Jest bardzo techniczna. Krótkie i kręte odcinki.
Chodzi o to, że na takie zawody dobrze mieć niskie sztywne zawieszenie i dobrze dobrane opony.
Seria niema tu czego szukac (dlatego mam wplanach inny zawias )
Najlepszym przykładem, są czasy moje i Smashera. Mimo że ma "seryjne" M20B20, to dzięki swojemu sportowemu zawieszeniu na zawodach miał baaardzo podobne czasy do moich, bo róznice żedu 0,3 sekundy są niczym, przy pomiarze czasu nie fotokomurką. Maciek dwie próby przejechał nawet szybciej niż ja. Dlatego dobry zawias i opony to podstawa na torze
Zreszta jak tylko AK opublikuje wyniki to sam zobaczysz jakie małe były róznice czasowe
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
nieseryjny w moim aucie jest tylko dolot, przepustnica i kolek od 2,5 i nawet nie ma większej dawki paliwa, a poza tym to co to za poprawianie fabryki (głowica) jak wałek rozrządu jest zjechany i autko na jałowym buja się na lewo i prawo
Jak uznam, że na prawde jest dłubnięte to pokaże Ci wykres
na obecną chwilę nie ma więcej jak 136km i 170Nm
popatrz na czasy próby zrywu i hamowania gdzie liczy się moc i przyspieszenie ... mam jedne z gorszych wyników
A co do zawieszenia to przód ma już tylko 74% sprawności a tył nieco ponad 40% aha i moje amorki to jakiś noname, który na wiosne idzie do śmietnika.
wart odnotowania jest fakt, że Ja i Tomek jechaliśmy na oponach 195 , Lukas we wszystkich próbach poza równoległymi na swoich Dunlopach 205, potem 225, a Bor na 205tkach.
Baur ... tarcze mi się zwęgliły na środku, był widoczny ciemny pasek, który powoli już schodzi, także nie przegrzałem ich doszczętnie, ale powierzchownie. I nie wygląda to jak strefa wpływu ciepła wokół spawu tak jak myślicie ... po prostu tarcza zamiast się lśnić jest ciemna
Masz niskie sztywne zawieszenie, przynajmniej w porównaniu do seri i dzięki niemu oraz umiejętnościom jazdy, mogłeś powalczyć z czołówką
I o to chodzi
Sebastian (BOR), to bardzo dobry kierowca, który miał dobry zawias, a to miesznka wybuchowa dlatego zasłużenie wygrał wyścigi
Szczerze to bardzo się cieszyłem, że wogóle dostałem się na pudło, po problemach z doborem opon , a drugie miejsce było bardzo zadowalające
Mam nadzieję że na następnych zlotach będzie wiecej Beemek, i że wkońcu nasze zloty będą odbywały się na torach
POZDRO!!!
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
..............Na wiosnę ...koniec maja lub początek czerwca....pozdrawiam - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Cieszę się, że się dobrze bawiliście. Ja nie mogłem niestety do Was dołączyć, ani też zrobić dla Was "bonus track'a". No cóź, sprawy rodzinne.
A swoją drogą, to tych którzy czują się na siłach powalczyć z mocną obsadą, poczuć znacznie więcej emocji i większych prędkości zapraszam na ostatnią w tym roku eliminację SUPER OES'u, która odbędzie się 8 października. Ogrom wrażeń gwarantowany.
_________________ === PANCIN ===
pełnoletnie 325e
100%BMWfree [Usunity]
Wysany: 2005-09-21, 18:50
Gratulujacje za doskonałe wyniki na torze. Może by coś na innej nawierzchni? www.torszutrowy.com . Zapraszam do dyskusji i opinii.
Automobilklub Kielecki zamieścił wyniki generalki, czyli wszystkich zawodników. Nie jest to zrobione niestety od najlepszego do najgorszego, tylko klasami i numerami w danej klasie.
Mozna jednak bardzo dobrze porównać Nasze czasy, z wynikami innych zawodników.
Wielkie brawa dla kierowców Miniaków Ponieważ niektóre próby przejeżdżali szybciej od naszych Bawarek
Tym większe uznanie dla kierowców
Bravo,Bravo tak trzymać, te filmy powinien każdy oglądać. W następnym sezonie zainstaluję u siebie taki sprzęt być może będzie co oglądać z innej perspektywy zupełnie innego auta.