Wysany: 2006-01-30, 15:00 problem z ogrzewaniem w e-36
Witam pisze pierwszy raz wiec witam sie bardzo serdecznie.
Mam mianowicie taki problem. Od pewnego czasu w e-36 1,8is ze srodkowych nawiewow ZAWSZE leci zimne powietrze... Nie wazne czy ustawie nawiew na szybe czy na nogi... na szybe leci troszeczke ciepego a pelno zimnego leci ze srodkowych nawiewow...
Drugi problem to taki ze jak juz jade z zamknietymi kratkami srodkowaymi i mam ustawione nawiew na szybe... cieplego powietrza leci strasznie malo... a po dolku albo tak po prostu cos jakby sie samo przestawia i juz prawie wcale nie leci na szybe tylko wszystko leci srodkiem. Czy jest to wina jakis ciegielek?? (jest to climatronic) czy cos z elektronika?? Moze ktos sie spotkal z czyms takim.
Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam Artur Kolakowski
Plyn jest oki chlodnica tez...
Temperatura jest troszke ponizej srodka wiec przy takich temperaturach chyba dobrze.
Oki dzieki sprawdze te ciegielka.
Pozdrawiam
Co do zimnego powietrza z kratek nawiewów to jest calkowicie normalne jeżeli nie masz klimy. Tak już producent wymyślił,że z nawiewów leci zimne tylko na szybe i na nogi cieple. Dlatego niebieskim kolorem masz zaznaczone miejsce gdzie ustawiasz nawiew na twarz.
duchX [Usunity]
Wysany: 2006-01-30, 22:46
cieple powinno leciec jeszcze po bokach zimne tylko ze srodkowej kratki
Tak to wiem ze tylko zimne leci ze srodkowej. Ale non stop?? nie zaleznie czy ustawie na nogi czy na szybe?? z bocznych leci troszke cieplejsze...ale nie jakos strasznie...
Mam climatronic.
Wczesniej wydawalo mi sie ze dzialalo wszystko oki... az pewnego razu wsiadam do samochodu ustawiam na 32* nawiew na szybe a tu mi zimne powietrze mrozne jakbym mial klime na maxa wlaczona....a cieplego na szybe prawie wcale:(... w weekend postaram sie zobaczyc te ciegielka co sa za kratka.
Pozdrawiam
te ciegielka sa wrazliwe na wstrzasy... przy twardym zawieszeniu szybko sie blokuja i sa klopoty ze sterowaniem... aktualnie nie mam nawiewu na przednia szybe
u mnie też w climatroniku w ogóle nie leci ciepłe z żadnego nawiewu a temp ustawiona na 32 stopnie. jak środkowy nawiew mam ustawiony na zimno to leci zimne powietrze a jak przestawie na ciepło to w ogóle nie leci. z bocznych nawiewów i na szyby też zimne cały czas. co może być nie tak ?
jak nie leci z zadnego cieple proponuje sprawdzic elektrozawór
znajduje sie on w komorze silnika kolo serwa na sciznie grodziowej
gdy zdejmiemy z niego wtyczke elektryczna powinien caly czas podawac plyn do ukladu i w kabinie powinno byc gorąco
jesli po zdjeciu wtyczki tak sie nie dzieje zdemontuj i sprawdz nawt ustami czy ma przeplyw
(jedno wejscie,2 wyjscia)
jesli pompa jest sprawna i stan plynu jest ok to stawiam na ten solenoid -mailem tak kiedys