Wysany: 2006-02-01, 18:14 lpg... nie dochodzi gas i po przelaczeniu na lpg auto gasnie
jak w temacie...
zaczelo sie od przepalonego bezpiecznika od instalacji gazowej (7.5a)... zmienilem bezpiecznik i 15km pozniej jadac po miescie nagle auto zmulilo i zgaslo... odpalam na pb przelaczam na lpg i buu gasnie.... znowu bezpiecznik? nie wszystko OKa. nie dochodzi lpg do blossa... moze aturator? podlaczan na krotko bez aturatora tez lipa... sprawdzam elektrozawory (jeden przy filtrze, drugi na parowniku) dzialaja... podjechalem do gazownikow... mowie co i jak a oni na to ze to na 100% CEWKA w elektrozaworze na butli... 3 minuty pozniej cewka wyrzucona i wszystko OK... powiedzieli ze to "gowno" jest niepotrzebne a jest tylko po to zeby sie psulo... poki co jezdze bez tej cewki... zeby ja wyjac trzeba rozebrac elektrozawor (ale wczesniej trzeba zakrecic zawor manualny na butli!!!) i wyjac ze srodeczka cewke (wyglada troche jak luska od naboju) skrecic calosc odkrecic zawor manualny i luz... u mnie szlak ja trafil po ok 50tys km...
wyjac ze srodeczka cewke (wyglada troche jak luska od naboju)
jaqub chyba chodzi ci o to że z wielozaworu przy butli wyciągnąłęś "kołeczek" odcinający dopływ gazu. Faktycznie jest to sterowane cewką, która przyciaga do siebie kołeczek( jesli właczony jest zapłon i umozliwia wtedy wypływ gazu). Jeśli całkowicie wyrzuciłeś ten kołeczek = że gaz na wyłaczonym silniku blokuje ci sie dopiero przy elektrozaworze przy parowniku ( niezbyt korzystne z w przypadku ewntualnych nieszczelnosci). Miałem podobnie u siebie, i okazało sie że wystarczy ten kołeczek przeszlifowac papierem wodnym zeby było bardzo gładki i bedzie oki. U mnie juz prawie rok jak to zrobiłem a gazownik powiedział że cewka padnieta. Pozdrawiam
ja nie bede sie w to bawil... na razie jest wyjete (kolek nie kolek) ale chodzi o to ze stalo sie to dosc nagle i raczej nie jest to wina tego ze sie przytarlo bo wogle nie pykala ta cewka (caly ten zaworek) po podaniu zasilania... jesli juz to wymienie to na nowe...
skoro nie cykalo to znaczy ze cewka padla tamo to ustrojstwo elektryczne a trzpien cewki byl oki zreszta jeszcze jedno pytanko podawali prad na krotko do tej cewki bo moze przecioles kabel biegnacy pod autem??
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639
podawali na elektrozawor przed parownikiem i ten sie otwieral... przewodu pod autem na 100% nie przecialem bo to bylo na prostym odcinku drogi/ulicy w miescie...