BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
PRZEPŁYWOMIERZ W 318 is /Ustawienia itp.!!
Autor Wiadomo
318isowicz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 22 Sty 2006
Skd: Jarosław
Wysany: 2006-01-31, 15:37   PRZEPŁYWOMIERZ W 318 is /Ustawienia itp.!!

Bawie sie przepływką i jest różnie kable poczyściłem swiece sprawdziłem wyczyściłem wszystko 100 raz podociskałem i już pomysły mi sie konczą jeśli ktoś wie o co chodzi i jak ma być ustawiony przepływomierz w IS to prosze o porade bo kombinuje i dośc wysokie obroty wchodzą bez gazu . Jeśli ktoś mi może pomóc to bardzo prosze najlepiej w szczegółach coś typu : (pod dekielkiem od przepływki jest sprężyna która naciąga klapke , która wpuszcza powietrze . strzałka ktora chodzi sobie po czarnej sciezce w tą i spowrotem . Zależnie ile damy gazu o coś takiego by mi sie przydało jak ktoś kuma o co mi chodzi . Własnie niewiem głównie jak ta strałka ma być ustawiona i prosze nie pisac zebym zobaczył u kogoś bo niemam u kogo prosze o jakieś sugestie .!!!!!!!!!!WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!! zdjęcie otwartego przepływomierza z m42

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-01-31, 21:05   

1.ta strzalka powinna byc w okolicach poczatku skali...
2.sprobuj zawezyc sprezyne(skrecic zgodnie ze wskazowkami zegara) gdzies o 4 zabki, potem sprawdzaj co 2 w ramach regulacji
3.imbusowa sruba od co2 na przeplywce jest, wiec przydaloby sie wpasc do kogos kto ma analizator spalin zeby to ustawic...

jak juz ustawisz to nie zmieniaj od razu, tylko poczekaj chwile, wkrec autko pare razy, pozwol mu sie dostosowac do tego co mu ustawiles...

pozdro i daj znac o efektach...

mgr inż. Jędrek ;)

318isowicz 

Wysany: 2006-02-01, 13:56   odpowiedz

witam
dzięki za to włśnie coś takiego mi potrzeba jak najwięcej takich odpowiedzi bo sie przydadzą bede próbował napewno jak tylko wleje cos bo ostatnio wszystko mi wytąbiła jak ją testowałem pozdro. a prosze jeszcze jakieś informacje bo w 1 punkcie to też mi sie tak wydaje ale jeśli ktoś widział jak sciągał na początku jak tam jest to bede bardzo wdzięczny bo moim skromnym zdaniem wydaje mi sie że ma być ustawione ze szczególnym zwróceniem uwagi aby gdy klapka w pełni się otworzy ta strzałka byłam na ostatniej blaszce wyresu czyli max gaz max powietrze a strzałeczka też na max to by dlamnie wyglądało na najbardziej rozsądne ustawienie aha z tego co sie dowiedziałem to jak sie zacznie rozklejac przepływomierz i tak sie nim bawi to może włsnie dziwnie sie zachowywać silnik najlepiej po rozłożeniu przyjąć jakąś opcje ustawienia strzałki i szczelnie wszystko posklejać jak w orginale bo oj paniemtam jak rozklejałem to niejest tak sobie przyklejone jest to coś przybliżonego do kleju typu kropelka tylko troche bardzie j miekkie i elastyczne ale mocno trzyma tak pozatym to rozkręciłem go poty by dokładnie go wypolerować:) polerke mam ale teraz trzeba to dobrze ustawić PROSZE O WIECEJ PRZYKŁĄDÓW INFORMACJI CO IJAK MA BYĆ a tak wogóle to sprawa obrotów palenia ustopiła radze sprawdzić przedwody gumowe wszystkiejakie są pod maską lewe powierze niespi a natym sie traci bardzo dużo no własnie wymieniając to teraz fajnie pali i wogóle jest silniejsze no niewliczjąc jeszcze przepływomierza bo umnie klapka sobie lata po silniku :) aha i znalazłem mały sposób na przewody z powietrzem i cieczą chłodzącą moze ktoś ten patent juz robił u mnie w 4 cylinrówce leci to wszystko zaraz koło bloku silnika a wiadomo ciepłe powietrze mniej sie go miesci w cylindrze a zatym idzie niespalanie paliwa jak należy . Ja to troche poprzenosiłem wszystko teraz leci swobodnie wszystko bokami,przewody są tej samej długości i jest dalego od bloku czyli zasilanie przerobione ale z głową :) dobra zadużo tu pisze tak troche haotycznie więc koncze bo nastukałem sie juz troszkę.

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-02-02, 14:27   

zaszalales :)
po 1 nastepnym razem uzywaj przecinkow i enterow zeby oddzielac niektore zdania...
po 2 ja sklejalem ta klapke silikonem zwyklym, fajnie trzyma i jest giciu..
po 3 znalazlem jeszcze to:
"podczas gdy silnik chodzi poruszaj nieco tym półkolistym suwaczkiem delikatnie. Jak jest za ubogo to powinien pulsować a jak za bogato to przerywac i sie nie wkręcać...
Jak już ustalicie w jakim położeniu jest dobrze to zapamiętajcie o ile trzeba przesunąć ten suwaczek ... zgaście silnik odkręćcie śrubkę przesuńcie suwaczek o tyle o ile osądziliście że jest dobrze i przykręćcie spowrotem ..
cytujac smashera..."
pozdrowionka :)

mgr inż. Jędrek ;)

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2006-02-02, 14:59   

najlepiej to ty zaloz 2, 100%sprawna przeplywke, ja sie bawilem juz z 3 przeplywkami, mam analizator wiecnikt mnie nie popedzal, im szczerze powiem ze nic niezdzialalem. jak uda sie ustawic wolne obroty to na podwyzszonych bedzie przerywal imszarpal. wiec nie ma sensu moimzdaniem.pozdro

318isowicz 

Wysany: 2006-02-02, 16:32   dzięki center

ok będe pamiętał o gafach chyba najlepiej tak sprawdzić dobry pomysł przecierz można sobie przesuwać jak sie ma otwartą klapke :) no i jakiś pisak i zaznaczyć jak jest dobrze na jałowym pozdrawiam.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: