BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
pomocy problemy z gażnikiem pierburg w e30
Autor Wiadomo
Go

Wysany: 2005-12-05, 19:21   pomocy problemy z gażnikiem pierburg w e30

panowie błagam pomocy!!!!!! posiadam bmw e30 316 na gażniku elektrycznym pierburg 2be. dzieja sie z tym gażnikiem takie zeczy ze juz niemam do niego siły, raz daje za bogatą mieszanke raz gaśnie, czasami chodzi idealnie a czasami zalewa i telepie motorem.czasami nieda sie go odpalić bo tak leje wachą do kolektora. prosze o pomoc bo sam jestem juz bliski japońskiego "sepuku" , moze ma ktoś z was naprzykład ksiązke serwisoawą gdzie jest dokładnie opisana regulacja tego gażnika. to bym podjechał i skserował sobie(jestem z wrocka) chyba ze moze ktoś zeskanować i podesłac na maila(tylko zeby było po polsku),prosze o szybka pomoc bo jestem coraz blizszy pozbycia sie tego auta a powstrzymuje mnie tylko nadzieja ze da sie cos jeszcze zrobić z mojej furki( i to ze to moje ulubione auto)
pozdrawaim jarek

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-12-05, 21:18   

Założ gaz, będzie dobrze. Miałem takie coś i udało mi sie kupić drugi w pełni sprawny gaźnik za 70zł :) i przez jakiś czas na benzynie chodził idealnie i potem znowu się coś skopało, ale za to na gazie zawsze chodził jak złoto, auto ganiało na szambie 180km/h bez żadnego problemu.

e36 318ti compact szrotex

Go

Wysany: 2005-12-05, 21:22   

no ale założyć gaz to tez sa koszta,a mnie chodzi o reanimacje tego gaznika a potem ewentualnie gazolina. narazie niemam kasy i musze coś zrobić z tym gażnikiem.

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2005-12-06, 20:59   

Poszukaj w księgarniach technicznych książki o gaźnikach (kiedyś była), a jeśli nic nie znajdziesz to Ci zeskanuję .
Tyle że to może potrwać , ponieważ mi się lampa w skanerze spaliła i musiałbym pożyczyć.

Go

Wysany: 2005-12-06, 21:08   

własnie problem w tym ze jakbym znalazł w jakiejś ksiegarni juz to bym nie potrzebował pozyczać.problem w tym ze tego nigdzie niema a ja potrzebuje to pilnie, wiec prosiłbym o zeskanowanie jak najszybciej, postaram sie jakoś kiedyś odwdzięczyć

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-12-06, 21:48   

W ksiegarniach faktycznie krucho z ta ksiazka, ale na allegro mozna czasem trafic. W tej chwili jest jedna: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75613039
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Jakub316 

Pomg: 1 raz
Doczy: 16 Pa 2004
Skd: Halinów
Wysany: 2005-12-06, 23:45   

Cytat:
Założ gaz, będzie dobrze
Dokładnie, e30 z tym silnikiem pali z gazu w największe mrozy lepiej jak z Pb. Ja wogole nie uzywam benzyny

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-12-06, 23:49   

Zgadzam się, moja paliła na gazie bezproblemowo do około -20 stopni, przy około -25 miała problemy i musiałem się męczyć na benzynie bo nie działała przepustniczka od ssania. Zdejmowałem pokrywę filtra i ręcznie przymykałem przepustnicę, po czym odpalała bez problemu.

e36 318ti compact szrotex

RAV
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: Tarnów
Wysany: 2005-12-07, 10:59   

http://www.ruddies.busine....de/serv2be.htm moze pomoze niestety jezyk niemiecki

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2005-12-07, 14:20   

Siema!
Tu mozesz klupic książke o gaźnikach http://www.skamander.pl/ksiegarnia/a51.html
a tu są dane techniczne http://www.maxbimmer.pl/artykuly/gazniki.shtml
Może Ci to pomoże. Jeśli chodzi o książke do E30 to u mnie nie ma problemu żeby ją dostać np. na giełdzie maja nowe po jakies 50 zł. Ja ostatnio zaopatrzyłem się w taką (kosztowało mnie to 2 kompletnie zużyte oponki :D ). Jesli uda mi się skombinować skaner to postaram się to zeskanować. Jest jeszcze gdzieś na necie zeskanowana taka książka tylko, że nie ma tam akurat wszystkich potrzebnych Tobie stron. Ale postaram się podrzucić Ci jeszcze link do tej stronki.
Pozdrawiam! [/url]

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

Kosa 

Pomg: 13 razy
Doczy: 01 Mar 2005
Skd: DDZ
Wysany: 2005-12-07, 14:23   

a może to ??

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75699992

pozdro

Go

Wysany: 2005-12-07, 17:59   Re: pomocy problemy z gażnikiem pierburg w e30

iceman992 napisa/a:
panowie błagam pomocy!!!!!! posiadam bmw e30 316 na gażniku elektrycznym pierburg 2be. dzieja sie z tym gażnikiem takie zeczy ze juz niemam do niego siły, raz daje za bogatą mieszanke raz gaśnie, czasami chodzi idealnie a czasami zalewa i telepie motorem.czasami nieda sie go odpalić bo tak leje wachą do kolektora. prosze o pomoc bo sam jestem juz bliski japońskiego "sepuku" , moze ma ktoś z was naprzykład ksiązke serwisoawą gdzie jest dokładnie opisana regulacja tego gażnika. to bym podjechał i skserował sobie(jestem z wrocka) chyba ze moze ktoś zeskanować i podesłac na maila(tylko zeby było po polsku),prosze o szybka pomoc bo jestem coraz blizszy pozbycia sie tego auta a powstrzymuje mnie tylko nadzieja ze da sie cos jeszcze zrobić z mojej furki( i to ze to moje ulubione auto)
pozdrawaim jarek

Jeśli zalewa to sprawdź czy zawory iglicowe nie puszczają paliwa jak są zamknięte.

mareks 

Pomg: 1 raz
Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2005-12-08, 10:45   

ja mam ksero ksiazki o e-30 z wkił.jest tam ze 20 stron o gazniku cheteni podesle ale musze rozwiazac problem w postaci braku skanera i nawalu pracy.postaram sie w weekend zeskanowac i podrzucic.
jakbym dostal adres to byloby fajnie

GG: 6377445

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2005-12-08, 11:35   

Adi napisa/a:
Siema!
Tu mozesz klupic książke o gaźnikach http://www.skamander.pl/ksiegarnia/a51.html
a tu są dane techniczne http://www.maxbimmer.pl/artykuly/gazniki.shtml
[/url]

To są bardzo dobre pozycje , szczególnie ta pierwsza - warto mieć.

Go

Wysany: 2005-12-08, 17:17   

dzieki panowie za zainteresowanie, Piotreek E-30, podesłął juz mi skany z książki za co mu serdecznie dziekuje,w sobote zaczne coś motac z tym gaznikiem, a gaz faktycznie chyba tez założe tylko potrzebuje mikser do tego gażnika, niema ktos moze na zbyciu???? chetnie odkupie.
pozdrawiam jarek

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: