BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
o gazie nigdy nie jest za duzo ....
Autor Wiadomo
tsuru
[Usunity]

Wysany: 2005-03-07, 00:33   o gazie nigdy nie jest za duzo ....

...ktos powiedzial ze o gazie to juz tyle bylo pisane ze juz starczy
...ale zawsze mozna cos dodac...

...wczoraj prawie mi sia autko spalilo i znow wszystko przez ten gaz ;)
...ale powaznie
...jesli zle jest ustawiona dawka gazu i powietrza i jest za duzo gazu a silnik nie nadaza go przepalac to zazwyczaj gromadzi sie w filtrze powietrza.
...teraz tylko brakuje zeby przewody byly wilgotne, przeplywomierz dostał
strzala i pozar gotowy;)

...chodz nie do konca bo zazwyczaj rozwali sie pod wplywem strzalu klapka od przeplywomierza ...w nastepnej kolejnosci rozsadzi zatrzaski od filtru powietrza i moze sie na tym skonczyc ...

....chyba ze komus znudzily sie zabawy z przeplywomierzem ...nawiercil 3-4 dziurki i go porzadnie skrecil ;)
caly impet wtedy idzie na filtr i bum

...rozerwane zaczepy, powiginana blacha od puszki ...
...no a lotny gaz z paronika w wiekszej ilosci zgromadzony w filtrze zdarzyl sie juz skroplic i po zapaleniu a rozerwaniu puszki od filtra laduje na kablach , puszce z bezpiecznikami itd itd...

....nie wiem tylko czemu mechanik nie zalozyl mi klapki przeciwwybuchowej na puszke od filtru powietrza ///takie metalowe lub gumowe/// nie pozwala powietrzu dostac sie do srodka, ale za to
w takich przypadkach jak cos komus strzela pozwala wydostac sie na zewnatrz...w bardziej "kontrolowany sposob"

...szczerze mowiąc pierwszy raz slyszalem o takiej klapce i juz w poniedzialek bede ja montowac ;)

....wogole to byl numer bo moje biedactwo sie pali wyskakuje z gasnica a ta nie dziala ;)
...dobrze ze druga mialem w bagazniku ;) ;);) i sobie o niej przypomnialem ..
...i jeszcze jakis dupek wczesniej wygluszyl maske jakas gąpką
...palila sie ze ho ho ...a zeby tego bylo malo zaczęła kapać oczywiscie paląc się ;)

...naszczęście kiełbasek nie było ;) ;);)

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-07, 06:04   

tsuru współczuję Ci oby sie nikomu wiecej nic takiego nie przydarzyło:( chyba tez sie o takie zabezpieczenie pofatyguje PZDR:)

P.S. masz jakieś foty tego co sie stało??

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-07, 18:23   

znajomemu z osiedla spalilo sie pol vw passata 1,8i lpg
zapalil sie filtr powietrza...
w suchy dzien,auto dostalo strzala i tyle....

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-08, 00:31   

Ja mam takie zabezpieczenie. Alumuniowy pierścień z otworkami zaślepionymi gumową opaską. Miałem strzał i tylko gumka przeskoczyła
:D

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2005-03-08, 00:58   

mam to samo co kolega wyzej niestety nie pomoglo rozsadziloprzeplywomierz guma jest zbyt mocna chyba u mnie :( myslalem nad zalozeniem owej klapki na przeplywomierzu chronila by go wrecz idealnie bo jal wiadomo klapka przeplywomirza lybi sie przestawic podczas strzalu lub nawet wygiac oske i wtedy mam gotowe problemy z przeplywka (zacinanie sie zaciranie itp.)

tsuru
[Usunity]

Wysany: 2005-03-08, 09:24   

fotki beda... ...jak dobrze pojdzie na koniec tygodnia...

...bylem dzis u gazownika i chcialem dokupic taka klapke ale wciskal mi tylko obrecz ...jak to koledzy opisuja wyzej..miedzy przeplywomierzem a filtrem ..ale wolalbym cos na filtr...
...sprawa do przemyslenia...

...ile u was cos takiego kosztuje bo mi powiedzial kolo 70 zyli...

pozdrowionka

Touring ....mozesz rzucic jakas fotke tego pierscienia ?? ??????

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2005-03-08, 09:30   

mi LPG w Beemce 1 strzelilo i oczywiscie dostala przeplywka :P teraz juz dziala i jest jak nowa
wymieniliem mikser i juz nic nie strzela :D a nie mam zadnych grzybow czy pierscieni :D
silnik M10B18 l-jet instalacja najprostrza z EMU
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-12, 23:48   hehehe

mi to już gumka pięć razy wyskoczyła..... wystarczyło naciągnąć na aluminiowy pierścień przy przepływomierzu i dalej w droge.............tankuje gaz tylko na SHELU.........odpowiednie proporcje propanu do butanu.......te inne "auto gazy" niszczą silnik a różnica (w warszawie) to tylko 4 grosze na litrze...... :P

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2005-03-13, 10:37   Re: o gazie nigdy nie jest za duzo ....

[quote="tsuru"]...
...no a lotny gaz z paronika w wiekszej ilosci zgromadzony w filtrze zdarzyl sie juz skroplic quote] !?!?!?!?!?!? SKROPLIĆ - GAZ - SAMOISTNIE - W CIŚNIENIU ATMOSFERYCZNYM - JAKIE BZDURY !! ! jAK JUŻ TO WIDZISZ JAKI SZAJS TANKUJESZ Z TYM GAZEM!

lukasz
[Usunity]

Wysany: 2005-03-14, 16:09   

"do TSURU" ja moge ci taka klape na przeplywke zalatwic za 50zl :D , a jak chcesz to i inne tez mam :wink:

mocry
[Usunity]

Wysany: 2005-03-21, 17:39   

Mnie wlasnie dzis gaz strzelil :shock: Kiedys mi sie tak stalo tez ale nie wiedzialem co to :D Raz stalo sie to na jeseni i drugi raz dzisiaj. Zapalalem auto na gazie (silnik byl cieply bo 2min wczesniej jezdzilem). Zapalam nagle slysze jakis wystrzal i jasno niebieski dym z pod maski. Otworzylem ja i dym wydobywal sie wlasnie z okolic filtra powietrza. Poprzednim razem bylo tak samo. Za jakies pol minuty odpalilem auto na PB przerzucilem sie na gaz i normalnie moglem jechac. Teraz mam do Was pare pytan:

1)Dlaczego tak sie dzieje? Czy to moze byc wina zlego LPG - tankuje na BP wiec jesli tak to niezle szambo tam leją :?

2)Czym moga mi grozic takie strzaly?

3)Co zrobic by tego uniknac?!?!?

Auto mi sie nie zapalilo na szczescie. Czy mam jechac do gazownika na jakas regulacje? Napiszcie cos bo sie troche tym przerazilem. Nie chcialbym zeby sie cos stalo mojemu autku. Najgorsze jest to, ze dzis rano jezdzilem i kilkanascie razy wylaczalem autko na chwile. Pozniej zapalalem je na gazie i wszystko bylo ok... :shock:

loko

Skd: Wawka
Wysany: 2005-03-21, 17:48   

3) jeździć na benzynie... :? :evil: :x

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-03-21, 18:34   

odpalac ZAWSZE na benzynie.

mocry
[Usunity]

Wysany: 2005-03-21, 19:35   

Odpalam ZAWSZE na PB jak motor jest zimny. Ktos mi powiedzial ze jak silnik jest cieply to mozna na LPG palic - dlatego tak robilem. W takim razie jak wskaznik temp. jest w pionie i silnik cieply to tez nie ma mowy o odpalaniu na LPG? I jesli mozecie to odpowiedzcie mi na powaznie (tzn nie zebym jedzil na benzynie itp), czy mam jechac do gazownika na jakas regulacje, moze filtr gazu zmienic? nie wiem bo sie nie znam na tym :/ Pozatym czy cos sprawdzic po tym wystrzale? Jutro jade do mechanika zrobic pare rzeczy wiec od razu bym mu powiedzial zeby cos zrobil... tylko co? :D

I jeszcze jedno czy to faktycznie moze byc wina jakosci gazu? Bo nie stalo mi sie tak od kilku miesiecy? Pytam bo jak to zly LPG to zmienie stacje!

loko

Wysany: 2005-03-21, 19:40   

gaz warto kupować na dobrych stacjach... jest droższy ale masz przynajmniej jakośc... jak ze wszystkim...

a im częściej się jeździ do dobrego gazownika tym mniejsze prawdapodobieństwo że coś złego się stanie.... już po pierwszym strzale powinieneś jechać i wszystko sprawdzić...

gaz to nie są żarty... i jak ktoś go zakłada to powinien ponosić konsekwencje i regularnie serwisować...

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-03-21, 19:43   

Loko jak tak by jezdzic do gazownika po kazdym strzale na sprawdzenie co i jak to w życiu by sie nie opłacało jezdzić na LPG. :lol: :lol: :lol:

loko

Wysany: 2005-03-21, 19:52   

z drugiej strony jak masz takiego gazownika który nie umie zrobić takiej instalki żeby ci nie strzelało to serdecznie współczuję :-)

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-03-21, 19:54   

Loko jeśli mówisz o moim gazowniku to nie mam żadnych strzałow 8)

mocry
[Usunity]

Wysany: 2005-03-21, 20:11   

Mi strzelilo 2 raz. Za 1 razem nawet nie wiedzialem co to :oops: A gaz tankuje na BP ale zdaje sie, ze juz nie bede :?

tsuru
[Usunity]

Wysany: 2005-03-22, 23:41   

he he
...panowie ...wy tu gadu gadu a do mnie zadne posty nie docieraja ze tu sie cos dzieje ;) ;);)

jak sie wyrobie bo ostatnio sie nie wyrobilem ;) ;);)
to w piatek wrzuce zdjecia ;)

...juz zrobione tylko trzeba podlaczyc do silniczka ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: