....zdecydowanie nie bedą pasowały.I nie ma co wierzyc w różne "pływające ,śrubowe" patenty.......No i masz odpowiedź.Osobiście odradzam kupno takich felg, chyba ,ze zastosujesz dystanse z przejsciem z 4 x 100mm na 4 x 98 mm....Pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
ja powiem tak:
mialem zalozone w starym passacie 1.6d fele z duzego fiata i nie bylo zle, najwazniejsza jest szerokosc otworu centrujacego - wbrew pozorom to wlasnie na tym elemencie spoczywa felga a sruby maja za zadanie tylko utrzymac ja w odpowienim miejscu
ale najlepiej i tak przymierzyc, wiele zalezy rowniez od et (ale to juz osobny topic)
pozdro
_________________ same najsłabsze
e21 316->e30 324d->e36 318tds
Yatzek [Usunity]
Wysany: 2006-01-27, 18:44
sesil napisa/a:
ja powiem tak:
mialem zalozone w starym passacie 1.6d fele z duzego fiata i nie bylo zle, najwazniejsza jest szerokosc otworu centrujacego - wbrew pozorom to wlasnie na tym elemencie spoczywa felga a sruby maja za zadanie tylko utrzymac ja w odpowienim miejscu
ale najlepiej i tak przymierzyc, wiele zalezy rowniez od et (ale to juz osobny topic)
pozdro
zgadzam sie z kolegą sroby moga być pływajace i niema z nimi problemu wiec w mity ze bije stuka czy ze sie urwie niewierz ! na rajdowce mialem takie zawinolem niejeden wachacz z fela a srubie sie nic niestalo musisz miec tylko otw.cntrujacy wiekszy lub idealny a jak nie to dokupujesz pierscienie centrujace na wymiar pozdro