Wysany: 2005-12-11, 12:12 visco sie przesunelo do przodu
wiec mam problem, mysle ze spory ale moze wyprowadzicie mnie z bledu..
wiec przesunelo mi sie visco raze z tym kolem co je napedza do przodu, o tak 0.5 cm moze troche wiecej, wystarczajaco ze wentylator zaczal trzec o chlodnice..
na poczatku myslalem ze to poduchy, wymienilem je ale nic sie nie zmienilo, dzis zszedlem na dol bo mi sie pasek od alternatora przekrzywil, patrze a tu symetrycznie ida tylko te duze kolo i kolo od alternatora, a to od visco jest wysuniete do przodu, i to jest problemem bo pasek mi krzywo chodzi i zblizyl sie wentylator do chlodnicy..
za kilka dni bede wymienial kolo pasowe tak czy inaczej, to od razu zrobie tez to, ale moze mi ktos powiedziec o co chodzi?
sroby sie poluzowaly? czy ten walek co trzyma wisco mogl sie wysunac?
na pewno to nie sroba od visco bo do przodu poszedlby tylko wentylator, a mi poszlo razem z tym kolem: obrazowohttp://www.realoem.com/bm...616&hg=11&fg=35
dzieki za help z gory, E30 320
to popatrz na chlodnice moze ona sie przesunela albo sruby sie poluzowaly na kole od pompy.moze byc jeszce tak ze masz nieorginalny wiatrak od innego modelu i jest szerszy.
pozdro
sroby sprawdze ale watpie zeby wszystkie puscily..
i to nie wina wiatraka bo sie przesunal razem z kolem do przodu wiec...
a co to moze byc z ta pompa?? przez nia to sie moglo wysunac?? wytlumaczcie mi to..
lozysko moglo pasc na pompie wody przez co wisko z wiatrakiem moglo podejsc do przodu.podlec do jakiegos mechaniora niech looknie na to i ci powie co to moze byc.
no wiec chlpaki trafiliscie bez pudla, rzeczywiscie z pompy wody to kolo co wychodzi przesunelo sie do przodu, tak dla sportu sprawdzilem czy dalo sie to wbic i dalo, ale pomyslalem ze jak juz mam ja na wierzchu to wymienie i bede mial spokoj na kilka najblizszych lat
nowka sztuka w sklepie 100zl, bylem przemilo zaskoczony...
pozdro i dzieki za doradzenie...
auto czesci ul. okoniowa 1(przedluzenie kosciuszki, 3 km za "Bawaria Motors" naprzeciwko zajazdu, sklep jest po prawej jak sie jedzie w kierunku katowic)..
tel. 032 206 72 11; 032 226 21 50; 032 252 88 73
polecam naprawde tanizna straszna