Witam,
Zakupiłem dedykowany komplecik Sentech 8088 i ...
1. został w op. szósty przewód (taka krótsza wersja z końcówkami łączącymi kopułkę z cewką)
2. zamontowałem w takiej kolejności jak były poprzednie (widac cos kombinowane bo były 3 Bremi i 2 Beru ) - choc ciezko bylo je upakowac bo kolejnosc jakby nie taka (no wlasnie jaka powinna byc) :
kolejnosc na kopulce patrzac od lewej do prawej to: 1 , 3 , cewka, 2 , 4 - moze to jest problem tego przerywania silnika?
3. jeden ze zdemontowanych przewodow mial na takiej gumowej uszczelce luzno przesuwajacy sie po osnowie przewodu jakis kabelek do czegos w silniku podlaczony (to jakis czujnik?) - wlasciwie bez jego przeciecia niemozliwy do przelozenia na nowe przewody (mozna go przeciac i zamontowac na nowym przewodzie obklejajac jakas tasma np? bo wsunac sie go nie da bo koncowki na nowym sa niedemontowalne)
4. czy w tym aucie pozostaje mi tylko opcja zakupu przewodu w cenie 6 takich jaki kupilem czyli tego :
http://www.iparts.pl/czesc/przewody-zap ... ef608.html
tam na zdjeciu widac o jaki kabelek chodzi
Czy jest moze jakis tanszy zamiennik ngk itp. z tym kabelkiem?
pzdr
Wysłany: 2015-11-13, 18:47
Przewody da się rozłączyć żeby przełożyć czujniczek, nie pamiętam tylko z której strony da się to rozłączyć. A zresztą M40 będzie poprawnie pracował bez tego czujniczka.
przyslali mi instrukcje (producent) ze tam gdzie fajka mam ukrecic - potem odciac 3 mm przewdou i spowrotem wkrecic niby
poczytalem na forum ze ktos zdjal ale z drugiej strony i tak zrobilem ale myslalem ze zdejme ta gume co jest na fajce ale wyszedl sam przewod
po zalozeniu czujnika juz sie go w to samo miejsce idelnie nie wsadzi bo byl on zaciskany - wiec raczej nie dochodzi do samej wtyczki w srodku
ale podmienialem go z ktoryms ze zdemontowanych i roznicy nie bylo wiec chyba prad do swiecy dochodzi.
zakleje tasma izolacyjna zeby sei nie wysunal i tyle chyba