BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Centralny zamek zamyka a za chwile sie otwiera
Autor Wiadomo
MOREN 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 01 Mar 2005
Skd: Wawa
Wysany: 2005-03-16, 15:14   Centralny zamek zamyka a za chwile sie otwiera

Witam. Wystąpił w mojej niuni E36 następujący error: zamukam centralny z kluczyka, przekręcam, i po cofnięciu się kluczyka do pozycji wyjsciowej zamek spowrotem się otwiera, a dopiero przy drugiej prubie pozostaje zamknięty... Ma ktos na to jakiś pomysł?
A drugi problem to taki ze jak zamek otwieram i rygielki wyskakują w górę to w zamku od kierowcy przez chwilke po wyskoczeniu rygielków słychać ostry jazgot jak by jakas zębatka darła o cos ząbkami....

Macie jakiś pomysł?

nO fUNN!!

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-03-16, 16:03   

któryś z siłowników uszkodzony...

moja rada: pozdejmuj boczki ze wszystkich drzwi i po kolei odpinaj z każdych drzi wtyczkę z siłownika i zobaczysz który... jeśli po odpięciu pozostałych trzech nic się nie zmieni to pewnie ten twój jest dupnięty... spróbuj może to jak ja to wymyśliłem pomoże ;p

Carlos 

Doczy: 03 Sie 2004
Skd: okolice Wawy
Wysany: 2005-03-16, 16:43   

ja tez mialem cos podobnego po zamkinieciu cetralka zamykala drzwi, bagarznik i za kawalek otwierala a jak zamykalem przez zamek od bagarznika to nie wyskakiwalo. Co sie okazalo nawalilo tam jakiegos syfu do zamka i zapadki sie zblokowaly , zamek poprostu do konca sie nie zamykal bo silownik nie mial sily 8)

e30 2.3l '83r.

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-16, 17:55   

Czy zamykajac kluczykiem bagaznik powinienem zmykac tym samym pozostale zamki?
Chodzi mi o to czy zamek w bagazniku powinien zachowywac sie ja te w drzwiach?

KWKPiotr 

Pomg: 5 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Radomsko
Wysany: 2005-03-16, 18:59   

Miałem podobną usterkę.
->MOREN: Koledzy mają racje - sprawdz to wina jakiegoś siłownika. u mnie pomogła po prostu regulacja.
->dUSk: to zależy jaki siłownik masz zamontowany. u mnie sie zamyka bo mam aktywny - ale nie koniecznie taki musi być u Ciebie lub jest uszkodzony a wtedy zamknięcie bagażnika nie spowoduje zamknięcia całego auta.

Pozdro

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-16, 19:05   

Hmmm, centralny mi odbija, niezaleznie czy zamykam z bolca, czy z zamka (drzwi lewych lub prawych), co prawda bagaznik zamyka, ale zamek w bagazniku zachowuje sie jak "nieaktywny"... moze tam tkwi problem...

adik
[Usunity]

Wysany: 2006-01-10, 18:26   centralny zamek nie zamyka

Witam wszystkich :D Tez mam problem z centralnym zamkiem.Jak przekrece kluczyk to sie zamyka a jak go cofne to sie auto otwiera,a w klapie bagaznika cos zecholi.Czasani jest tak,że stercze przed autem i z 15 razy probuje zamykac az zaskoczy.Polecono mi pokolei rozlanczac czujniki z drzwi i wtedy pokaze ktory jest padniety.Uczynilem tak jak mi polecono lecz na nic :(
Moze ktos wie jak ta usterke usunąć bo to zaczyna mnie zdziebko denerwowac :evil:
Słyszalem ze moze byc to padnieta centrala ale nie wiem gdzie sie ona znajduje.
Dzieki. Pozdrowienia dla wszystkich klubowiczów

duchX
[Usunity]

Wysany: 2006-01-10, 18:49   

temat powinien byc w CAR AUDIO !! !!

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2006-01-15, 14:13   Re: Centralny zamek zamyka a za chwile sie otwiera

MOREN napisa/a:
Witam. Wystąpił w mojej niuni E36 następujący error: zamukam centralny z kluczyka, przekręcam, i po cofnięciu się kluczyka do pozycji wyjsciowej zamek spowrotem się otwiera, a dopiero przy drugiej prubie pozostaje zamknięty... Ma ktos na to jakiś pomysł?
A drugi problem to taki ze jak zamek otwieram i rygielki wyskakują w górę to w zamku od kierowcy przez chwilke po wyskoczeniu rygielków słychać ostry jazgot jak by jakas zębatka darła o cos ząbkami....

Macie jakiś pomysł?

Jeśli chodzi o to, że zamyka i zaraz otwiera to jak możesz to pozycz od kogoś centralke na chwile i podmień. U mnie też tak było przez jakiś czas a potem padła całkowicie centralka. Jeśli to nie ona jest temu winna to wtedy do siłowników. Drugi problem to ten siłownik, który wydaje taki dzwięk trzeba rozebrać bo na 99% są już wytarte ząbki na kółeczku które się tam znajduje (miałem ten sam problem u siebie, rozwiązałem go poprzez odpowiednie ustawienie tego kółeczka tak żeby wytarte ząbki się ślizgały, jak to rozbierzesz to będziesz wiedział o co chodzi).
adik napisa/a:
Słyszalem ze moze byc to padnieta centrala ale nie wiem gdzie sie ona znajduje.

W E30 centralka zamka jest po lewej stronie schowana pod przednim głośnikiem.

Pozdrawiam![/quote]

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2006-01-16, 21:18   Zamek

......Witam !! To nie centralka zamka "padła" tylko rozregulowany jest styk na zamku drzwi kierowcy (jezeli zamykasz samochód kluczykiem w drzwiach )!!!

Jezeli sterujesz centralny zamek autoalarmem, to owszem może to byc wada centralki.....pozdrawiam - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2006-05-16, 09:50   

odswierze troche ten post bo mam podobny problem...nie moge zamknac fury zamkiem od strony kierowcy bo wogole nie reaguje...ale tym samym zamkiem moge ten samochod tylko otworzyc...jesli chce jednak zamknac i otworzyc bez problemu to tylko zamkiem od strony pasazera...druga sprawa to taka: jak samochod dlugo postoi , szczegolnie po calej nocy, wczesnie rano , gdy chce otworzyc autko nie odbija mi do konca rygielek od drzwi kierowcy...ale pozniej jak juz jest cieplej to spoko, rygielek odbija bez zarzutu.
pozdrawiam.

wiechue30 
/////ALPINE equipped

Pomg: 13 razy
Doczy: 13 Lis 2005
Skd: KRAKÓW
Wysany: 2006-05-16, 21:36   

spróbuj rozebrać drzwi i przesmarować zamki - powinno pomóc, chociaż bardziej mi to wygląda że siłowniki są na wykończeniu

da_niel1 

Doczy: 10 Lip 2006
Skd: EŁK
Wysany: 2006-07-21, 20:40   

Witam. U mnie (E36) jest dokladnie to samo. Wina to malutki czujnik w zatrzasku zamka na slupku. Ja jak zamykam auto to lekko dociskam drzwi i zamek sie rygluje. Ale bede musial wyregulowac polozenie zamka bo blokada nie dociska wlasnie tego czujnika.
Pozdrawiam.

BMW_Zbyszek 

Doczy: 11 Lip 2006
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2006-07-22, 17:45   

Mam podobnie - zamykam i kluczyk odskakuje - po sekundzie auto się otwiera ale za drugim razem ZAWSZE zamyka (to samo z otwieraniem) -- jak odłącze AKO lub auto dłużej stoi to czasem kilka razy otrwiera się za pierwszym razem ale żeby zamykać to trzeba "kręcić kluczykiem na dwa razy" --- nic nie chrobocze i nie hałasuje --- słyszałem że to coś z zamkiem bagażnika -- ale u mnie zamyka/otwiera centeralny zamek tylko kluczyk w drzwiach kierowcy - w drzwiach pasażera zupełnie nie działa zamek ---- bagażnik nie zamyka auta -- jedynie kluczem mogę otworzyć lub zamknąć sam bagażnik.

Panowie z "serwisu naprawiającego BMW" twierdzą że to kosztuje 150-200zł
-- ale nie części tylko "usunięcie usterki" -- może to jakaś drobnostka, bo
wiele razy widziałem jak jednym "dotknięciem palca"/w 5-10 sekund coś naprawiali
i za to chcieli ok. 100zł.

Jak widać brak wiedzy "gdzie dotknąć" dużo kosztuje... :(

Może ktoś jednak wie ?? ?

Pozdrawiam :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych