Wysany: 2005-10-12, 13:55 jak zwiększyć prześwit samochodu
Proszę o pomoc czy jest możliwość podniesienia samochodu z przodu tak aby uzyskać 3cm więcej samochód obniżony i nasze drogi dają się we znaki(urwana miska itd iitp), oczywiście pytam o rozwiązanie które nie wymaga wymiany sprężyn na inne(jak nie będzie pomysłu to będę zmuszony zakupić nowe.
tylko wymiana sprezyn cie ratuje. Te ktore masz teraz sprzedaj i wyjdziesz na czysto.
Pozdro
Jedyne słuszne wyjscie, tylko wymiana!zadne gumy!
Emilio [Usunity]
Wysany: 2005-10-12, 20:05
ELO
chłopaki maja racje co do wymiany sprezyn... niestety jak wlozysz gumy to bardzo prawdopodobne jest to, ze samochod bedzie sie zachowywal jak na resorach. tzn. nie bedzie amortyzacji tylko bedzie sie odbijal i straci na stabilnosci... pozdro EMIL
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-10-12, 21:26
sorry za ot ale nie do konca.chlopaki,wy to macie dopiero problem ja np.szukam od pol roku kompletu sprezyn obnizajacych min -80mm i lipa a wy podwyzacie..eeeeh.wam to dobrze..
a jak podniesc auto nie obnizane,sprezyny fabryczne.
chcesz zrobić terenówkę?
A tak na poważnie jeśli jest nisko na seryjnych to pewnie sprężynki są już zmachane i ratuje Cię... wymiana. Możesz je sobie rozciągnąć, ale nie polecam... pare tysięcy i będzie to samo.
mam iX i moze bym zrobił lekka terenowke,cos ala golf cantry(no nie az tak bardzo)lub Volvo cantry,czasem jak jade polna droga to czesto szoruje spodem i mnie to denerwuje(tylko niech mi kos nie podpowiada abym kupił X5 lub innego takiego)
Powiem Ci, że nawet dla mnie, jako zwolennika zawiasu serii - podnoszenie seryjnych nastawów jeszcze do góry jest lekkim nieporozumieniem. Samochód będzie strasznie przechylał się na zakrętach, chyba, że jeździsz bardzo, bardzo spokojnie. A jak Ci szoruje, to zrób sobie płytę pod podwozie z blachy ryflowanej i będzie git
Witam!! .........Napisz na jakich oponach jeździsz , a spróbuję Ci doradzic o ile można "podnieść" autko przez wymianę opon na inne.Sam to u siebie "przerabialem" przechodząc z e 195/50 - 15 na 205/55 - 15.Pomoglo zdecydowanie.Ale blacha pod silnik to "obowiązek" w BMW!!!!!!!!!! PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Jeżeli zima to 14" 185/70 lub 15" 195/60 ( sam testowałem ) nie może być za szeroko najlepiej jak jest wąsko ale wiadomo nie do przesady!!!
Najlepiej podaj mi dokładnie jakie masz teraz koła i mniej wiecej ile ma bieżnika, a dla porównania oblicze Ci jaką będziesz miał róznice dla tych wartości w/w-ych.
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Nie każdemu sie mieści taka opcja, ja na przodzi przy 14" 185/60 musiałem uważać na nadkole, teraz na zime będzie czeba spowrotem wrócić do opcji stalówki i tak sie zasatnawiam, istnieją koła zimowe 14" o profilu 55
525Tix ma taki rozmiar orginalny w standardzie(zobacz w instrukcji),nawet z niemiec przyszedł na takich zimówkach. Narzie puki sa to nic nie zmieniam,wsadzilem tylko 15 bo nie miałem na lato nic podreka(a zostały mi z poprzedniej 5),orginalnie tez powinna miec 16 225/55