BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
LPG+PB czy to mozliwe?
Autor Wiadomo
bloto
[Usunity]

Wysany: 2005-05-25, 00:35   LPG+PB czy to mozliwe?

Czesc.

Tak sie zastanawiam co by sie stalo gdyby silniczek dostawal jednoczesnie i gazik i benzynke. Prosze o komentarz.

Pozdro.

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-05-25, 01:12   

nic sie nie stanie ... póki mu nie zapewnisz większej dawki powietrza. Na przykład wtrysk podtlenku to tylko dodatkowe poiwetrze, stąd rzeczywiste przyrosty z instalacji suchych sa tak znikome w zestawieniu z instalacjami mokrymi, gdzie wtryskiwany jest nie tylko gaz, ale również dodatkowe paliwo. Jak montuesz turbo to tak jakbys zwiekszał pojemność, tak czy siak więcej powietrza dostaje się nad tłok i ulega spręzaniu i żeby je efektywnie spalić potrzeba większej dawki paliwa. W tym przypadku można użyc instalacji LPG jako wpomagania paliwowego, ale nie znam tak na prawdę nikogo kto by miał uturbiony silnik zasilany LPG ... czemu ... nie wiem... (prawdopodobnie dlatego że jak ktos kupuje benzyne z turbiną to nie nastawia się na oszczędność)

Pozdro :wink:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2005-05-25, 09:57   

Cytat:
nic sie nie stanie ...

hahaha
stanie sie stanie, wybuchnie :P (naprawde) tzw. strzal i zgasnie :P
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2005-05-25, 10:27   

yoshi napisa/a:
Cytat:
nic sie nie stanie ...

hahaha
stanie sie stanie, wybuchnie :P (naprawde) tzw. strzal i zgasnie :P

tak od razu nie wybuchnie chyba, ale napewno zacznie się zalewać i nie bedzie chodzić

jakub
[Usunity]

Wysany: 2005-05-25, 17:47   

Będzie chodził normalnie, ale tylko na wysokich obrotach. Na niskich nie jest w stanie spalić takiej podwójnej dawki paliwa. No i pali dwa razy więcej.

bloto
[Usunity]

Wysany: 2005-05-25, 19:25   

Bo tak ostatnio zauwazylem ze cos szybko mi benzynka znika a przeciez uzywam ja tylko do odpalania,potem lpg. Ale chyba jestem przewrazliwiony.

Czyli w moim przypadku bo mam przeplywke od 1.8 (wieksza) czyli wiecej powietrza dostaje jakby faktycznie benzynke oprocz lpg dostal w malych ilosciach to jakies pare koni moglbym uzyskac?

A i jak to jest w takiej instalacji lpg jakis zawor odcinajacy benzyne czy jak? Da sie go regulowac?

Dodam ze mam instalke BINGO przynajmniej takie cos tam pisze gdzies.

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-05-26, 13:02   

nie niezyskasz wiecej koni bo auto bedzie caly czas zalewane do pewnej granicy obrotow potem jak juz bedzie powyzej np. 4500 to gazu bedzie niewiele bo podcisnienie nie bedzie tak duze jak na nizsztch obrotach i praktycznie gazu nie bedzie w stanie wciagnac takiej ilosci jak jest potrzebna chyba ze podasz ten gaz pod cisnieniem tak jak podtlenek bo gaz jest zasysany tylko i wylacznie przez podcisnienie w ukladzie dolotowym

mareks 

Pomg: 1 raz
Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2005-05-29, 15:38   

mialem podobny problem palila bduzo i nawet jak chodzila na gazie to chlala benzyne powodem tego byl uszkodzony regulator wolnych obrotow ktory calyczas podawal beznynke

GG: 6377445

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2005-05-29, 21:01   

moje E30 M10B18 l-jet palilo mi w miescie 10l Pb :shock: miedzy taknowaniami gazu :!: co sie okazalo ze sparcialy (22lata) przewody paliwowe ktore ida do listwy i paliwko uciekalo przez przewody zakupilem nowe 6zl/m zbrojone 2 trojniki miedziane i jest git :) auto pali na Pb kiedy ja chce :D
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: