Nie jestem spoecem w tej dziedzinie ale z tego co czytalem to maska w rdzy bez lakieru pozyje bardzo dlugo bo to podobno lakier powoduje ze blacha przerdzewieje,pod lakierem magazynuje sie woda czy coÅ›...
to tego nie wiedzialem wiec spoko ale z drugiej strony zobacz, jesli jest nalozony orginalny lakier to raczej nic sie nie dzieje, a jak jest nakladany po stluczce czy czyms podobnym to dopiero wtedy ewentualnie sie cos robi, czyli tak jakby ta woda musi miec jak dojsc pod ten lakier, czyli dalej nadal musi dojsc do kontaktu z gola blacha? czy mam zly tok rozumowania?
slawo napisa³/a:
a wyglada oblednie,na zywo to juz wogole cudo!
no fakt, ascona wyglada ciekawie silniczek tez chyba robi swoje w tym malenstwie
_________________ Życie bez wymarzonego samochodu wydaje sie trudniejsze...
zexel mam pytanko czy jak myjesz to autko spływa z tych elementów jakiś syf ? znaczy taki barwiony kolor/ rdzawy wody?
jeszcze raz dodam dla mnie bombowy projekt
ciekawe kiedy ktoÅ› sie pokusi z forum o 100% rosta
Nie myję tej maski bo jak napisałeś by zjechał z niej syf, nalot itp. Autem wogóle nie jeżdzę w deszczu tymbardziej teraz, jak stoi w garażu to otwieram maskę a na resztę auta ląduję folia także
tylmanek88 napisał/a:
dlugo pojezdzi ta maska w takim stanie? bo teraz to nie ma zadnej ochrony antykorozyjnej, wiec dziury moga po zimie calkiem szybko sie pojawic chyba?
Nie jestem spoecem w tej dziedzinie ale z tego co czytalem to maska w rdzy bez lakieru pozyje bardzo dlugo bo to podobno lakier powoduje ze blacha przerdzewieje,pod lakierem magazynuje sie woda czy coÅ›...
Stammek ma racje O dziwo goła blacha wolniej koroduje na wylot niż jak jest lakier Zresztą zawsze można kupić nastepna maskę ale po co Jak będą kiedys dziury to lepiej.
Na początku jeżdziłem nawet z tą amerykąńska, aż do pierwszej kontroli. Trafiłem na równego gościa. Zmieniłem na miejscu i tyle go widziałem. Jężdżę z przechylonymi blachami, bo kto powiedział ze muszą być równo, a jak nie są to każdy mysli, że zaraz odpadną czy coś
I te miny kierowców Bezcenne
_________________ oldschool style by e-30
Ostatnio zmieniony przez zexel 2008-11-23, 23:03, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Miałem okazję podziwiać w Rothenburgu, i muszę powiedzieć, że naprawdę cudna e30. Wielkie brawa dla własciciela za dbałość o detale oraz konsekwencję w "Heinekenowej" przebudowie! Śliczne auto!
Dzięki Bogu, rost zniknął... Nie wiem, po co to komuś, nie zrozumiem tak samo jak palenia gumy
Auto b. ładne, śliniłem się do niego już dawno temu
mackillus316i napisa³/a:
Szkoda tylko, że auto nie zostało docenione na zlocie..
Olać zlot, takie auta robi się dla siebie, jak już to ktoś kiedyś wyżej napisał, nie ku uciesze tłuszczy
- nic innego mi niepasowaÅ‚o dlatego padÅ‚o na RS 212 przerobione na 8” przód opona 195/40/17 szerzej nie mogÄ™ przez zacisk natomiast na tyÅ‚e 8,5” z oponÄ… Conti 205/40/17
- nowy ostatni wydech
- nowy tuleje wahacza przedniego
- cambery na przód
- nowe odboje i osłony
- udało się dorwac tylne lampy w idealnym stanie
- nowe znaczki przód tył, piasta przód, pompa paliwa
- Wymieniona skrzynia. Poprzednia wyła na wałku głównym przy okazji wymieniona zostało podpora wału
Przód Bilstein B6 na grubym tłoku utwardzony i skrócony do b8 tył utwrdzonye b6
Musze jeszcze załozyc pompę hamulcowa od e32 5.0 bo narazie latam na serii.
Na razie chyba tyle Jest jeszcze kilka rzeczy które musze poprawic ale to poźniej...
Z ostatnich modów, które zostały zrobione wiosna-lato 2010 to
- gwint home made przód
- check panel z wersji angielskiej z dodatkowÄ… diodÄ… z pasami
- zimą będzie modzona tylna belka tak, aby było możliwe regulowanie negatywu na tylnej osi. Wspawane nakrętki z fasolkami z acentrycznymi śrubami wszystkie cześci już skompletowane
- nowe ramki halogenów
- oryginalne ucho holownicze do wersji z przednią dokładką m-technic 1
- mniejsza wersja kiery m-technic 1
- dodane oryginalne tweetery
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach