Wysany: 2005-10-10, 16:39 Ile kosztuje sonda lambda 5 Voltowa?
Witam. Mam powazny problem z moja BEEMKA. Dotyczy on gazu. Po wizycie u gazownika dowiedzialem sie ze nie dziala sonda lambda i przez to mi pali 20 lub wiecej gazu na 100km. W zwiazku z tym mam nastepujace pytanie jaki jest koszt sondy lambda 5 voltowej nowej lub uzywanej. BARDZO PROSZE O POMOC. Z GORY DZIEKOJE ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI
Co to za temat?
"BARDZO PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
PROSZĘ PRECYZYJNIE FORMUŁOWAĆ TEMATY
Wysany: 2005-10-10, 16:59
siemasz - temat poruszany był wielokrotnie - poszukaj np. na allegro
za 80 zł powinieneś już coś kupić - ważne, żeby kabelki miały te same kolory - co do napięcia - dowiesz się u sprzedawcy
Ja znalazlem nowa sonde za 228 zl.(oczywiscie zamiennik ) w sklepie na POLCZYNSKIEJ, i czytajac wasze wypowiedzi nie wiem czy sie oplaca kupowac A co do ALLEGRO to patrzylem i nic nie ma
P.S.
Dziekowa za wszystkie odpowiedzi . POZDARAWIAM
Wysany: 2005-10-10, 19:46 Re: BARDZO PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marcinkosky napisa/a:
Witam. Mam powazny problem z moja BEEMKA. Dotyczy on gazu. Po wizycie u gazownika dowiedzialem sie ze nie dziala sonda lambda i przez to mi pali 20 lub wiecej gazu na 100km.
witam
bardzo ciekawe bo ja nie mam wogóle podłaczonej sondy i spalanie jest normalne. Ciekawe o co tu chodzi.
Moja furka jest z 93 roku. Jak pomykalem na benzynie to palila mi tak ok 13-14(przy calkiem zwawej jezdzie) a lpg to skubana pali 20 a nawet wiecej na 100 km. Mam silniczek 2 litrowy 24 zaworowy (to bedzie chyba M50 ale zawsze moge sie mylic ). A i jeszcze mam automatyczna skrzynie biegow
Moja furka jest z 93 roku. Jak pomykalem na benzynie to palila mi tak ok 13-14(przy calkiem zwawej jezdzie) a lpg to skubana pali 20 a nawet wiecej na 100 km. Mam silniczek 2 litrowy 24 zaworowy (to bedzie chyba M50 ale zawsze moge sie mylic ). A i jeszcze mam automatyczna skrzynie biegow
koledze poradziłem już w poście powyżej odnośnie sondy, są dostępne i to na allegro. A spalanie beny w twoim poziomie jest całkiem na miejscu a co do lpg to może wystarczyy wyreguolować u gazownika a jak nie to samemu zbadać pracę sondy w domowy sposób.
Wysany: 2005-10-10, 21:15
ja kupowałem sondę od tego gościa właśnie za 80 zł - widzę, że teraz nie ma u niego, więc szukaj gdzie indziej, albo napisz do tego
jeśli możesz, to tak jak napisał Przemas - zmierz najpierw sondę, a potem dopiero ewentualnie kup i sobie wymień
Ze spalania benzyny to ja jestem bardzo zadowolony . Ale wlasnie z ta sonda jest taka sprawa ze prad do niej dochodzi ale sygnal z niej juz nie i to podobno przez to tyle tego gazu mi pali . W warsztacie powiedzieli mi ze nic nie da sie zrobic trzeba kupic nowa
kolega ma silnik m50 i sonda do niego jest inna niz do e30 ma inne kolory i inne napięcie i z własnego doświadczenia wiem że nieoryg sondy to lipa kup firmówkę dasz więcej i nie pozałujesz
A jak dzisiaj dzwonilem do AUTO FUS-a dealera BMW i sie pytalem ile kosztuje to w sumie sie troche zdziwilem ze tylko 725 zl. a ja myslalem ze 1000 zl. to takie minimum za orginalna
Witam. Czy oplaca sie kupic tzw. "uniwersalna sonde" czy tez nie Ta tzw. uniwersalna kosztuje ok. 200zl. ale w innym sklepie gosciu zaproponowal mi kupno sondy BOSCH-a (oczywiscie zamiennik). I w zwiazku z tym nie za bardzo wiem ktora mam kupic czy zamiennik (uniwersalna lub BOSCH-a) czy zainwestowac w orginalna za 725zl.
a była już wyciągnieta? ...tam przeważnie opylają co popadnie chodziło mi oto żeby wyciągnąć z jakiegoś "świerzego rozbitka"...ja i paru moich kumpli już tak zrobiło i wszystko ok.