Dzień dobry!
Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim, którzy zainteresowali się i próbowali pomóc mi rozwiązać problem dotyczący silnika. Wielkie dzięki szczególnie dla Kota Sylwestra i Łukasza (lorda) oraz Darca, który namawiał do kupna wszystkiego z odpowiednich źródeł!
Wielkie dzięki panowie za wszelką pomoc!
P.S.
Silnik już kupiłem. Ma oryginalne, praktycznie nie wytarte panewki, oryginalna głowicę ze znaczkiem BMW i co najważniejsze cały blok! Znajomy mechanik ocenił silnik na najwyżej 150 000 km.
Jeszcze raz wielkie dzięki!!!
Najbardziej dziwi mnie to jak zobaczyłeś na pomniejszonych fotkach średniej jakości miniaturowe pęknięcia na bloku
Tak czy tak zdewastowałem go na drógi dzień pod domem , wydarłem tylko to co sie przydać może i wywiozłem na złom bo jak na niego patrzyłem przypominało mi sie holowanie od wawy do mnie do domu, 420 kilosów w mrozie bez ogrzewania z dwoma nogami na heblu
Pekniecia wylukalem bo identyczne mialem u siebie tylko ze w 11 miejscach..:? a za silnik zaplacilem 1000zl bez rozrusznika i alternatora ale z kolektorami listwa wtrtyskowa regulatoram cisnienia..