witam , prosze o rade .mianowicie mój problem polega na tym iż podczas jazdy na wprost zarówno na biegu jak i na luzie występuje dośc głośne wycie mostu z prawej strony . a wnioskuje to z tąd iz przy ostrym skręcie w prawo ( przy odciążeniu prawego koła ) wycie zupełnie ustaje . Acha łozysko w kole zostało wymienione ..... problem dotyczy e30 silnik 1.8 ...pozdrawiam i prosze o jakąś rade co to moze być i co najlepiej z tym zrobić .
Gość
Wysłany: 2004-05-18, 07:36
przy zakręcie zaczyna działac w dyfrze układ rurznicowy,prawe koło wykonuje mniej obrotów niz lewe które ma do pokonania większą droge,jerzeli jest to wycie to prawdopodobnie jeden z satelitów może mięc już luz na ośce,pozatym kończące sie łorzysko wydaje dosyć harakterystyczny szum,jezeli mam racje to możesz szukać juz 2go dyfra ja jerzdze teraz na 4tym a mam 316tke nie ma rady jeszcze nikomu kogo znam nie udało sie naprawić dyfra,lepiej kupić urzywke bo regenerowany zaraz siądzie szukaj przełorzeń 4.10
pozdro
ScOOti [Usunięty]
Wysłany: 2004-05-18, 09:10
Hmmmm Drack a nie moze byc to brak oleju? Moze ma wyciek i wyje mu.
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-05-18, 09:26
olej jest , nalałem nawet wyciszacz do mostów polecony przez jednego mechanika zajmującego sie beemkami .. acha najwieksze wycie wystepuje przy predkosci 60-70km/h ...
ScOOti [Usunięty]
Wysłany: 2004-05-18, 09:41
hmmm lozysko lub dyfer.
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-05-18, 09:52
łozysko ? które ...w kołach sa ok na 100 % ...pozdrawiam
ScOOti [Usunięty]
Wysłany: 2004-05-18, 10:05
to zostaje ci dyfer. Umnie taki szum wydawalo lozysko. Tez mechanik mowil i zapewnial mnie ze napewno nie lozysko. Ale okazalo sie ze bylo rozwalone nie bylo luzow ale glosno pracowalo. Jak uciebie 100% sprawne to no dyfer raczej. A jak podniesiesz samochod i krecisz kolem jest jakis dzwiek?
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-05-18, 10:42
pzry podniesinym aucie wycie dobiega z mostu ...raczej głosny szum ..w czasie jazdy słychac to jako wycie ...z góry dzieki za wszelkie porady
a czy powiedizał ci też że to rozwiązanie chwilowe do czasu kupienia nowego mostu? jak ci nie powiedział to zmień mechanika
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-05-19, 00:19
U mnie też zaczeło szumieć i szykuję się do wymiany łożysk. Bo przy ostrym skręcie w lewo szumi mocniej a w prawo mniej. Z prostego równania bardziej obciążone łozysko szumi mocniej. Ale nie jestem na 100 % pewny, może to być dyfer. W jakich granicach cenowych można dostać dobry dyfer?