Adapter który jest na allegro i tak jest do przerobienia. Jest za "chudy" conajmniej o 15mm, ścianka jest za cienka żeby zrobić gwinty dlatego trzeba dorabiać podkładki, miejsce pod rozrusznik jest za małe.
Jak pisze wyżej-jeżeli v8 to tylko 4.0 ewentualnie 4.4.
Ostatnio zmieniony przez macie30k 2013-03-02, 17:57, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 4 razy Doczy: 21 Sie 2005 Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2013-03-03, 10:04
norb napisa/a:
turbo świetna sprawa ale do m20b25 nie sadzisz ze ten silnik mimo zdrowych bebechów może duzo nie wytrwac?? Ciekawe ile wogóle na odprężonym można dmuchnąc na seryjnych flakach
Z tłokami od m70 do 400km, był taki projekt w necie i na youtube ale nie mogę znaleźć.
A tu masz film od Filipa z wawy też na seryjnych gratach i kolektorze od m21 z tego co pamiętam
misza, wiesz coś więcej na temat tego auta a mianowicie co za dmuchawe tam wrzucił i reszte gratów,ciekaw jestem ile to dostało kucy przy 0,9 bara
Auto strojone,hamowane??
Pomg: 4 razy Doczy: 21 Sie 2005 Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2013-03-04, 10:51
Norb lepiej wejdź na turbobmw.pl popatrz na projekty i wykresy a szybko stwierdzisz że to jest to czego potrzebowałeś. Finansowo pewnie wyjdzie tyle co włożenie v8(chyba że sam wszystko będziesz robił) a koni na pewno będzie więcej.
Norb lepiej wejdź na turbobmw.pl popatrz na projekty i wykresy a szybko stwierdzisz że to jest to czego potrzebowałeś. Finansowo pewnie wyjdzie tyle co włożenie v8(chyba że sam wszystko będziesz robił) a koni na pewno będzie więcej.
turbo to niekonczaca sie opowiesc wydarzen i przypadków - oraz wieksza awaryjnosc jak w przypadku m60. w turbo co chwile czegos to brakuje cos sie pali gdzies gubi cisnienie itd itd . przerabiam to osobiscie i sam juz mam czasem dosc choc kocham swoje m50T , v-ka lezy obok i tylko czekam albo na przeszczep albo na nowego dawce do vki