BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Uszczelnienie aparatu zaplonowego
Autor Wiadomość
sarna1 
hooligan rootz

Wysłany: 2004-03-25, 12:57   Uszczelnienie aparatu zaplonowego

Juz nie moge patrzec na olej saczacy sie z pod kopulki - nie sa to jakies wielkie wycieki ale wyglada nie wstetycznie, w przyszlym tygodniu zmieniam rozrzad, uszczelke pod pokrywa klawiatury i reguluje silnik, moze przy okazji da rade to jakos uszczelnic - z tego co sie pytalem po zakladach i widzialem u kumpli z M20 to jest to norma i podobno wszystkie tak maja, prawda to ??

kaprys
Gość
Wysłany: 2004-03-25, 13:20   Re: Uszczelnienie aparatu zaplonowego

sarna1 napisał/a:
Juz nie moge patrzec na olej saczacy sie z pod kopulki - nie sa to jakies wielkie wycieki ale wyglada nie wstetycznie, w przyszlym tygodniu zmieniam rozrzad, uszczelke pod pokrywa klawiatury i reguluje silnik, moze przy okazji da rade to jakos uszczelnic - z tego co sie pytalem po zakladach i widzialem u kumpli z M20 to jest to norma i podobno wszystkie tak maja, prawda to ??

sam bedziesz grzebał ?? ?
pytam bo niedługo czeka mnie to samo... :cry: ...i tak planuje zaoszczędzić ... z tymże ja mam m50..ale już góra ze 160 konne :cry:

sarna1 
hooligan rootz

Wysłany: 2004-03-25, 13:35   

tak bede sie bawil sam, ale ja mam pasek wiec sprawa prosta, u ciebie jest lancuch (ktorego podobno sie nie wymienia - info z ASO BMW) i 2 lancuch od Vanosa - o ile go masz i to on halasuje (na zimnym silniku zaraz po odpaleniu ok 3-4 sec) ale da rade go zregenerowac , zawory wyreguluje kumpel a uszczelke pod pokrywa zmienie sam.

loko

Wysłany: 2004-03-25, 14:07   

buahaha a niby skąd ma tam się brać olej? jedyne miejsce jakim tam może przeciekać jest uszczelniacz wałka rozrządu... (kosztuje ze 20zł) i to jego trza wymienić... nigdzie indziej nie ma prawa lecieć a uwierz mi znam każdy zakamarek głowicy m20, musiałbyć mieć dziurę jakąś...

kaprys
Gość
Wysłany: 2004-03-25, 14:28   

łańcuchy ustawiają tylko w bmw to fakt...nikt się tego nie podejmie bo to samobójstwo podobno...
a ja mam bez vanosa

sarna1 
hooligan rootz

Wysłany: 2004-03-25, 16:10   

loko napisał/a:
buahaha a niby skąd ma tam się brać olej? jedyne miejsce jakim tam może przeciekać jest uszczelniacz wałka rozrządu... (kosztuje ze 20zł) i to jego trza wymienić... nigdzie indziej nie ma prawa lecieć a uwierz mi znam każdy zakamarek głowicy m20, musiałbyć mieć dziurę jakąś...

ok dzieki wielkie - wymienie i bedzie ok :) miejmy nadzieje 8)

LUKAS 
Klubowicz

Wysłany: 2004-03-25, 17:49   

Miałem podobną sytuację w moim M20. Przy naprawie dźwigienki :x wymieniłem odrazu pasek rozrządu i wyregulowałem zawory. A uszczelkę pod pokrywą klawiszy wyczyściłem i przeleciałem czerwonym silikonem. Od tamtej pory nic mi nie cieknie :D
Pozdro :!: