hmmmmmm od czego zaczac?
po pierwsze to padl mi rozrusznik i wszystko bylo oki tylko ze te odpalanie z pychu mnie wq......, wiec kupilem "nowy" (pewnie przeplacilem ale w swieta to wcale nie bylo latwo znalezc wiec i tak sie ciesze)
Oczywiscie po zakupie bylem bardzo szczesliwy ze bede mial w koncu sprawny rozuch , ale schody zaczely sie potem
wiec tak.... razem z makiem (dla niektorych z kropkiem) wzielismy sie za rozkrecanie i.......
dajcie mi tego co wymyslil taki dostep (dla scislosci chodzi o 324td)
co za kretyn to to wymyslil w zaden sposob nie mozna sie do tego dostac (bez zdjecia skrzyni lub bez wyjecia silnika) ale poniewaz to byl wielki piatek i czasu nie bylo z byt wiele stwierdzilimy (zreszta po 2 godz walki) ze skrzyni zdejmowac nie bedziemy.
Na poczatku wygladalo to fajnie - odkrecic 2 srobki i wymienic - super
tylko ze odkrecenie tych srobek wcale nie jest takie proste (klucze nie podchodza a reke wcisnac miedzy skrzynie a rozruch graniczy z cudem
ale sie udalo zajelo nam to w sumie ladnych pare godzin (ja lezalem pod autem a maku wisial nad silnikiem) potem kregoslupy to nam popadaly i gluty mielismy po sama ziemie od zimna ktore sie zrobilo na wieczor,no i zeby bylo ciekawiej to bylo ciemno a my mielismy tylko do dyspozycji latarke
ale sie oplacilo teraz pali jak nigdy
A teraz o co mi chodzi w tym poscie:
DAJCIE MI TEGO CO TO WYMYSLIL (znaczy ten swietny dostep) A ZYWY NIE WYJDZIE
no i przy okazji dzieki MAKu i oby jak najmniej wymian rozruchu w 324td
_________________ Artur - Klubowicz
arczi@beemka-klub.pl ; gg:813334 ; skype: arczi_bmw
e30 316i i e30 318i - rozbite
e30 324td i e36 316i - niestety sprzedane
obecnie bez autka
no fakt silnika sie nie da bez wyjecia rozrusznika ale skrzynie mozna
a rozrusznik w koncu udalo mi sie wymienic i wcale skrzyni ani silnika nie musialem wyjmowac:)
a poza tym 324td to jest calkiem fajne autko
tez bylem przeciwnikiem dieseli do czasu az w niego nie wsiadlem i teraz mozecie sobie mowic co chcecie ale rechocik jest fajny i do tego ta turbinka
_________________ Artur - Klubowicz
arczi@beemka-klub.pl ; gg:813334 ; skype: arczi_bmw
e30 316i i e30 318i - rozbite
e30 324td i e36 316i - niestety sprzedane
obecnie bez autka