BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
polerowanie kolektora i pokrywy zaworow!!!!
Autor Wiadomo
adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-12-01, 21:05   polerowanie kolektora i pokrywy zaworow!!!!

witam mam zamiar przez zime spolerowac pokrywe zaworow i kolektor dolotowy w mojej e30 325i. mozecie mi powiedziec ile mi to zajmie i jak to najlepiej zrobic zeby efekt byl niezly!!!!
pozdro i dzieki za odpowiedzi

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-12-01, 21:26   

http://slave.e-edukacja.p...wanie+kolektora

Jacek E30 
em pała E30

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2005-12-01, 22:43   

ADRIAN pasta taka zielona FILC sie na to mówi czy jakoś tak no i polerka wysokobrotowa miękką powłoką, no i taki efekt:
http://img471.imageshack.us/my.php?image=282lf.jpg

MIŁOSZ 

Doczy: 23 Maj 2005
Skd: Tarnow/Berlin
Wysany: 2005-12-01, 23:35   

A mozesz cos wiecej o tej pascie?? gdzie to mozna kupic??

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-12-01, 23:55   

zielonąpastę najcześciej można znaleć w kostce i występuje tam gdzie i narzedzia z wyższej półki do obróbi metalu, jak dwufunkcyjne szlifierkopolerki ... idealna do nierdzewki

ogólnie na metale należy używac agresywnej pasty, ale z własnego doświadczenia powiem wam że sa tworzywa na trzpieniach do wiertarki z takiego tworzywka między filcem a nylonem, które po papierze 200 potrafia na lustro wypolerować powierzchnie alu bez użycia pasty ... szukajcie twardego filcu do polerki (filc to materiał na podeszwe kapci :lol: )

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

el-viz 

Pomg: 1 raz
Doczy: 15 Lis 2005
Skd: z nikąd
Wysany: 2005-12-02, 00:08   

.....................................
Ostatnio zmieniony przez el-viz 2007-03-11, 23:47, w caoci zmieniany 1 raz  

Jacek E30 
em pała E30

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2005-12-02, 00:16   

EL VIZ zdaje mnie sie lecz moge sie mylic ale mozna tym sposobem troszke powłoke porysac, a to ma byc po prostu MEGA gładkie zeby sie świeciło jak psu...

Sebabmw 

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Gru 2005
Skd: Limanowa
Wysany: 2005-12-02, 10:13   

Witam
Robie trochę z motocyklami i tam polerowanie bloków aluminiowych to norma. Najlepiej na początek pojechać delikatnie 400 ale jak struktóra jest fatalna to i mniejszym, potem 600 , 800, 1200, 2000- są to papiery wodne oczywiście. Dopiero potem jedziesz polerką i zieloną pastą, ale możesz użyć automaxa do polerowania lakieru, jest tańszy a efekt podobny. Jak na powierzchni masz jakieś rysy (głębokie) lub wżery to lepiej najpierw położyć spaw na aluminium i go zeszlifować niż jechać całą powierzchnię do jego poziomu. Jak wszystko jest dobrze zrobione to co miesiąc przetrzesz automaxem i świeci się cały czas. Jak zrobisz to tak sobie to sie szybko aluminum utlenia po powierzchni i pasywuje i wygląda matowo - temperatura pomaga.

Ostatnio w prasie motocyklowej jest sporo ogłoszeń o polerowaniu aluminium na zlecenie przez różnych gości. Opłaci się myśle u nich bo mają sprzęt i znają temat, a ceny przy płaskich powierzchniach (bez wymyślnych kształtów) są korzystne.

Więcej to na ten temat nie wiem 8)

Seba

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-12-02, 11:08   

Fajna sprawa ale trzeba być cierpilwym i mieć dużo czasu. Ja sie przypaliłem na to i po dniu machania papierem podziękowałem i ograniczyłem sie tylko do wypolerowania pokrywy. Tak jak piszą wszyscy wyżej, sama polerka jest najbardziej przyjemna ale przygotowanie czyli machanie papierem zajmuje najwięcej czasu i od tego kto jak długo wytrwa zależy effekt końcowy

Mały problem jest taki że pokrywe ściągasz bez problemu a z kolektorem jest troche zabawy.

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: