BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Skrzynie biegow
Autor Wiadomość
Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 09:40   Skrzynie biegow

Witam,

Czy skrzynie GETRAG do m20 to tylko i wylacznie te z jedynka wybierana "do tylu" (tak jak ma Skala) czy niekoniecznie?

Jak rozpoznac taka skrzynie (lezaca na ziemi a nie w aucie oczywiscie ;) )?

Pzdr,
dUSk

Gość

Wysłany: 2004-05-22, 11:27   

nie, nie tylko.... GETRAG to firma która robi skrzynie biegów pewnie nie tylko do BMW... ja też mam getraga i to normalna skrzynia...
Jak rozróżnić? nie mam pojęcia , może Skała coś wie na ten temat i się odezwie

skała323
[Usunięty]

Wysłany: 2004-05-22, 12:15   

sprawdzenie to chyba nic prostrzego,wystarczy popróbowac zmieniac biegi,w inne połorzenia niz w te w której powinny w mojej skrzyni niewejdą :D

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 13:00   

ok, ale nie mam fizycznego dostepu do tej skrzyni...

Pzdr,
dUSk

loko

Wysłany: 2004-05-22, 13:26   

np. numer mojej to chyba 260/5

Gość

Wysłany: 2004-05-22, 14:17   

skała323 napisał/a:
sprawdzenie to chyba nic prostrzego,wystarczy popróbowac zmieniac biegi,w inne połorzenia niz w te w której powinny w mojej skrzyni niewejdą :D

nie kumam :oops:
Przecież i w normalnej skrzyni i w Twojej biegi są w tych samych miejscach z tym że ty Ty w miejscu jedynki masz dwójkę itd.... ale sam schemat jest zachowany.
Czyli mając wyciągniętą skrzynie biegów... powiedzmy sportową wrzucając jedynkę to wbijasz naprawdę dwójkę.... no ale jak to sprawdzić że to akurat jest dwójka?

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 14:50   

Albo jestem durny, albo nijak mi nie wychodzi zeby mogly miec taki sam rozklad...
Gdzie ta sportowa ma wsteczny?

Pzdr,
dUSk

BADYL 

Wysłany: 2004-05-22, 14:56   

Tam gdzie jest normalnie jedynka,układ jest taki WSTECZNY W LEWO I NA GÓRE,JEDYNKA W LEWO I NA DÓŁ,DWÓJKA DO GORY,TRÓJKA NA DOŁ,CZWÓRKA PRAWO I DO GÓRY,PIATKA PRAWO I NA DOŁ.

Gość

Wysłany: 2004-05-22, 14:57   

dUSk napisał/a:
Albo jestem durny, albo nijak mi nie wychodzi zeby mogly miec taki sam rozklad...
Gdzie ta sportowa ma wsteczny?

Pzdr,
dUSk

Wsteczny jest tak samo jak w zwykłej skrzyni... do siebie na maxa i do przodu

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 15:08   

O tak?

I to jest podobne, Daniel? ;)

Pzdr,
dUSk

Gość

Wysłany: 2004-05-22, 15:24   

czwórka jest na przeciwko piątki?
...no tego nie wiedziałem :oops:

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 16:00   

Ja chce zakumac jak jedna i druga odroznic od siebie po wygladzie (po numerze czesci, obudowie, czymkolwiek).

Pzdr,
dUSk

BADYL 

Wysłany: 2004-05-22, 16:32   

Wlasnie ja nie pamietam jakie sa oznaczenia tych skrzyn

skała323
[Usunięty]

Wysłany: 2004-05-22, 17:30   

w tej skrzyni to chodzi przede wszystkim o to ze ma krótkie przełorzenia,to jest jej podstawowe zadanie wizualnie jest nie do odróznienia bo jak lezy obok normalnej to jest identyczna.ps dusk dał dobry wzorek na którym widac jak powinny wchodzic tam biegi wiec cwicząc na sucho mozna spokojnie wyłapac jaka akurat to jest.ps dusk jaka cene ktos ci za to powiedział?o ile niejest to tajemnica

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 17:42   

Pewnie ze nie :)

850zl

Pzdr,
dUSk

BADYL 

Wysłany: 2004-05-22, 19:00   

Wejdz sobie na forum www.streetracing.pl tam dział BMW i w kórym watku było opisane dokładnie jak rozróznic te skrzynie i czym sie charakteryzowały.

BADYL 

Wysłany: 2004-05-22, 19:13   

www.forum.streetracing.pl/viewtopic.php?t=9291 prosze tutaj ten temat jest poruszony moze ci naświetli conieco.

Gość

Wysłany: 2004-05-23, 00:09   

dziś sobie sprawdziłem na żywca jak idą biegi w sportowej skrzyni w reksiu Skały.... o ja biedny, cały czas żyłem w nieświadomości :shock:

Odpowiedz do tematu