lakier z kolorem bezbarwny chyba juz zszedl i teraz niema co trzec bo i tak nic nie da....
Dlatego Ci pisałem żebyś to dał zrobić lakiernikowi(ale powiedzieć o co Ci chodzi) jak nie orientujesz sie w tych sprawach.....
Jak zdarłeś lakier to już po ptokach.....trzeba malować drzwi......
POZA TYM PISAŁEM ŻE INNYMI SPOSOBAMI ZNISZCZYSZ LAKIER....!!!!
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
Eter mozna dostac w chemicznych sklepach np. typu POCH ( Polskie odczynniki chemiczne ) tylko zeby tam kupic trzeba miec firme. Prywatnym nie sprzedaja bo eter mozna wykorzystac do ... lepiej nie mowie bo zamiast do usuniecia kleju z drzwi jeszcze do czegos chlopak uzyje .