witaj bylo tego troche na forum praktycznie na wszystko musisz zwrocic uwage jak sie orjrntujesz ciezko znales una w polsce nie zajezdzona 2.5 tak wiec poszukaj na forum dlaszych informacji
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
Hmm wg mnie to w BMW najważniejsza blacha, reszte da się zrobić.
Przedwszystkim stań sobie za samochodem i spojrzyj wzdłuż, zobcz jak linia, czy jest prosta, czy są fałdki na lakierze, jak cały jest w fałdkach to znaczy ze nie byl TYLKO lakierowany.
widzisz tu jest ładnie, równo się światło odbija...
oglądaj krawędzie elemntów lakierowanych, ślady czy nie kończy się lakier wraz z krawędzią np. drzwi. Progi od dołu, spawana czy była od dołu, bagażnik w środku, kielichy pod maską itp, generalnie czy buda jest z jednego kawałka a jak tak to czy nie szykuje się że może po pierwszej chopie byc z dwóch.
Pudzian ma rację większość była po przejściach (szczególnie 2.5), ale jak już to szukaj "ładnie" zrobionej a nie garażowo, bo chyba z całej zabawy z BMW to lakiernia z blacharnią i silnik , najdroższe... Całą resztę naprawisz za maks kilkaset zł,
Mam rację?
silnik chodzi w niej ladnie i rowno
po polsce jezdzi pare miesiecy mam nadzieje ze niemiec jej nie katowal za bardzo
jade nia dzis do jakiegos warsztatu zeby obejrzec spod i zeby silnik sprawdzili
cena jest w miare dobra wiec jak silnik ok to ja biore raczej
i co myslicie? wiem ze to tylko foto ale zawsze cos widac mniej wiecej...
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-04-22, 08:51
zagazowana - sprawdź kompresję, bo nei wiadomo jak traaktował ją Twój poprzednik
nie ma znaczka - możliwe, że była bita - sprawdź czy jest równa - może warto sprawdzić jej geometrię
widać też, że jest obniżana - sprawdź czy się nie łamie w okolicy kielichów, na dachu - tuż za szyberkiem (postukaj - poszukaj szpachli) i w okolicach gdzie tylna szyba dochodzi do bagażnika
ostatnio sam szukałem i wiele egzemplarzy miało tę (dyskwalifikującą) wade
sprawdź też pod tymi progami - tam się często syf zbiera, łapie wilgoć... i rdzę - resztę trudno ocenić
... i nie wierz w to, że ktoś nią jeździł jak emeryt - od razu widać, że zrobił ją ktoś, kto lubi prędkość... ale one po to są, więc to że ją ktoś pokatował, to nie problem - ważne żeby jej nie zakatował
Anonymous Go
Wysany: 2005-04-22, 10:57
a ja na twoim miejscu kupił bym kompletnie fabryczną....z kołpakami.. ..to po cześci bedzie dowód na to że nie była katowana, chociaż różnie może być...ja takiej bede szukał....całkowicie orginalnej...pozdrawiam....
Zdecydowanie im mniej robione tym lepiej.
Moje spostrzeżenia są takie. Sprowadzona z niemiec niedawno i już gość sprzedaje, a szybki zrobione, światełka pomalowane... Ciekawe kto to robił. Może znalazł niezłą wadę i się pozbywa?
Czarne myśli ale sam wiem jak to jest się napalić... Ja notorycznie zapominam sprawdzić numerów przy kupnie samochodu... A to mój szósty samochód... W tym sprawdziłem po zapłaceniu... w Mazdzie 323F dopiero przy ubezpieczaniu... hahaha
Także jestem zwolennikiem serii, choć przy 325 to juz nie takie oczywiste, wiadomo, ze folia odklejająca się na szybach wygląda festyniarsko, ale lekkie progi(ta na zdjeciach ma nie za ciekawe -mała wioska, sory...), oryginalne szprychowe alufelgi BMW(co Wy sie tak uczepiliście tych stalówek i kołpaków???), firmowy mały spojler na klapie(ten malutki)...i jest GIT - wtedy Betka jest piękna....Wydech(nie nakładka) tez moze dodać uroku...Więc nie udajcie takich konserwatystów
Najważniejsze jest wyczucie, zeby nie przegiąć....
chlopaki nieodbiegajcie od tematu bo tu sie robi jakies plotkowanie o tym kto co ma seryjne jest konkretny temat i pisze konkrety a nie chwalcie sie co wym macie seryjne w swoich smigielkach pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
Przy kupnie E30 najlepiej sprawdzić, czy to napewno E30, zdarzają się E30, które nie są E30, E30 charakteryzuje się tym, ze jest E30, a nie jest tylko z pozoru E30.
Zdarzają się fiaty 125p stylizowane na E30 tzw. kwadraty(patrz podwójne światła z przodu)
8)
Sory, ale nie mogłem sie powstrzymać
A tak serio to jeśli buda jest zdrowa, to z reszta jakoś sobie poradzisz.
Większość rzeczy została już napisana...Co tu jeszcze dodawać?????
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-04-22, 17:56
a swoją drogą, to podsunąłeś mi Łukasz jeszcze jedną ważną sprawę - MUSISZ SPRAWDZIĆ PODSZYBIE!!!! - czy napewno kupujesz ten samochód, który myślisz, że kupujesz
Piotrze szanowny podszybie jest pod szybą, co znaczy, ze jest pod, co znaczy, ze nie jest nad, co znaczy, ze się nie liczy, więc w takim razie podszybie nie jest ważne przy kupnie samochodu, bo jest PODrzędne jak sama nazwa mówi, etymologia słowa z miejsca eliminuje dalsze dociekiwania na temat tego elementu automobilu.....
Jeżeli samochód nie jest tzw."rogalem", czyli jeżeli nie był walnięty z boku i wygięty to nie jest źle - tego się już po prostu nie da naprostować, wiele betek było walniętych przodem i w dupkę , ale to jeszcze nie tragedia, sprawdzić trzeba geometrię i podłogę w miarę dokładnie, mogła być walnięta i dobrz zrobiona, wtedy warto może zaryzykować, generalnie większa szansa na wyrwanie badziewia przy 325 niż przy 316...
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-04-23, 00:27
nie wiem dlaczego tak zależy Ci na omijaniu tematu PODSZYBIA (który ja osobiście uważam za pierwszorzędny, bo zbywca też nie zawsze wie co ma... i działając w dobrej wierze może nas na minę wsadzić), ale skoro powołałeś się aż na historyczne uwarunkowania językowe... i to w tak pokrętny sposób,... znaczy, że pewnie masz rację, bo i kto by był w stanie dyskutować z tak rzeczowym argumentem
spoko, spoko...tylko nie chodzi mi o to żeby latać seryjną fabryczną e30 325i, tylko mieć dobrą baze do dalszych według swoich upodobań przeróbek, bo ciężko jest kupić dobry " zrobiony " samochód, przeważnie takie egzemplarze były i są " lekko " zajechane...i po co nam takie auto...hmm?..niewiem czy tylko ja tak mam, może to i śmieszne ale jak widze zestaw maksymalnych spojlerów to myśle że dobrze dostała po :cenzura:...a jeśli chodzi o ta " fabryke " to można spotkać...tylko trzeba wiedziec gdzie szukać....i dobrze sie zastanowic przed kupnem..niepodniecac sie "wydechem" i wyposażeniem tylko pomyśleć o tym co jest najważniejsze w samochodzie...pozdro..
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-04-24, 07:06
"Przy kupnie E30 najlepiej sprawdzić, czy to napewno E30, zdarzają się E30, które nie są E30, E30 charakteryzuje się tym, ze jest E30, a nie jest tylko z pozoru E30. "
Łukasz (nie zlosliwie ) przepraszam ze odbiegam od tematu NIGDY nie slyszalem bardziej precyzyjnej uwagi na temat kupowania autka i zwracania uwagi na to co nabywamy