Wysany: 2005-09-09, 00:18 [E21] Yoshi ->> 315 ->> Odeszła :(
A zatem jestem od IV 2005 szczęśliwym posiadaczem BMW 315 02/1982 nadmienię, iż ja urodziłem się 17 luetgo 1982
Ale do rzeczy. Auto wygladało nieźle ale miało za mały silnik... hmm więc co tu zrobić na myśl przyszedł mi M42B18... ale za dużo roboty i za mało - to nie sześć cylindrów , poleciałem dalej to może M20B20 no i znów zonk mało pary pod maską aż tu nagle padla koncepcja ETY Idąc dalej nabyłem drogą kupna za pieniądze od jednego człeka M20B27 no fajnie ale co dalej. Dalej to było tak, że dwóch panów, których serdecznie pozdrawiam - Pan Michał i Pan Zbigniew - włożyli mi tą Ete pod maske mojego E21 i na tym zakończył sie I etap "tunningu" mojego auta
II etap - wymiana zawieszenia z seryjnego 315 na 323i utwardzonego, jak również dyfra z 4,10 na 3,45
III etap - zmiana elektyki na Motronic 1,3, wymiana skrzyni z 323i i wału
IV etap - poprawki blacharsko lakiernicze
V etap - tapicerka
Nadmienie także, że wszysto po za tapicerem mam już załatwione
Na koniec powiem, że pierwsze wrażania są bardzo fajne po za tym, że w obecnej konfiguracji z dyfrem 4,10 mam III w porywach do IV z V ale naprwde auto bardzo fajnie przyspiesza. Niektórzy zapytają o fotki - poniżej po zakupie
Pozdrawiam i czekam na opinie
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Ostatnio zmieniony przez yoshi 2008-04-03, 17:53, w caoci zmieniany 6 razy
buehehehe nie ma to jak miłe słówko na dzień dobry
witojcie witojcie Etowcu rozumiem że jest to E21... ledce poprawić twój temacik co wpisać 315 czy 325e
czekamy na fotki i przyblizone koszt.... jeśli można.......
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Yoshi do cholery no! admini powinni usuwac takie rzeczy! gdzie sa foty? tego pieknego zapewne e21 wiadomo klasy musi byc piekny a ty nie chesz go pokazac?...
taak przecież to dział "nasze śmigiełka " a nie trele morele ile sie wybecalowałem
FOK - cinek do dzieła
nie najeżdzajcie tak... sam prosiłem Yoshiego o umieszczenie co ile go kosztowało, niechodziło mi o przechwalanie się ile co go kosztowało tylko o to ze w przyszłości komuś sie może przydać info o częsciach, aby na przykład uchronić się przed kupnem czegoś za zbyt wysoką cenę, mieć orientację itp...
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
I jeszcze klika fotek zrobionych 10min temu po udanym montazu 3 wskazników
- woltomierz
- cisnienie oleju
- amperomierz
a takze przyciskow potrzebnych do pracy roznych podzespołow w aucie
połke sam wykonałem
...::DODANE::...
ze wzgledu na wiele pytań dotyczacych przycisków opisuje je:
1. pompa paliwa
2. silnik krokowy (brak sterownika od ssania wiec silnik zalaczam jak temp chwyci)
3. dodatkowy wentylator (jak bym w lecie kapcia chcial popalic)
4. wzmacniacz (ktorego jeszcze nie ma )
5. --wolny-- (moze kiedys bedzie potrzebny
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Ostatnio zmieniony przez yoshi 2005-11-22, 22:14, w caoci zmieniany 3 razy
Powiem ci tak ktoś tam wczęsniej się smiał z tej bejki, a ja mam bardzo duży szacunek dla takich ludzi jak ty którzy nie mają za wiele kasy a mają za to fajne pomysły i je realizują jak tylko mogą nie sztuka jest miec 100 000 OJRO na końcie i kupic E60 własnie sztuką jest zrobić coś takiego jak ty stara bejka, a kręci 8,4 sec i nieźle wyglada siedzenia sa kozak
Yoshi nie obraź sie ale te głośniki w dzwiach są obleśne....
Postaraj sie ją jeszcze zglebić.....
głośniki tak jak i autko - w stylu retro
a co do zglebienia Kordi to już Łuki pisał że zawiecha leży i czeka na założenie 8) 8) kozak będzie efekt końcowy
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263