Czy ktos z was spotkal sie ju z tym jak tak to gdzie najczesciej pekaja?
Bo komprecha wali mi do wody, woda do oleju i odwrotnie. Uszczelka pod glowica i sama glowica napewno charaszo a wiec to gdzies w bloku ale gdzie?
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
A przy okazji. Uda mi sie wsadzic na miejsce 2litrowki 2,5 litra bez wymiany komputra. A czy jesli zostanie stary komputer to czy nie pogorszy to osiagow.I jakie wlasciwie ma osiagi 2,5l jaka moc jaki moment obrotowy? I czy bede musial zmienic kolektor dolotowy jak tak to czy taki z ety bedzie do 2,5 litra pasowac?
No wlasnie chce wstawic 2,5l i zostawic glowice i osprzet z 2 litrowki nie wiem tylko czy bedzie to chodzic na kolektoze przeplywce i kompie z 2 litrowki
Go
Wysany: 2004-04-26, 11:52
chodziś będzie ale marnie bo średnica tłoka będzie 2mm większa i to wszystko bo zawory i komora spalania będą małe od 2jki,lepiej kupić blok od ety z z tłokami i wałem i załorzyć koło zamachowe 1no masowe od 2jki
Aha zlokalizowalem ju pekniecie bloku uwidocznilo sie dopiero po posmarowanu takim specyfikiem do przylkejania uszczelek. Pekl wzdluz szpilek mocujacych pomiedzy 4 a 5 i 6 cyl od strony kolektora wydechowego. Ryski bezmala niewidoczne golym okiem
W takich okolicznosciach ze jak pierwszy raz dmuchlo mi uszczelke to ju bylo wiadomo ze byl fest przegrzany (tuleje fioletowe) Jak go kupilem to mial truskawka termostat wymienulem wiec na nowy ale i ten po 4 miesiacach sie zjebal a wiec znowu sie przegrzal i w ten sposob blok dokonal swojego zywota
A co do kupna to ju mam namiary i gosc nie stwarza problemu mowi ze mu to rybka czy sprzeda w calosci czy na czesci
a zreszta zobacze jak bedzi wszystko w dobrym stanie to wezme calosc.
O ja pier........ ale ludzie maja pomysly najebalem juz 800km i wszyscy chca mi kit wcsnac a myslalem ze kupno silnika to bedzie bula z maslem
Go
Wysany: 2004-05-21, 09:53
lokop e30 320i napisa/a:
O ja pier........ ale ludzie maja pomysly najebalem juz 800km i wszyscy chca mi kit wcsnac a myslalem ze kupno silnika to bedzie bula z maslem
jesteś kolejnym przykładem która myslała że silnik to nie problem bo tyle ich w ogłoszeniach.....
Zapytaj się Skały ile czasu szukał silnika i jakiego miał stracha czy dobry kupił...
ja też zresztą szukałem.. i sobie odpuściłem, bo szkoda pieniędzy na telefon nawet.... same szroty, a o 2,5 możesz zapomnieć
zostaje tylko zakup za zachodnia granica - patrzac po cenach na ebay.de silnik 2.5 mozna miec za 400 euro kompletny , pod koniec maja/na poczatku czerwca jade do Belgii szukac sobie autka, zwiedze rowniez holenderskie szroty takze na pewno nie zapomne rozejrzec sie za silnikami
Zadzwonikem do Kodersdorffu to pare km za granica w sumie 120km odemnie i niestety nie maja narazie a jak beda miec to minimum 350E czyli prawie 1700zl. Szlag mnie chyba trafi. Jedni mowie ze silniki za darmo prawie oddaja a tu taki zonk.
Pociezcie mnie prosze! 8)
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-05-26, 21:55
Ale Lukas ... tu jest mowa o potencjale czyli o rezerwie a 2,5 ma g*** a nie rezerwę, bo go tkniesz, a sie głowica rozleci. W 2,7 możesz dłubac spokojnie jeśli lubisz jeździc po amerykańsku (niskie obroty), a jesli lubisz dożynac silnik i kręcić go bez obawy o konsekwencje to bierz 2,0 (jedynie podwyższone zużycie oleju)
Wysany: 2004-05-26, 23:53
oki ... daj mi jakies 10 miechóf
Wysany: 2004-05-27, 14:00
]2,5 góruje nad 2,0 tym ,że 2,5 ma niesamowity dół, w porównaniu do 2,0. Ja bym brał 2,5 [/b][/quote]
-W porównaiu do 2,0 możliwe ale genaralnie ta seria M20 ma bardzo wysoko położony moment W moim przypadku przy ciężkiej budzie e34 trzba się nawachlować biegami żeby dynamicznie jeździć...
-A tak btw ktoś z Was był wiekowym M20 na hamowni?Ciekaw jestem ile KM ucieka po tylu latach