BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
brak cisnienia w gumowych wezach
Autor Wiadomo
kunrod
[Usunity]

Wysany: 2005-10-08, 20:06   brak cisnienia w gumowych wezach

Witam.
Prosze o jakies wypowiedzi w moim temacie.
Wymieniłem ze 2 tyg. temu uszczelke pod głowica(e30 320),zapodałem nowa pompe wody,wymieniłem płyn w chłodnicy,elegancko odpowietrzyłem,termostat zostawiłem stary,wisko stare.
Problem dotyczy głownie temp.cieczy chłodzacej,wskazówka czy to w miescie czy na trasie pokazuje albo pomiedzy pionem a 3-cia kreska,albo znajduje sie na 3-ciej kresce nigdy rowno na pionie tak jak chyba byc powinno,ani nigdy tez nie dochodzi do czerwonego pola, weze nigdy nie sa dosc twarde,i teraz czy to wina starego termostatu czy to moze wisko do wymiany,a moze jednak nie dostatecznie odpowietrzyłem układ(3x)

Przemass 

Pomg: 5 razy
Doczy: 08 Wrz 2005
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2005-10-08, 20:29   

stwawiam na to 3

Grzesio 
BMW Power

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2004
Skd: Lublin
Wysany: 2005-10-09, 13:01   

dla mnie to chyba normalne że wskazówka nie dochodzi do czerwonego pola. U mnie też wskazówka jest między środkiem a trzecią linią, a dużego ciśnienia w układzie też nie powinno być przy dobrej uszczelce pod głowicą. Jeśli miałbyś ją walniętą to wtedy ciśnienie się robi. Jak jedziesz na trasie to wskazówka jest trochę niżej, a w mieście w korkach troszkę podejdzie wyżej, otworzy się termostat i zaczyna chodzić wisko.

E30 325iS '87 M-Technic II http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8560 - sprzedane

E34 530i V8 '94 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=31236

E30 318i '88 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=36500 - sprzedane

E46 320td '02 Compact - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=411671

G-STYLE SQUAD* :D
*grupa LANS SQUADu

niktun 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 19 Lis 2004
Skd: warszawka
Wysany: 2005-10-09, 22:53   

a korek Ci trzyma ciśnienie :?:

czy jak go odkręcasz na rozgrzanym silniku to syczy?

Jeśli nie to kup nowy korek wtedy odzyskasz ciśnienie w układzie no i oczywiście w ukł. chl. powinien być płyn, ale nie sądzę żebyś tylko tymi operacjami zbił temp. tak co by sie trzymała w pionie.

powodzenia

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-10-09, 23:28   

najpierw spróbuj ją dobrze odpowietrzyć

Benek_Gliwice
[Usunity]

Wysany: 2005-10-10, 08:57   

Węże powinny być doś twarde ponieważ zawór w korku na chłodnicy powinien utrzymywać ciśnienie w okolicy 1,4 bara - sprawdź więc korek.
Dodatkowo sprawdziłbym sam wskaźnik temperatury w desce. Zanim wymieniłem akumulatorki w desce (e30) to wskaźnik wariował pokazując temperaturę na poziomie właśnie 3 kreski. Wymieniłem akumulatorki, przeczyściłem wszystkie styki i wróciło do normy.
Pozdrawam

kunrod
[Usunity]

Wysany: 2005-10-22, 21:15   

Dziekuje za odpowiedzi.
W pierwszej kolejnosci wezme sie za odpowietrzenie potm za termostat a jak nic nie pomoze to ja wywale na zlom bo juz nie mam do niej sily
Pozdro.

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-10-22, 22:10   

to powiedz na który zlom bo ja chętnie ja przyjme :-) zapłacę więcej niż na złomie 8)

MARTINEZ
[Usunity]

Wysany: 2005-10-22, 22:32   

Proponuje włożyc termostat z zaworkiem,(łatwiej odpowietrzyć)
a tak przy temacie ja mam problem z niedogrzanym silnikiem,
silnik dostaje teperatury jak trzeba gdy auto stoi, jak jade spada.
termostat jest dobry,układ odpowietrzony,pompa wody nowa.
aaa... miałem przygode z woda z chłodnicy, a wiec z nie znanych przyczyn auto dostalo temperatury(oczywiscie nie podczas utylizacji gum :D )otworzylem maske auta by sprawdzic to namacalnie bo myslalem ze moze wskaznik temperatury nawala ale niestety byl sprawny bo jak otworzylem maske to wywalilo mi korek ze zbiornika wyrownawczego i troche mnie opazylo ale jest juz ok.
NIE OTWIERAJ MASKI JAK MASZ TEMPERATURE(BO PO CO???)
wracajac do tematu przed tym incydentem bylo wszystko jak trzeba, po zalaniu wody i odpowietrzeniu moej bawarce jadac jest chyba zimno??
o co tu chodzi i co to moze byc, mozliwe ze tak nagle mogła sie zepsuc wiskoza??

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-10-23, 09:20   

Jeśli wiskoza by się zblokowała to powinieneś słyszeć że się kręci, ja stawiam na termostat, skąd masz pewność że jest dobry?

e36 318ti compact szrotex

Darek W-wa 735 

Pomg: 1 raz
Doczy: 30 Sie 2004
Skd: Warszawa YELONKI
Wysany: 2005-10-23, 17:06   

Marcin napisał::::::: wracajac do tematu przed tym incydentem bylo wszystko jak trzeba, po zalaniu wody i odpowietrzeniu moej bawarce jadac jest chyba zimno??
o co tu chodzi i co to moze byc, mozliwe ze tak nagle mogła sie zepsuc wiskoza?? [/ W takim przypadku ja stawiam na źle odpowietrzony układquote]

DAREK-użytkownik forum
E34 525 -SPRZEDANE> Jest: PRIMERA P12,YAMAHA Fazer 600 , E36 COUPE,E 38

MARTINEZ
[Usunity]

Wysany: 2005-10-23, 20:29   

odpowietrzony jest,
termostat jest dobry bo mam ich kilka sztuk w sa ok,
zreszta sprawdzalem w garku z termometrem :D

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-10-24, 13:01   

Yo!
... i co stwierdziłeś gotując go w garnku? że się otwiera? u mnie był podobny objaw temperatura nie dochodziła do połowy wskaźnika nawet w lipcu i sierpniu natomiast na trasie w nocy spadała nawet do pierwszej kreski, sprawdziłem podobnie jak ty termostat w garnku z goracą wodą ale nie wrząca i otwierał się na max moim zdaniem za wcześnie po wymianie na nowy o temp. otwarcia 88stopni (dostępne sa też o temp. 83stopnie) temperatura wróciła do normy noc dzień zimno ciepło trasa czy korki temperatura stoi zawsze pionowo jedynie czasmi w większym korku wchodzi z 1-2 minimetry za śrdkową kreskę ale wtedy słychać jak wiskoza załacza wentylator do większej pracy a przy ruszaniu szum jakbym miał odkurzacz pod maską...
Używany termostat może mieć zużyty bimetal odwopiedzialny za otwarcie termostatu w odpowiednio wysokiej temperaturze nowy twrmostat to koszt 35-40pln więc może warto zainwestować... a z tymi przewodami Hmm, możliwe że korek na zbiorniczku wyrównawczym nie trzyma ciśnienia może uszczelka w nim sparciała...

kunrod
[Usunity]

Wysany: 2005-11-02, 13:05   

No to chyba juz doszedłem ładu z temp.
Wymieniłem termostat,wąż który idzie od pokrywy zaworów do przepustnicy(kompletnie zapchany mazią)i odpowietrzyłem.
Teraz temp nawet do połowy nie dochodzi,chyba jest ok. dzieki i pozdro.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: