wybebeszone poniżej 5 może być realne ale na pewno nie blisko 4 a raczej 4,9 ... 3 to robi veyron który ma 1001KM albo MCL-F1 który jest lekki i ma ponad 600KM
_________________ Sex jest jak BMW... Radość z jazdy...
piekne e30..... .....by bylo gdyby nie te tylne lampy, brewki i ciemna czolowa szyba! Ogolnie jednak jest bardzo fajnie! Godna motorownia i piekny wyglad choc wlasnie do tych ww szczegolow mozna by sie przyczepic! Ogolnie jednak gratuluje!
Podłącze się do pytania. Jak wypada 4.4 w e30 zwłaszcza na mokrym
W ogóle nie wypada, tym autem nie da się jeździć agresywnie po mokrym. Moje byłe 4.0 potrafiło tracić przyczepność na 4 biegu, a 4.4 ma więcej momentu i w dodatku niżej położonego.
W ogóle nie wypada, tym autem nie da się jeździć agresywnie po mokrym. Moje byłe 4.0 potrafiło tracić przyczepność na 4 biegu, a 4.4 ma więcej momentu i w dodatku niżej położonego.
No właśnie, w e39 4,4 z manualem na mokrym bez ASC to jest niezła lipa, a takie 344 to tylko lans i na tor choć na suchym to może być ciekawie . Podpytuję się tu i ówdzie bo zastanawiam się sam nad wpakowaniem V8 tylko nie mam pewności czy 4,4 czy 3,5
alexil, to pewnie w takiej sytuacji żadne opony nie pomagają
Raczej żadne.
Cytat:
No właśnie, w e39 4,4 z manualem na mokrym bez ASC to jest niezła lipa, a takie 344 to tylko lans i na tor choć na suchym to może być ciekawie .
Dokładnie tak. U mnie w e39 z wyłączonym ASC na mokrej nawierzchni ślizga się jak głupia. Gdyby była szpera może byłoby trochę lepiej ale na pewno bez rewelacji.
sowin19 napisa³/a:
Podpytuję się tu i ówdzie bo zastanawiam się sam nad wpakowaniem V8 tylko nie mam pewności czy 4,4 czy 3,5
Tylko 4.4-różnica w cenie niewielka a 3.5 szybko się znudzi.
mam u siebie w e30 2.5 m50 i nie jest to jakis megapower ale u mnie na 3 biegu na mokrym trace przyczepnosc co mnie wkurza bo nie moge nawet wyprzedzać ze spokojem, nie wale ze sprzegla tylko ze zwyklego przyspieszania traci przyczepnosc i nie mam łysych opon, szerokosc 215... takze 4.4 to juz w ogole musi byc masakra
panowie slabo cos czytacie bo to 4.0 jest przeciez osobiscie widzialem w akcji i szanuje projekcik od Zera startowal kolega, najwazniejsze ze bylo bez pospiechu, na spokojnie skladane a efekt widzicie na foto choc niema co porownywac bo na zywo jest masakra - niechodzi mi tylko o sam wyglad - ale ten dzwiek - az ciary przechodza pozdro
mam jedno pytanie?? dlaczego autko jest na allegro?? czy nie szkoda Ci własnej pracy i wkładu finansowego?? mogła być to wizytówka twojego warsztatu
mam jedno pytanie?? dlaczego autko jest na allegro?? czy nie szkoda Ci własnej pracy i wkładu finansowego?? mogła być to wizytówka twojego warsztatu
pewnie nie zdziwisz sie jak zapytam: "jaki??????????????"
S62?? S54??
ps. a'propos trakcji na mokrym to M20 na drugim biegu wogle nie ma trakcji, a na trzecim jak moje (ze szpera) tez gubi powyzej 4000rpm...
takie 4.0 czy 4.4 na mokrym nie ma prawa miec zadnej trakcji, bo mokry asfalt nie sluzy do zapitalania rwd bez kontroli trakcji, to chyba oczywiste
Oczywiscie polatac bokiem mozna, ale wtedy jeszcze kwestia jak dobrze trzyma przod
A jesli chodzi o porownanie 3.5 i 4.4 to nie ma tu czego porownywac, ani osiagami ani kosztami - to jest wogle inna liga... (3.5 nie ukreci polosi, 4.4 raczej szybko, nie wspominajac juz o heblach do takiej fury, a osiagi sa tak rozne jak barum i toyo hehehe)
Choc sam robie 3.5 to nie uwazam tego nic nadzwyczajnego, ot samochod i to wszystko.
Ostatnio zmieniony przez Pablo325i 2010-07-04, 21:30, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
sorry za OT ale muszę, jeździłem na nowych fuldach, dębicach, pirelli, bridgestone, fireston, dunlopach, naprawdę na wielu modelach i markach o używkach nie wspominając począwszy na Kormoranie a na Toyo kończąc.. i nie robiąc reklamy ale jeżeli o warunki deszczowe dla mnie w tej chwili istnieje tylko jedna opona.. ContiPremiumContact 2 ! sporej wielkości 3(wiadomo rozmiar ale akurat przeciętny) rowki wybierają wodę jak żadne inne opony.. aż się uśmiech pojawia kiedy mokro.. bo jedzie jak po szynach.. natomiast jak jest gorąco i asfalt się rozgrzeje to też czuć różnicę w tym jak się kleją... miodzio
_________________ Sex jest jak BMW... Radość z jazdy...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach