BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
POMOCY!!!PISZCZENIE Z TYŁU AUTA-E30 1.8IS
Autor Wiadomo
kejfree
[Usunity]

Wysany: 2005-11-07, 20:06   POMOCY!!!PISZCZENIE Z TYŁU AUTA-E30 1.8IS

Witam.
Od paru dni cos mi piszczy z tyłu auta.NIewazne czy jade czy stoje,na biegu czy na luzie, niewazne jaka predkosc na liczniku, po prostu z tylu auta dobiega taki cichy jek, jakby sie woda w czajniku gotowala.
Troche mnie to niepokoi...
Na mechanice sie nie znam,ale pierwsze co mi przyszlo do glowy to tylny most.MOzliwe?
Auto to E30 1.8IS z przebiegiem 204.000 km.
Jak auto kupiłem nie zmienialem oleju w tylnym moscie(moze to bład).Autem zrobilem juz 16.000 km
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Bede rowniez wdzieczny jak mi napiszecie ile mnie bedzie kosztowala naprawa.
Hey

Wojtek3344 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Wrz 2005
Skd: MILANÓWEK koło wawy
Wysany: 2005-11-07, 20:12   

moze to jest wina pompki paliwowej bo wiem ze jest koło tylnego lewego koła tak jest w 1.8 a jak jest w is to niewiem ale tak mi sie wydaje pozdrawiam

kejfree
[Usunity]

Wysany: 2005-11-07, 20:28   

Tak sie sklada ze pompe mialem wymieniana jakies 4 m-ce temu...ponoc na bardzo dobra z nowszej trojki.
Poza tym jezdze na gazie,wiec pompa paliwowa chyba nie dziala..ale faktycznie dzwiek jakby pochodzil od pompy.Tyle ten dzwiek dobiega jakby z obu stron auta,wogole sie rozchodzi echem po calym wozku, szczegolnie jak sie siedzi w srodku.
No wlasnie:jak jezdze na gazie to pompa paliwowa dziala czy gaz podawany jest przez inna pompe-od gazu?

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-11-07, 21:01   

W szerokiej lampie pompa paliwa jest w zbiorniku, a w progu jest filtr paliwa, przynajmniej w 320 tak bylo. Dzwiek rzeczywiscie jest denerwujacy, slychac ze to gdzies z tylu ale ciezko to zlokalizowac, ze srodka i na zewnatrz. Jak jezdzisz na gazie z oparami benzyny w baku to prawdopodobnie wykonczyles pompe - jest chlodzona paliwem i raczej dlugo nie popracuje na sucho albo z minimalna iloscia w baku.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

kejfree
[Usunity]

Wysany: 2005-11-07, 21:09   

to w takim razie jesli to pompa, to zeby pozbyc sie tego pisku mam dolac benzyny(w baku zawsze okolo 3 litrow-to za malo?)?
Na gazie jezdze od 2 m-cy.Tyle czasu wystarczylo zeby zalatwic pompe?mimo ze w baku zawsze jest troche benzyny(nieduzo co prawda ale jest)?
Niedawno kots pisal o podobym objawie, rowniez w ISie i skonczylo sie ze wymiana podpory wału i lozyska i gumy.
Mozliwe ze to rowniez mi dolega?

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-11-07, 21:15   

Jak od 2 miesiecy jezdzisz na 3 litrach w baku, to na 100% pompa, zwlaszcza ze piszesz ze wycie slychac tez na postoju - i tak dobrze ze tyle wytrzymala. Moja zaczela wyc po kilku dniach jezdzenia na rezerwie i dolewania za 20 zl. Jak w baku bylo wiecej niz 20 litrow to nie bylo jej slychac, ale to juz agonia. Nawet jak dolewka ja troche uciszy to dlugo nie pociagnie. Teraz dolewam zawsze jak mi sie rezerwa zapali, narazie jest git. Poprostu nie jezdzij za duzo na rezerwie, bo to najlepsza metoda na wykonczenie pompy.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90
Ostatnio zmieniony przez Bruner 2005-11-07, 22:15, w caoci zmieniany 1 raz  

HyenoX M42B18
[Usunity]

Wysany: 2005-11-07, 21:49   

Bruner napisa/a:
W szerokiej lampie pompa paliwa jest w zbiorniku, a w progu jest filtr paliwa, przynajmniej w 320 tak bylo.

te nie reguła z ta lampą

Benek_Gliwice
[Usunity]

Wysany: 2005-11-08, 10:21   

Ja mam zawsze minimum 10 litrów w baku (bo zajechałem już jedną pompke więc wiem co to znaczy). 3 litry to już echo w baku i na 99% zajechałeś to biedne urządzonko :(
Jak masz założoną instalkę to załóż sobie dodatkowe odcięcie zasilania na pompę paliwa.
A co do twojego pytania:
"(...) No wlasnie:jak jezdze na gazie to pompa paliwowa dziala czy gaz podawany jest przez inna pompe-od gazu? (...)".
Pompa na nieszczęście działa (a twoja właściwie kona) a gaz jest podawany bez pompy - sam ma wystarczajaco wysokie ciśnienie w zbiorniku.

Pozdrawiam

kejfree
[Usunity]

Wysany: 2005-11-08, 20:29   

wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi.
jutro jade i dolewam do baku paliwa-moze cos pomoze.....a moze niestety juz jest za pozno:(
kurcze..szkoda ze wczesniej tego nie wiedzialem,ale ...MADRY POLAK PO SKZODZIE:)
..i tym optymistycznym akcentem mozna zamknac topic.

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: