Rdzawki już po likwidowane i zabezpieczone
Obecnie stoi w podkładzie, a dzi ma się już lakierować
W pištek wyglšdałš tak:
A przez ten czas co auto stoi u Michała, to ja wziąłem się za doprowadzenie do stanu uzywalności felunku który kupiłem już z 3 mieisace temu, ale nie chwaliłem sie nim, bo wyglądał koszmarnie.
Tak to wyglądało po kupnie:
A tak po 2 godzinach pracy (30 minut na jedą feglę aż mi wstyd że wcześniej się za nie nie wziąłem hehe):
Jak dobrze pójdzie i pogoda pozwoli to strzelę w tym tygodniu jakąś nową sesyjkę po lakierze i na nowym felunku... aha no i wleciały nowe spręzyny Eibach 50/30
PZDR!!
LUKAS
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
To auto zasługuje na to co dla niego robisz. Nie piszę tu o modyfikacjach mechanicznych, bo ja jestem wielkim konserwatystą ale o pozostałych rzeczach jak ta blacharka. Cieszy fakt, że wszystkie spędzone wolne chwile i cieknący pot z tą beemką nie zostały zaprzepaszczone.
Pozdrawiam Cię Łukaszu!
_________________ 100% zgodności z VIN - dla mnie to duma, dla większości nieosiągalne
Auto odebrałem od Michała (lakiernik z Mińska) już jakiś czas temu, ale nie miałem czasu zrobić fotek żebyt się pochwalić.
Tak autko wygląda z polakierowanymi dołami, niby pryszcz a tak wiele zmienia
Z przodu wrzuciłem tarcze nacianane i perforowane
Z tyłu natomiast wymieniłem tarcze lite z 320i na wentylowane z 328i, również nacinane i perforowane
W środku nie wiele zmian, tylko kierownica trójramienna z nową skórą i obszyciem a`la M. Aha no i lewarek również dostał nową skórkę.
Tylny zderzak doposażyłem w oryginalny PDC z E36
Działa rewelacyjnie !
Aha, no i zapomniałbym o zawieszeniu, zamontowałem sprężyny Eibach czerwone dedykowane do M50/52 obniżające wg. producenta 50/30.
Do tego mam amorki Bilstein B8 które czekają na montaż
No i to byłoby tylko tyle jesli chodzi o zmiany przy mojej Czarnej w przeciągu ostatniego miesiąca
PZDR!!
LUKAS
Wleciały W KOŃCU białe kieruny przód i tył.
Ocztwiście lipy niema, cały komplecik jest ORI BMW a nie jakieś chinole
+
Doposażyłem sobie Czarnulkę w hak, oczywiście również Beemowski model ze zdejmowaną kulą
Tak wygląda filtr po 10tys. km zrobionych na gazie z Orlenu ...
Po jeździe na gazie u Pana Stasia, jeździło się również dobrze i filtr był zabrudzony tylko w 25% tego co teraz ...
LUKAS, Po 10tys takich syf? Nieźle... Ja tankuję tylko na jednej stacji ( czasem w trasie się zdarzyło i dużo u niemca) Wstawię zdjęcia jak u mnie wygląda.
Pozdro
_________________ BMW e46 328i touring
Vw T-3 Caravelle C 1.6TD
Ostatnio zmieniony przez BIERNAŚ 2013-01-02, 11:21, w całości zmieniany 1 raz
BIERNAŚ, ja też tankuje na jednej stacji, nie licząc tras ... teraz zacznę tankować znowu u Pana Stasia, jeździ się tak samo, pali tyle samo, za to przy wymianie filtrów jest o 75% mniej syfu. mam nadzieje że nadal ma taki "czysty" gaz.
LUKAS, Nie ma na to reguły, zależy od stacji, chociaż czasem na małych stacjach lepszy gaz niż na stacjach z pięknymi szyldami... U nas otworzyli shella. Tankuje od początki, bo zawsze wchodzi mi tyle samo paliwa. Na różnych stacjach różnie wchodziło, a km tyle samo robiłem, więc daje do myślenia. Przy takich ustawieniach jakie mam ok 54-55l mi wchodzi. Na rekordowej stacji 57l weszło i zaczęła szarpać. Wyjeździłem, podjechałem na shella i normalnie 54l z groszami. Wyślę Ci foto, bo na dniach będę w serwisie na przeglądzie instalki, cykne foto filtra;)
_________________ BMW e46 328i touring
Vw T-3 Caravelle C 1.6TD
Gaz tankuje na stacjach gdzie mają nowy zbiornik, bo w starych pełno rdzy i pompuje to do butli. Po 10 tys. filtr nawet nie ma syfu, tylko oszroniony jest. Z "markowych" stacji dawno zrezygnowałem, bo ani lepiej nie jedzie, a jest tylko drożej.