Pierwszy TDS-iarz tutaj to Sancho, jak nic nie napisze to odezwij sie do niego na PW. O ile sie nie myle to Sarna ma rowniez jakies doswiadczenie w tej materii. A E36 i touringow w roznych budach tez kilka u nas jezdzi.
Pierwszy TDS-iarz tutaj to Sancho, jak nic nie napisze to odezwij sie do niego na PW. O ile sie nie myle to Sarna ma rowniez jakies doswiadczenie w tej materii. A E36 i touringow w roznych budach tez kilka u nas jezdzi.
I na opinie tych ludzi tutal licze drogi marianie.
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALIŁA MI ŻYCIE - brak mi jej
witam sorki ze sie nie odzywam ale ostanio czasu na wszystko brakuje
co do tds-a to w tym ostanim podanym linku jest dosc sporo
kupujac taki samochod oprocz typowych rzeczy sprawdziłbym :
kompresje (oczywiscie na zimnym silniku a stygnie bardzo bardzo wolno najlepiej zostawic wieczorem sprawdzac powiedzmy rano )
pompe wtryskowa ( dosc czesto są z tym problemy w klekotach )
sprawdziłbym czy to napewno tds (czesto sprzedaja td jako tds-a sam kilkakrotnie to widziałem ) róznice sa opisane w ktoryms z tych linków
mozna rzucic okiem na uszczelke pod głoiwca z przodu zaraz silnika liczba dziurek w niej z brzegi wskazuje ile razy planował ktos glowice
a reszta to juz standardowo jak w kazdym bmw , swoja droga przy obecnych cenach ropy i mimo wszystko dosc duzym apetycie tego silnika na paliwko zastanaialbym sie nad kupnem benzyki , ale to tylko maja opinnia
a co do regeneracji pompy to w boschu jest tak (wiadomosci od zaprzyjaznionego serwisanta )czesto pompy wymieniaja na regerowane juz fabryczni w zasadzie nowe podobno bosch dał specjalne ceny dla biednej "europy wschodniej" żeby ktokolwiek chcial cos u nich robic regenracja w innym dobrym warsztracie to koszt w granicach 2000 -2500 pln ( głowka ,stylweerk )
ładny dzwiek .... jak na diesla moim zdaniem nawet bardzo ladny , jeszcze jakis fajny tłumik naprawde ladnie swiszcze
szybki ,wypasiony diesel ...... hmmm wypasiony moze tak bo tds-y zawsze byly dobrze wyposazone co do szybki ..... raczej taki sobie zwazywszy na osiagi dzisiejszych tdi ,,,,, najwolniejszy nie jest
pozdrawiam
_________________ E-36 325 TDS
beemka bawara nowa czy stara to jest wlaśnie to co chłopaków dziś jara