Mozecie mi powiedziec gdzie mozna za rozsadne pieniadze kupic dyfer do e-36? I jeszcze mam pytanie na czym polega roznica miedzy dyfrem z mala glowa i z duza glowa bo wiem tylko tyle ze sa takie. Najlepiej chcialbym dyfer ze szpera chociaz 15%. Podobno jedna z przyczyn dlaczego dyfer mi powoli mowi dziekuje jest ze mam "duze" kola i nie mam szpery. Co o tym wszystkim myslicie???
_________________ Jadac lewym pasem zjawisko dlugich swiatel w lusterku jest mi obce...
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-11-03, 21:49
hmmm
dyfer może dostawać w dupsko na przykląd gdy jest mocny silnik i bardzo szeroki dobry kapeć, ktory niełatwo zrywa przyczepnosć więc naprężenia w dyfrze są ogromne i na pewno dochodzi do więksego zyżycia, równiez podczas nagłych zmian obciążeń ... palenia kapcia, strzelania ze sprzęgła
siły te sa potęgowane przez zuzyta poduszkę dyfra i inne luzy w ukłądzie przeniesienia napędu...
a szpery w dużych i małych główkach są tylko 25%
sa jeszcze 40%, ale to raczej tylko w modelach e24M6 lub jakiś Hartge'ach
oraz 75% wyczynowe z osobną chłodnica i pompą zapewniającą obieg oleju...
za rozsądne pieniądze to szrot twoim przyjacielem jest
a co do róznicy w dyfrach i aplikacji do e36 to koledzy zaraz coś pożytecznego powiedzą, a sam w międzyczasie użyj funcji szukaj i poszperaj po naszym forum
Wysany: 2005-11-04, 00:21
wiem rafal,wiem..wlasnie kolega zza plotu ma nowa sztuke na czesci a ze kolega jest w warszawy to moze bedzie chetny na ten dyferek 8) a pozniej moze nawet na inne czesci...
Dzieki za numer. Kurde jak mnie to denerwuje...jak patrze jak niektorzy katuja samochody i nic im sie nie dzieje a ja daze wielka miloscia moja Beti i strzela mi takie fochy no...
_________________ Jadac lewym pasem zjawisko dlugich swiatel w lusterku jest mi obce...