BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem z obrotami E-30
Autor Wiadomo
żółty
[Usunity]

Wysany: 2006-01-16, 21:03   Problem z obrotami E-30

Witam. Jestem nowy na tym forum i na wstepie mam pytanko, posiadam E-30 320i mam problem z wolnymi obrotami (nierowno pracuje, kuleje) Wymienilem swiece na NGK,przewody, sonde lambda.Sprawdzona kopulka i palec, silniczek krokowy,sprawdzone rownierz wszystkie nieszczelnosci zwiazane z lewym powietrzem oprucz uszczelki pod kolektorami sacymi, i nadal to samo :( :( :( POMOCY

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2006-01-16, 22:29   

a zaworki wyregulowane ??

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-01-16, 23:45   

a co2 i regulacja przeplywki??

mgr inż. Jędrek ;)

AMISZ 

Doczy: 08 Pa 2004
Skd: Jarocin
Wysany: 2006-01-17, 00:52   

A jak sie reguluje przepływke???

żółty
[Usunity]

Wysany: 2006-01-17, 10:56   

Witam. zaworki regulowane tylko na letnim silniku 0.20 na wszystkich

[ Dodano: 2006-01-17, 09:58 ]
A noi jak sie reguluje przeplywomiez?????????

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-01-17, 11:43   

:?

1) jeśli silnik nie pracuje jak powinien to powinno się go regulować pod seryjne parametry czyli luz 0,25 na CAŁKOWICIE ZIMNO :idea: wtedy jest gwarancja poprawnej pracy ...

2) Samemu przepływki sie nie reguluje, w tym celu należy się udać gdzieś gdzi zajmują się elektronicznymi układami wtryskowymi.

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-01-17, 13:19   Re: Problem z obrotami E-30

żółty napisa/a:
Witam...sprawdzone rownierz wszystkie nieszczelnosci zwiazane z lewym powietrzem oprucz uszczelki pod kolektorami sacymi, i nadal to samo :( :( :( POMOCY

Z tymi nieszczelnościami bywa różnie ostatnio sam się o tym przekonałem dwa dni walczyłem z kulejącymi obrotami i gasnącym silnikiem kiedy zabrakło pomysłów i ręce opadły zobaczyłem małą sczelinę w gumie przepływki... skruszała ze starości po prowizorycznym zaklejeniu jak ręką odjął wszystko wróciło do normy.
proponuję zdejmij gumę i dokładnie ją obejrzyj zwłaszcza w zagięciach czy nie ma pęknięć nawet minimalne pęknięcie powoduje zasysanie lewego powietrza i wariacje silnika Bruner i Metaldaw wiedza o co chodzi. Nawet żle zamknięta obudowa filtra powietrza powoduje nierówną prace silnika na wolnych obrotach.

pozatym nie napisałeś czy chodzi tylko o wolne obroty czy podczas jazdy także czy na PB czy na LPG to też ma znaczenie jeżeli podczas jazdy silnik kuleje dusi się nie trzyma obrotów lub spada a po przygazowaniu i wysprzęgleniu wraca mu kop to przyczyną może być umierająca pompa paliwa. Jakoś tak się dziwnie składa że autka sprowadzone po kilku tygodniach jeżdżąc na krajowym paliwie umierają im pompy co zdarzyło mi się dwukrotnie i ostatnio znajomemu też.

żółty
[Usunity]

Wysany: 2006-01-17, 19:10   

Gume od przeplywki ogladalem dokladnie i niemam doniej zadnych zastrzezen. Gazu niemam i nie mialem, problem jest tylko na wolnych obrotach sa to krutkie skoki(takie jakby niepalil na wszystkie gary) nie wyczuwalne przez obrotomierz, skazuwka stoi na 500 obr.min.i nawet niedrgnie. na zimnym silniku jest ok. wchodzi na wyzsze obr.(ssanie) po odpaleniu, gdy zejdzie z ssania pojawia sie problem.

Wyregoluje jeszcze raz zaworki "na bardzo zimnym silniku" 0.25 wszystkie jak radzono i zobacze czy bedzie jakas poprawa. Dam znac po regulacji czyli jutro.

Dzieki wszystkim za porady. Pozdro.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: